Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Βαλέρια Χριστοδουλίδου: Ο μαγικός κόσμος της «Ονειροχώρας»...

Βαλέρια Χριστοδουλίδου: Ο μαγικός κόσμος της «Ονειροχώρας»...

Άραγε εσύ θυμάσαι τον εαυτό σου όταν ήσουν παιδί, να μπερδεύει τα όνειρα με την πραγματικότητα ή την πραγματικότητα με όνειρο?

 

Μαγικές επιθυμίες... στιγμές που ήθελες να γίνεις αόρατος & να περιπλανηθείς παντού απαρατήρητος... κι έκλεινες τα μάτια κι όλα γίνονταν με την αναπνοή της φαντασίας σου. Να γίνεις τοσοδούλης & να χωρέσεις μέσα στο παιχνιδοσπιτάκι που σου έκαναν δώρο τα Χριστούγεννα & να παίξεις μαζί με τα μικροσκοπικά σου κουκλάκια ή να πολεμήσεις παρέα με τα στρατιωτάκια σου. ‘Η όταν έβλεπες αυτό το μαγικό όνειρο που μπορούσες να πετάς σαν πουλί πάνω από απίθανα τοπία & θάλασσες & με παιχνιδιάρικες φούρλες στον αέρα να επιστρέφεις από το παράθυρό στο δωμάτιό σου & να προσγειώνεσαι απαλά ξανά στο κρεβατάκι σου? Είσαι κι εσύ ένας από μας που έβλεπες εκείνο το όνειρο που αισθανόσουν τις διαστάσεις σου να μεγαλώνουν σε σχέση με το περιβάλλον κι άλλες φορές να νιώθεις πως κινείσαι μέσα σε ζελέ με γεύση φρούτων? Ή εκείνο το τρομακτικό, που πλησίαζε ο κίνδυνος & τα πόδια σου παρέμεναν κολλημένα στο έδαφος και σου ήταν αδύνατο να τρέξεις? Θυμάσαι τον εαυτό σου να λέει μέσα στο όνειρό σου: « δεν φοβάμαι όνειρο είναι... θα ξυπνήσω κι όλα θα είναι μια χαρά.»? Κι άλλες φορές που φώναζες τόσο δυνατά μες τον εφιαλτη σου, που η φωνή σου περνούσε στην πραγματικότητα και ξυπνούσες από αυτήν λαχανιασμένος κι ερχόταν η μαμά ή ο μπαμπάς για να σε ηρεμήσει με ένα χάδι, ένα τραγούδι ή ένα παραμύθι με μια καλή νεράιδα που την έπαιρνες μαζί σου στα όνειρά σου από τότε?

 

Δεν είναι αυτή ακριβώς η ιστορία της «Μάγιας στην Ονειροχώρα», αλλά οι αισθήσεις που σου προκαλεί θα μπορούσαν να είναι κι αυτές. Ο καθένας, μικρός ή μεγάλος που θα αφεθεί στον μαγικό της κόσμο, βλέποντας την παράσταση , είναι ελεύθερος να ταξιδέψει όπως θέλει. Η Ονειροχώρα με τα χρωματιστά της βασίλεια, τους βασιλιάδες, τους μάγους, τον Εφιάλτη, τις μουσικές & τα τραγούδια, την ατρόμητη & μοναδική Μάγια, τον γλυκούλη σουπερο-υπέροχο Σαμ τυφλοποντικαίο & την αγαπημένη τους νεράιδα Κ. Βέρνον, έχει πολλές εκπλήξεις για όποιον μπορεί να αφήσει το βλέμμα του στα αγνά χέρια ενός παιδιού. 

