Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Οι Acid Death live στο Κύτταρο

Οι Acid Death live στο Κύτταρο

10 Γενάρη 2011-10 Γενάρη 2016. Οι Acid Death, οι Έλληνες εκπρόσωποι του Prog/Tech Death Metal κλείνουν 5 χρόνια επιστροφής στα μουσικά δρώμενα. Μετά την κυκλοφορία τους πρόσφατου album “Hall Of Mirrors”, 6η επίσημη κυκλοφορία της μπάντας και πριν τη mini περιοδεία με τους βετεράνους Coroner το Φεβρουάριο του 2016, θα παρουσιάσουν στο club Κύτταρο ένα full headline anniversary set διάρκειας 1 ½ ώρας με κομμάτια από όλες τις δουλειές τους.

Μαζί εκλεκτοί guests που συμμετείχαν και στην τελευταία full-length δουλειά τους.

- AHERUSIA
- SOULSKINNER
- CAELESTIA

Οι Aherusia είναι η αντιπροσωπευτικότερη, folk metal μπάντα της ελληνικής σκηνής. Καινοτόμοι, progressive και επικοί, με μια συνεπή χρήση της ελληνικής μα και της ευρύτερης προ-γρηγοριανης μουσικής παράδοσης, έχουν κυκλοφορήσει δυο εξαιρετικά επιτυχημένα albums, εισάγοντας στιχουργικά concept έννοιες που έχουν να κάνουν με φιλοσοφικές ενατενίσεις ιδιαίτερα σήμερα επίκαιρες. Έτσι στο πλαίσιο της περιοδείας τους για την προώθηση του as I cross the seas of my soul, παίζουν στο club Κύτταρο με σκοπό να παρουσιάσουν τόσο το προηγούμενο αγαπημένο υλικό τους, αλλά ακυκλοφόρητες εκτελέσεις.

Οι SOULSKINNER δημιουργήθηκαν το 1997 και έχουν σταθερή συνέπεια και πορεία σε αυτό που έχουν αφοσιωθεί. Αποτελούμενοι απο μέλη με μακρά προυπηρεσία στη σκηνή (Thou Art Lord, Septicemia, Obsecration,Mortify κ.α) υπηρετούν πιστά το είδος που αγαπούν και δημιουργούν albums με old-school χαρακτήρα,αισθητική και ηχητική προέγγιση. Ο τελευταίος δίσκος τους “Crypts Of Ancient Wisdom” (2014, Xtreem Music) μοιράζει αέναο σκοτάδι. Ατόφιο death metal με riffs που αναδύονται από άλλες εποχές και συνδυασμός σκοτεινής ατμόσφαιρας με γρήγορους πορωτικούς ρυθμούς. Τα blast εναλλάσονται με αργόσυρτους ρυθμούς, οι κιθάρες μεταμορφώνονται από κοφτερά λεπίδια, σε αργοκίνητα τάνκ και τα φωνητικά αναδύονται από τα βάθη σκοτεινών και μυθικών τόπων, για να τρυπίσουν σώμα και ψυχή! Οι SOULSKINNER έχουν μοιραστεί τη σκηνή με μπάντες όπως οι Entombed, Grave, Malevolent Creation, Avulsed, Craniotomy κ.α, και σίγουρα για άλλη μια βραδυά θα δωσουν το 100% της ενέργειας και της μουσικής τους βιαιότητας.

Οι Caelestia (progressive / symphonic extreme metal) ξεκίνησαν στην Αθήνα το έτος 2013 και στις αρχές του 2015 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους, με τίτλο “Beneath Abyss”, από την φινλανδική εταιρία “Inverse Records”. Στο ανωτέρω album συμμετέχουν γνωστά ονόματα της σκηνής, όπως ο τραγουδιστής των Soilwork, Bjorn Strid “Speed”, αλλά και ο drummer των Sodom, Markus “Makka” Freiwald.

Οι “Caelestia”, μεταξύ άλλων, έχουν εμφανιστεί ως support στους “Katatonia” (Φεβρουάριος 2013) και στους “The Vision Bleak” (Φεβρουάριος 2014) καθώς και στους “Arch Enemy” (Νοέμβριος 2015). Το συγκρότημα προγραμματίζει live εμφανίσεις στο εξωτερικό και στο εσωτερικό, έχοντας ξεκινήσει και ένα δεύτερο κύκλο παγκόσμιας προώθησης του album τους μέσω διεθνούς promotion agency.


Σχετικές ειδήσεις
Οι Acid Baby Jesus live στο An Club
05.12.2016 12:13
Ο Κορμοράνος παρουσιάζει στο An Club τους Acid Baby Jesus για ένα live την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016.
Ο Drew McDowall live στο Death Disco
16.08.2016 11:45
H 3 Shades of Black παρουσιάζει τον Drew McDowall για ένα live στο Death Disco, μαζί με τους Panos Alexiadis, Nikos Kyriaopoulos και Stratos Bichakis.
Οι Follakzoid live στο Death Disco
09.08.2016 15:41
Οι Χιλιανοί Follakzoid έρχονται στην Αθήνα για ένα live στο Death Disco τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016.
Οι Empty Frame live στο Death Disco
17.03.2016 09:59
Οι Empty Frame συμπληρώνουν δέκα χρόνια συνεχούς παρουσίας στην underground μουσική σκηνή και γιορτάζουν την ξεχωριστή τους πορεία με ένα ακόμη εκρηκτικό live στο πάντα φιλόξενο Death Disco.
Οι Vacant Lots live στο Death Disco
15.03.2016 15:26
Ταυτόχρονα με την κυκλοφορία του νέου τους e.p., οι Vacant Lots επιστρέφουν για μια νέα περιοδεία και στην Αθήνα θα εμφανιστούν στο Death Disco το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016, με τους Χάρους.