Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στη Βεντέτα

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στη Βεντέτα

Οι Χειμερινοί Κολυμβητές, έχοντας συμπληρώσει φέτος 35 χρόνια από την εμφάνισή τους στη δισκογραφία και 50 χρόνια από τον σχηματισμό του αρχικού πυρήνα τους (με τους Α. Μπακιρτζή, Ι. Παπαδάμου και Κ. Σιδέρη), προσκαλούν φίλους και συγγενείς σε μια σειρά συναυλιών εφ’ όλης της ύλης, στη Θεσσαλονίκη, τη γενέθλια πόλη τους και μόνιμη κατοικία των περισσότερων από αυτούς.

Από το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 και για λίγες παραστάσεις, οι Χειμερινοί Κολυμβητές εμφανίζονται στη ΒΕΝΤΕΤΑ, την ιστορική μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης.

Επειδή, στην πολύ σφιχτή οικονομικά εποχή που διανύουμε, οι περισσότεροι από αυτούς που διοργανώνουν μουσικές εκδηλώσεις ζητούν ολιγομελή μουσικά σχήματα, προφανώς για λόγους οικονομικούς (αυτό συνέβαινε και παλαιότερα), οι Χειμερινοί Κολυμβητές από καιρό δημιούργησαν παραρτήματα  ή συνιστώσες ή παραφυάδες ή παρακολουθήματα ή σκέλη, τους Καθετήρες, τους Κασμάδες, το συγκρότημα Χαράλαμπος Παπαδόπουλος κ.ο.κ.  

Με αυτά τα σχήματα  κάλυψαν τις τελευταίες τέσσερις συναυλίες τους στις αρχές του Δεκέμβρη στην Αθήνα.

Στη Βεντέτα της Θεσσαλονίκης και σε πείσμα των καιρών, οι Χειμερινοί Κολυμβητές θα εμφανιστούν σε, σχεδόν, πλήρη απαρτία. Θα επιχειρήσουν να καλύψουν το ρεπερτόριό τους από τους οκτώ δίσκους που έχουν εκδώσει, συμπληρωμένο με ανέκδοτα τραγούδιά τους και λίγα τραγούδια από την παράδοση του ρεμπέτικου και του παλαιότερου ελαφρού τραγουδιού.

Όπως γίνεται εδώ και πολλά χρόνια,  θα διαμορφώσουν το πρόγραμμά τους ανάλογα με το ακροατήριο, τη διάθεσή τους αλλά και επηρεαζόμενοι προφανώς από την ιδιαίτερη πολιτική και γενικότερα πολιτιστική συγκυρία.

Στη Βεντέτα θα παρευρίσκονται, λοιπόν, κατά σειράν αρχαιότητος προσχώρησης στο σχήμα, οι:

Αργύρης Μπακιρτζής, τραγούδι
Κώστας Σιδέρης, μεσομπούζουκο, τραγούδι
Μιχάλης Σιγανίδης, κοντραμπάσο, τραγούδι
Κώστας Βόμβολος, ακορντεόν
Χάρης Παπαδόπουλος, μπουζούκι
Θοδωρής Ρέλλος, κλαρίνο, σαξόφωνο
Μπάμπης Παπαδόπουλος, κιθάρα

Ο Δημήτρης Πολυζωίδης, βιολί , μέλος του συγκροτήματος απ’ το 1980, που ζει από πολλά χρόνια μόνιμα στην Αυστρία, θα προσπαθήσει να παρευρίσκεται σε μερικές τουλάχιστον από τις συναυλίες του Ιανουαρίου.

Από τα μικρόφωνα θα παρελάσουν, ως συνήθως, φίλοι και γνωστοί που θα πλαισιώσουν το σχήμα με αυτοσχέδιες χορωδίες.

Οι σχετικά σπάνιες εμφανίσεις των Χειμερινών Κολυμβητών, ιδιαίτερα στη γενέθλια πόλη τους, αποτελούν γεγονός και κάθε συναυλία τους είναι διαφορετική γιατί δημιουργείται «επί τόπου» με τη συμμετοχή του κοινού και κάθε παράστασή τους διακρίνεται όχι μόνο για τη μουσική τους πρόταση που συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, εφαρμοσμένα από δεξιοτέχνες μουσικούς, αλλά και για την ευδιάθετη, ζεστή και ουσιαστική ατμόσφαιρα που δημιουργούν  με το κοινό τους.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές στο Ίλιον Plus
14.11.2016 14:50
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές σε πλήρη σύνθεση και με πλήρη συνείδηση κατηφορίζουν και πάλι στην Αθήνα και το ΙΛΙΟΝ plus για δύο από τις εγνωσμένης αξίας και αισθητικής βραδιές που επιφυλάσσουν στους πολλούς και καλούς φίλους τους.
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές live στο Half Note
20.10.2016 14:59
Με τη μουσική τους πρόταση να συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία και να δημιουργεί ζεστή και χιουμοριστική ατμόσφαιρα, ο Αργύρης Μπακιρτζής και η παρέα του συναντούν ξανά το φανατικό τους κοινό στην πρώτη τους «χειμερινή κολύμβηση» της νέας σεζόν.
Οι Hrach Altunyan Band live στο Faust
08.06.2016 11:09
Ο Hrach Altunyan, έχοντας έτοιμο τον δεύτερο του δίσκο με τίτλο “Son Of The Blues” και μετά από μια πολύ δυνατή σεζόν, κλείνει τον κύκλο συναυλιών του στο Faust, την Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016.
Πάρτι Στο Κατάστρωμα: Η «σχεδία» πιάνει …λιμάνι στην Τεχνόπολη!
18.05.2016 09:45
Με τα αμπάρια πλημμυρισμένα νότες, τη Δευτέρα 30 Μαΐου, η «σχεδία» πιάνει στο λιμάνι της Τεχνόπολης σε ένα ακόμη υπέροχο μουσικό ταξίδι. Είναι η μέρα που θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη, πλέον, συναυλία του ελληνικού περιοδικού δρόμου. Batala, Joey, Encardia, Σπύρος Γραμμένος, Πάνος Μουζουράκης, Μαριέττα Φαφούτη, Υπόγεια Ρεύματα και Κώστας Παρίσης, Gadjo Dilo, Χειμερινοί Κολυμβητές ανταποκρίθηκαν χωρίς δεύτερη σκέψη στο κοινωνικό αυτό κάλεσμα να ντύσουν με νότες την προσπάθεια για τη δημιουργία μιας κοινωνίας χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Η τιμή του εισιτηρίου είναι 6€ και όποια έσοδα προκύψουν θα αξιοποιηθούν για την ενίσχυση των δράσεων της «σχεδίας».
Ο Σταύρος Σιόλας και η Γεωργία Νταγάκη ζωντανά στη Βεντέτα
27.04.2016 13:36
Ο Σταύρος Σιόλας και η Γεωργία Νταγάκη επιστρέφουν στη Θεσσαλονίκη για τέσσερις εμφανίσεις, από τις 6 Μαΐου 2016, στη θρυλική μουσική σκηνή «ΒΕΝΤΕΤΑ».