 

Εγώ είναι ακόμη κάποιες στιγμές που αφήνω τον εαυτό μου ελεύθερο να ταξιδέψει στην φαντασία μου και να σου πω ένα «μυστικό»?...σσσ αυτό δεν θα αφήσω μου το πάρει κανείς Χαμόγελο

 

 

Η "Μάγια στην Ονειροχώρα", μια ξεχωριστή παιδική παράσταση για όλες τις ηλικίες, παρουσιάζεται στο Θέατρο Πειραιώς 131

Σχετικές ειδήσεις
Γιάννης Κατσιγιάννης: Ο Σούπερ Φιστίκης Ενάντια στο Τεράστιο Παγωτό Χωνάκι!
01.04.2016 11:07
Θέλω και θα προσπαθήσω να είμαι ειλικρινής. Λέω θα προσπαθήσω, γιατί μέσα από ανάλογα σημειώματα, μπορεί κανείς εύκολα να ξεστρατίσει από την προσωπική του αλήθεια. Γράφοντας τον Σούπερ Φιστίκη, είχα κατά νου, τα παιδιά με τους γονείς, πακέτο, έχοντας σαν στόχο μου πρώτιστα, «να περάσουν όλοι καλά». Πολλοί ταυτίζουν την παραπάνω έκφραση με έκπτωση διδακτισμού, ποιότητας και μηνυμάτων… Αυτό ακριβώς προσπάθησα να αποφύγω. Προσπάθησα να αποφύγω τον στείρο και τον παλιάς κοπής διδακτισμό όπως και την πεπατημένη ποιοτική οδό. Σαν μαθητής, αρκετές φορές θυμάμαι να έγειρα γλυκά το κεφάλι μου στο θρανίο, ακούγοντας με τον πλέον νανουριστικό τρόπο, αναλύσεις επί αναλύσεων, και τι θέλει τέλος πάντων να πει ο ποιητής και… και… Κλείνοντας άλλοτε τ’ αυτιά μου, μην αντέχοντας να ακούω την λογοτεχνία να στενάζει κάτω από το τότε αδυσώπητο φιλολογικό νυστέρι…
Ομάδα Τσόκαρα: Θέατρο που πάει παντού!
28.01.2016 09:36
Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε όπου η δημιουργικότητα και η επιβίωση μέσω της τέχνης του θεάτρου είναι μια δύσκολη υπόθεση, επιλέξαμε έναν διαφορετικό τρόπο οργάνωσης μιας θεατρικής ομάδας. Έναν τρόπο που βασίζεται στην συλλογικότητα, την συν δημιουργία και την αλληλεγγύη. Η θεατρική ομάδα Τσόκαρα δεν έχει σκηνοθέτη ούτε παραγωγό, παρά μόνο ισότιμα μέλη με τις ίδιες ευθύνες και υποχρεώσεις.
Άρης Τρουπάκης: Η μόνη κορφή που κατακτάς είναι η γνώση πως υπάρχει πάντα μια ακόμα ψηλότερη
07.12.2015 10:18
Τα «Ψηλά Βουνά» είναι τα παιδικά μας χρόνια. Όχι μια οποιαδήποτε στιγμή τους. Είναι εκείνη η παράξενη στιγμή – «τα παιδιά της τελευταίας τάξης του δημοτικού» λέει ο δάσκαλος που παροτρύνει τους μαθητές ν’ ανέβουν στο βουνό – που σιγά-σιγά κι ανύποπτα η παιδική αθωότητα συναντάει την περιπετειώδη μυρωδιά των πρώτων χρόνων της εφηβείας.
Παναγιώτης Τσιρίδης: Ένα ταξίδι από την μοναξιά στη φιλία, παρέα με τον μικρό κάστορα
09.11.2015 16:59
Τι μπορεί να σημαίνει μοναξιά για ένα παιδί; Πως τη βιώνει και ποια είναι η σημασία της; Αυτά είναι δύο από τα ερωτήματα που ανοίγει το εξαιρετικό παραμύθι της Amy Mac Donald το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ρώσση και μεταφέρεται στο θέατρο από την ομάδα Λόγου Παίγνιον. Το έργο, με τίτλο «Ο μικρός κάστορας και η ηχώ» έρχεται να ανοίξει αυτά τα ερωτήματα, αλλά και ως οφείλει το παιδικό θέατρο, να δώσει και κάποιες στοιχειώδεις απαντήσεις. Απαντήσεις όμως που δεν αποτελούν κατήχηση ή διδασκαλία.
Λένα Τερκεσίδου: Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας
05.11.2015 13:36
«Οι σωματοφύλακες της κατσαρόλας» είναι ένα θεατρικό έργο που έχει σκοπό να μάθει στα παιδιά την έννοια της σωστής διατροφής.