Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Υπόθεση: Ντο-Ρε-Μι, a Pocket Musical στο θέατρο Olvio

Υπόθεση: Ντο-Ρε-Μι, a Pocket Musical στο θέατρο Olvio

Το Μικρό Πολυτεχνείο και η Κατερίνα Μπάστα με την Ομάδα Masterclass of Devising Theatre (aka «Παιχνιδόσωμα ) έστησαν μέσα από μια εκπαιδευτική διαδικασία μια θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους με πρωταγωνιστές την ατίθαση μικρή Ντορεμί και το κλειδί του Σολ. Τα πιο γνωστά μουσικά όργανα συμπρωταγωνιστές τους:

Κρουστά, έγχορδα και πνευστά, θα μας οδηγήσουν στη μαγική χώρα του πενταγράμμου, εκεί όπου η χαρά, ο θυμός και η αγάπη ανοίγουν πόρτες …

 

A Pocket Musical για ηλικίες από 6 έως 106.

 

Συνεργάστηκαν:

Επί σκηνής οι νέοι performers που η Κατερίνα εκπαίδευσε από το μηδέν σχεδόν εντός του 2015 στο Masterclass of Devising Theatre.

Οι νέοι Στιχουργοί και Μελοποιοί της κοινότητας του ΜΠ (από τα τμήματα ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ & ΜΕΛΟΠΟΙΗΣΗΣ του Γιώργου Ανδρέου , του Κώστα Φασουλά, της Φωτεινής Λαμπρίδη και του Θράσου Καμινάκη).

Οι νέοι Ενδυματολόγοι - Σκηνογράφοι (από τα αντίστοιχα τμήματα του Γιώργου Λυντζέρη).

 

Πρόκειται για ένα Pocket Musical που έχει σαν παράλληλο στόχο να τονίσει τη σημασία της θεατρικής δράσης στην εκπαιδευτική διαδικασία  του σχολείου.

 

Μέσα από την παράσταση μικροί και μεγάλοι θα μάθουν πολλά σχετικά με τις οικογένειες των μουσικών οργάνων ή θα εμπλουτίσουν τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις τους με έναν δημιουργικό τρόπο.

 

Κύριοι στόχοι  της ομάδας Masterclass of Devising Theatre,  που ειδικεύεται στο σωματικό θέατρο, είναι:

πρώτον  να αναδείξει ένα αισθητικό  και καλλιτεχνικό αποτέλεσμα που  να προκύπτει από τη φαντασία και τα  εκφραστικά μέσα του ηθοποιού

και δεύτερον να προτείνει έναν εναλλακτικό, δημιουργικό και ευφάνταστο τρόπο να μεταδοθεί η γνώση.

Σχετικές ειδήσεις
Το μαγεμένο τσίρκο, στο Θέατρο Αυλαία
13.02.2017 12:53
Το Θέατρο Αυλαία παρουσιάζει τη νέα του παιδική θεατρική παραγωγή για την περίοδο των αποκριών. «Το Μαγεμένο Τσίρκο» έρχεται να ξεσηκώσει μικρούς και μεγάλους από την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στις 11.30 με ακροβάτες, ταχυδακτυλουργούς, ηθοποιούς, εμψυχωτές και χορευτές σε ένα μοναδικό υπερθέαμα.
Η μαγεία των ονείρων, με την ομάδα Cirque Musical στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
16.01.2017 14:47
Η ομάδα «Cirque Musical», μετά την επιτυχημένη παράσταση «Το Ταξίδι της Ζωής», έρχεται για δεύτερη χρονιά στην Κεντρική Σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, με την ολοκαίνουργια θεαματική παράσταση σύγχρονου τσίρκο, «Η Μαγεία των Ονείρων».
20.09.2016 12:44
Η Θεατρική Ομάδα Τσόκαρα επανέρχεται για δεύτερη χρονιά με την θεατρική παράσταση για μικρούς και μεγάλους «Η Αλίκη είχε αρχίσει να βαριέται έτσι που καθόταν πάνω στο χορτάρι…» εμπνευσμένη από την Αλίκη στη Xώρα των Θαυμάτων του Lewis Carroll, και την παρουσιάζει από τις 9 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 15:00 στο θησείον, ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ.
Ο ζητιάνος και η χρυσή κλειδαρότρυπα στο θέατρο Olvio
19.09.2016 10:59
Το θέατρο OLVIO, μετά τη διάσημη όπερα του Offenbach “Ωραία Ελένη” (62 παραστάσεις- αριθμός ρεκόρ για όπερα), το κλασικό “Hansel & Gretel” (Η2Οpera) και το πρωτοποριακό “The shell game” (Medium project), παρουσιάζει μια ακόμα παράσταση μουσικού θεάτρου για τους μικρούς και μεγάλους του φίλους. “O Ζητιάνος και η Χρυσή Κλειδαρότρυπα”, το ομότιτλο παραμύθι της Μαριβίτας Γραμματικάκη, το οποίο διδάσκεται ως πρότυπο κλασικού παραμυθιού στην Παιδαγωγική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ζωντανεύει στη σκηνή του OLVIO από τις 9 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή.
01.07.2016 12:53
Στο θέατρο 104 από τέλος Σεπτεμβρίου 2016, θα παρουσιαστεί το κλασικό αριστούργημα "Ταξίδι στο κέντρο της γης" του αγαπημένου σε μικρούς και μεγάλους Ιουλίου Βέρν, από την θεατρική ομάδα "Νεάπολις".