Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Speed date, του Γιώργου Ηλιόπουλου στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη»

Speed date, του Γιώργου Ηλιόπουλου στο Θέατρο «Τζένη Καρέζη»

Speed date λέγεται το νέο έργο του Γιώργου Ηλιόπουλου, που ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Τζένη Καρέζη από τις 16 Φεβρουαρίου 2016.

6 άνδρες και 6 γυναίκες συγκεντρώνονται σε ένα χώρο με στόχο να βρουν γρήγορα και χωρίς να χάνουν το χρόνο τους τον σύντροφο τους. Το speed date  είναι μια «τακτική» γνωριμιών που ξεκίνησε σαν παιχνίδι στα τέλη της δεκαετίας του  1990 στην Ευρώπη και που γρήγορα έγινε μόδα που σάρωσε όλο τον κόσμο.
12 ηθοποιοί- 12 χαρακτήρες τόσο διαφορετικοί ο ένας με τον άλλο, όλοι μαζί  σε ένα χώρο με ένα κοινό στόχο : αυτό το βράδυ πρέπει να βρουν το ταίρι τους … Πρόσωπα σημερινά , άτομα της διπλανής πόρτας που όλοι μας κάπου έχουμε συναντήσει, καθένας με τα προβλήματα του, με τον δικό του κόσμο, με τους δικούς δαίμονες και επιδιώξεις βρίσκονται μαζί αυτή τη νύχτα με ένα σκοπό: να ζευγαρώσουν! Η πίεση του χρόνου, άλλα και η προσπάθεια και το άγχος να γίνουν αποδεκτοί δημιουργεί ένα πυκνό περιβάλλον συγκρούσεων και ανατροπών  που με γερές δόσεις χιούμορ συγκροτεί μια αποκαλυπτική πινακοθήκη σημερινών χαρακτήρων και συμπεριφορών.

Αξίζει να σημειωθεί ο σημαντικός ρόλος της μουσικής των DNA που γράφτηκε για την παράσταση , η κινησιολογική επιμέλεια της Γεωργίας Καράμερου, καθώς κι η επιμέλεια σκηνικών από τον Στέφανο Μπαλάκο.

Παίζουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):

Στέλιος Γιαννάκος - Γεωργία Καραμέρου - Μάνος Κωστής - Κατερίνα Λιάτση - Αλεξία Μουστάκα Γεωργία Μπεκιάρη - Παναγιώτης Νάτσης - Κωνσταντίνα Νικολοπούλου - Πέτρος Πέτρο - Κωστής Σαββιδάκης - Γιώργος Τσαγκαράκης - Ιωάννα Τσερκεζίδου

Σκηνοθεσία: Γιώργος Ηλιόπουλος
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ιωάννα Τσερκεζίδου
Σκηνικά: Στέφανος Μπαλάκος
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Επιμέλεια κίνησης: Γεωργία Καράμερου
Μουσική: DNA
Φωτογραφίες και illustrations: Γιώργος Ηλιόπουλος

Σχετικές ειδήσεις
Ταρτούφος ή Οι Απατεώνες στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
20.09.2016 12:35
Η αρτivities και η Κιβωτός Θεαμάτων παρουσιάζουν από τις 7 Οκτωβρίου 2016 στο θέατρο «Τζένη Καρέζη» τη σκοτεινή κωμωδία του Μολιέρου «Ταρτούφος ή Οι απατεώνες», σε διασκευή και σκηνοθεσία των Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια.
Έντα Γκάμπλερ, του Ερρίκου Ίψεν στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
05.04.2016 11:39
Η «Έντα Γκάμπλερ» του Ερρίκου Ίψεν, ανεβαίνει από τις 11 Μαΐου 2016 στο θέατρο «Τζένη Καρέζη», για 15 παραστάσεις, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κανέλλου.
12 ανδρικοί μονόλογοι στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
23.03.2016 17:02
Ο πολιτιστικός οργανισμός Sound & Picture Theatre Production κλείνει την επιτυχημένη φετινή θεατρική χρονιά με το φεστιβάλ ανδρικών μονολόγων "Οι άνδρες απαντούν στις γυναίκες με ψηλά το κεφάλι", από τις 15 έως τις 26 Απριλίου, στο θέατρο Τζένη Καρέζη.
Ασκητική, του Ν. Καζαντζάκη: νέα παράταση στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
18.02.2016 12:42
Η επιτυχημένη θεατρική παράσταση, Ασκητική, του Ν. Καζαντζάκη, συνεχίζει την πορεία της στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, σε σκηνοθεσία Πάνου Αγγελόπουλου και μουσική του Δημήτρη Παπαδημητρίου.
Συμβολαιογράφος, με την Υρώ Μανέ στο Θέατρο Τζένη Καρέζη
29.01.2016 16:54
Η επιτυχημένη παράσταση του Συμβολαιογράφου, έργο του Νίκου Βασιλειάδη, σε σκηνοθεσία Γιώργου Καραμίχου με την Υρώ Μανέ, στην πιο συγκλονιστική στιγμή της καριέρας της, επιστρέφει στις 13 Φεβρουαρίου στη σκηνή του θεάτρου Τζένη Καρέζη και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.