Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Searching for a Godot - Deus Ex machina’s stories: εικαστικό project στο ARTWALL Project Space

Searching for a Godot - Deus Ex machina’s stories: εικαστικό project στο ARTWALL Project Space

Το ARTWALL Project Space εγκαινιάζει την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016 το εικαστικό project με τίτλο Searching for a Godot- Deus Ex machina’s stories.

Μήπως κοιμόμουνα όταν οι άλλοι υποφέρανε;

Περιμένοντας τον Γκοντό, Σάμουελ Μπέκετ

Λίγο πριν τη συμπλήρωση 68 χρόνων από την πρώτη έκδοση του Περιμένοντας τον Γκοντό, ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά έργα που σημάδεψαν τον περασμένο αιώνα, ο «Γκοντό» μοιάζει να διατηρεί περισσότερο από ποτέ άλλοτε την επικαιρότητά του.

Το εικαστικό project Searching for a Godot- Deus Ex machina’s stories επιχειρεί μέσα από μια σύγχρονη προσέγγιση να αναδείξει τον εννοιολογικό πλουραλισμό του Περιμένοντας τον Γκοντό καθώς και την πολιτική και κοινωνική του διάσταση, εστιάζοντας στην διερεύνηση της θεωρίας του «από μηχανής Θεού».

Η ιστορία ωστόσο του «Γκοντό», δεν ξεκίνησε στα μέσα του 20ου αιώνα. Η θεωρία του «από μηχανής θεού» (deus ex machina) 1 βρίσκει τις ρίζες της στο αρχαίο ελληνικό θέατρο και συνεχίζει να παραμένει ζωντανή ακόμη και σήμερα. Το Περιμένοντας τον Γκοντό, εγκαινιάζει τη δεκαετία του ’50 ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του θεάτρου.

Να αναζητήσουμε ποιος είναι και τι αντιπροσωπεύει ο «Γκοντό» που την έλευσή του μάταια αναμένουν και θα αναμένουν επ’ άπειρο οι δύο αντί- ήρωες του Μπέκετ, όπως το επιχείρησαν πολλοί από τους μελετητές του- ταυτίζοντάς τον άλλοι με το Θεό, άλλοι με το θάνατο – θα ήταν σαν να μας διέφευγε η ευρύτητα του συμβολισμού του έργου.

Το έργο φαίνεται να έχει ιδιαίτερη απήχηση σε καιρούς κοινωνικής και πολιτικής κρίσης. Στην παρούσα οικονομική συγκυρία η επικαιρότητά του ανανεώνεται και πάλι.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: ‪Μίνως Κεφαλάς, Παναγιώτης Κεφαλάς, Μαρία Κοσμαδάκη, Ευσεβία Μιχαηλίδου, Αλίκη Παλάσκα, Εύη Ρουμάνη, Χρήστος Χρυσόπουλος‬.

Επιμέλεια: Μαρία Ξυπολοπούλου

Έργο: Παναγιώτης Κεφαλάς

Σχετικές ειδήσεις
Pillow – Swallow – Hollow - Yellow: ομαδική έκθεση καλλιτεχνών στο ArtWall Project Space
27.12.2016 16:33
Μια καλλιτεχνική παρέα 5 αποφοίτων του Slade School of Fine Art του Λονδίνου, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο ArtWall Project Space, από τις 21 Δεκεμβρίου, 2016 μέχρι 5 Ιανουαρίου, 2017.
hYgge, ένα νέο εικαστικό project στο metamatic:taf
13.12.2016 10:15
Το metamatic:taf με μεγάλη χαρά φιλοξενεί το project hYgge (hoo ga), το οποίο ξεκινά την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 στις 20.30 και θα διαρκέσει έως και τις 23 Ιανουαρίου 2017.
TransLux | Πέρα από το φως: έκθεση στο ArtWall Project Space
28.11.2016 12:17
Το Artwall Project Space εγκαινιάζει τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 την έκθεση TransLux | Πέρα από το φως, σε επιμέλεια της Φωτεινής Καπίρη.
It never happened: Έκθεση του Χρήστου Βαγιάτα στο ArtWall Project Space
15.06.2016 15:26
Τα εγκαίνια της πρώτης ατομικής παρουσίασης του Χρήστου Βαγιάτα με τίτλο "It never happened", θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, στο ArtWall Project Space.
Crossing the Limit από την ομάδα F.I.S.T. στο ArtWall Athens Project Space
28.03.2016 10:40
Το Crossing the Limit είναι ένα project της ομάδας F.I.S.T., το οποίο παρουσιάζεται τον Απρίλιο στο ArtWall Athens Project Space.