Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάζει το έργο του Γιώργου Σεβαστίκογλου, Αγγέλα, σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλούμπη.

Αθήνα. Δεκαετία του ’50. Η Αγγέλα έρχεται από το χωριό της για να δουλέψει υπηρέτρια σε ένα αστικό σπίτι. Στις ταράτσες, συναντιέται με τις άλλες «δούλες», που αγωνίζονται για μια καλύτερη ζωή, βιώνοντας η καθεμιά τους το δικό της προσωπικό δράμα. Μνήμες της επαρχίας, έρωτες, όνειρα αλλά και ένας μυστηριώδης θάνατος μπερδεύονται, με φόντο μια Ελλάδα τραυματισμένη από τον Εμφύλιο, όπου κυριαρχούν η φτώχεια, η εκμετάλλευση, η αστυνομία, το όνειρο της φυγής, η μετανάστευση στην Αμερική.

Ο Γιώργος Σεβαστίκογλου έγραψε την «Αγγέλα», μια λαϊκή τραγωδία με ποίηση και αλήθεια, το 1957 στη Μόσχα. Εκεί κατέφυγαν αυτός και η σύζυγός του Άλκη Ζέη, κυνηγημένοι για τις ιδέες τους. Το έργο μεταφράστηκε αμέσως στα ρωσικά και ανέβηκε σε πολλές σκηνές της Ελλάδας και του εξωτερικού, αποτελώντας, αναμφίβολα, μια από τις ευτυχέστερες στιγμές της νεοελληνικής δραματουργίας. Είκοσι χρόνια μετά από την πρώτη παρουσίαση του έργου στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, η «Αγγέλα» ανεβαίνει τώρα σε σκηνοθεσία του Γιώργου Παλούμπη.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης
Σκηνικά- Κοστούμια: Κέλλυ Βρεττού
Μουσική σύνθεση: Μπάμπης Παπαδόπουλος
Φωτισμοί: Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Βοηθός σκηνοθέτη: Θάνος Φερετζέλης
Οργάνωση παραγωγής: Φιλοθέη Ελευθεριάδου

Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Κατερίνα Αλέξη, Έφη Δρόσου, Χρύσανθος Καγιάς, Σοφία Καλεκμερίδου, Νίκος Κολοβός, Πέλλα Μακροδημήτρη, Νικόλας Μαραγκόπουλος, Γιολάντα Μπαλαούρα, Σταυριανή Παπαδάκη, Παναγιώτης Παπαϊωάννου, Μιχάλης Συριόπουλος, Γιώργος Σφυρίδης, Θάνος Φερετζέλης, Μαρία Χατζηιωαννίδου.