Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο

2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο

Στο μοναδικής αρχιτεκτονικής ιστορικό κτίριο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου στο Σύνταγμα, εγκαινιάζεται φέτος τον Ιανουάριο μια πρωτότυπη σειρά συναυλιών που θα διαρκέσει έναν ολόκληρο χρόνο, σε έναν χώρο περίφημης ακουστικής, ανοιχτό και φιλόξενο στην κλασική μουσική , αλλά και στους μουσικούς πειραματισμούς.

Με καλεσμένους μια πλειάδα Ελλήνων καλλιτεχνών, τόσο από το εσωτερικό της χώρας όσο και από το εξωτερικό, οι διοργανωτές παρουσιάζουν έργα του κλασικού ρεπερτορίου καθώς και μουσικές του κόσμου όλων των εποχών, δημιουργώντας μια μοναδική οικειότητα μεταξύ ερμηνευτών και κοινού.

Οι τρεις πρώτες συναυλίες που έχουν προγραμματιστεί για τρία χειμωνιάτικα Σάββατα, στις 23 και 30 Ιανουαρίου και 6 Φεβρουαρίου, θα κρατήσουν ζωντανή τη φλόγα της μουσικής ως τις πρώτες μέρες της άνοιξης, όπου θεματικές συναυλίες θα πάρουν τη σκυτάλη κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού της Αθήνας.

Σάββατο 23 Ιανουαρίου, ώρα 20:30
DUO ARIOSO
Σοφία Μαυρογενίδου – φλάουτο
Άρης Χατζησταύρου  – κιθάρα

“Αν η μουσική ήταν άνθρωπος…”

Το Duo Arioso ενώνει και  εντάσσει στο παίξιμό του τη μπαρόκ μουσική, το τραγούδι, την παράδοση, τον χορό, καθώς το ρεπερτόριό τους κινείται μέσα σε ένα ευρύ φάσμα μουσικών επιρροών από διάφορα μέρη του κόσμου όπως Μεσόγειος, Λατινική Αμερική και Ευρώπη. Ερμηνεύουν πρωτότυπες συνθέσεις για ντουέτο φλάουτο/κιθάρα, αυθεντικά έργα γραμμένα για τους ίδιους, αλλά και δημοφιλείς διασκευές.

Σάββατο 30 Ιανουαρίου, ώρα 20:30
Τζίνα Φωτεινοπούλου, υψίφωνος
Αντώνης Κορωναίος, τενόρος
Μαρία Νεοφυτίδου, πιάνο

"ΗΡΩΙΔΕΣ. Των μεγάλων ερώτων, των τραγικών θανάτων"

Η Τζίνα Φωτεινοπούλου επιμελείται ενός προγράμματος όπου διάσημες άριες και αγαπημένα ντουέτι συνυπάρχουν με τον ερωτικό λόγο Ελλήνων ποιητών…Εύθραυστες μικρές ερωτευμένες γυναίκες αλλά και δυνατές γυναικείες προσωπικότητες με κοινό τόπο τον ανεκπλήρωτο έρωτα και την τραγικότητα του "τέλους" που επιλέγεται ή που έρχεται απρόσμενα…

Οι καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες θα ερμηνεύσουν άριες από πολυαγαπημένες όπερες, όπως Turandot, Madama Butterfly, Norma, Gioconda, Tosca, La Wally, Andrea Chenier,  Manon Lescaut, La Boheme, La Τraviatta ανάμεσα σε ποίηση των Πολυδούρη, Ελύτη, Καβάφη και Καρυωτάκη.

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, ώρα 20:30
Ευγενία Παπαδήμα, πιάνο
“Tendrement”

H Ευγενία Παπαδήμα, με ρεπερτόριο που ξεκινά από την Παλαιά μουσική έως τους ύστερους ρομαντικούς, θα ερμηνεύσει έργα Couperin, Rameau, Scarlatti και Johann Sebastian Bach. Η Ελληνίδα καταξιωμένη πιανίστα έχει εμφανιστεί μεταξύ άλλων, σε αίθουσες όπως, Εθνική Λυρική Σκηνή , Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Bolivar Hall, Leighton House, St Martin-in-the-Fields, Wigmore Hall στο Λονδίνο, στην Ακαδημία Liszt στη Βουδαπέστη, στο Kioi Hall στο Τόκυο και Steinway Hall.

Διοργάνωση και επικοινωνιακή προβολή: specs ‘n’ arts
Παραγωγή: Αrte Αtene

Σχετικές ειδήσεις
Ο Τηλέμαχος Μούσας, η Νάσια Γκόφα και ο Νίκος Γιούσεφ στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών
30.12.2016 12:25
Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, ώρα 20:30, στην Αγγλικανική Εκκλησία Αθηνών, εγκαινιάζεται για το 2017, η επιτυχημένη σειρά συναυλιών Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο, η οποία διέτρεξε όλο το 2016 με καλεσμένους μια πλειάδα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, σε έναν χώρο περίφημης ακουστικής, αγκαλιάζοντας όλα τα είδη της μουσικής.
Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο: Θεοδώρα Μπάκα και Ιάσων Μαρμαράς
18.11.2016 16:46
Η Θεοδώρα Μπάκα και ο Ιάσων Μαρμαράς εμφανίζονται στα πλαίσια των εκδηλώσεων "2016 Μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο" στην Αγγλικανική εκκλησία την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου.
Η Αθηναϊκή Μαντολινάτα στον Ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου
09.06.2016 12:43
Ο Ιστορικός χώρος της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου φιλοξενεί την Αθηναϊκή Μαντολινάτα, για μία συναυλία στις 30 Ιουνίου 2016, στο πλαίσιο των συναυλιών "2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο".
Οι Trio Sentimento στον Ιστορικό χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας Αγίου Παύλου
30.05.2016 14:57
Μια έντονα συναισθηματική συναυλία θα δώσει το «Trio Sentimento» στην Αγγλικανική Εκκλησία, το Σάββατο 11 Ιουνίου, στο πλαίσιο της σειράς "2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο".
2016 μουσικές στιγμές στον Άγιο Παύλο με τους Γιώργο Γουμενάκη & Γεράσιμο Χοϊδά
06.05.2016 15:08
O μαντολινίστας Γιώργος Γουμενάκης και ο τσεμπαλίστας Γεράσιμος Χοϊδάς, μας προσκαλούν την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 στην Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου σε μια μαγευτική διαδρομή με οδηγούς ιστορικά όργανα εποχής.