Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

syn[chrono]sides: Έκθεση artist's book στην γκαλερί Elika

syn[chrono]sides: Έκθεση artist's book στην γκαλερί Elika

H γκαλερί Elika παρουσιάζει το syn[chrono]sides, ένα artist's book της Αναστασίας Μηνά και της Μαρίας Οικονομοπούλου υπό μορφή τετραδίου. Το βιβλίο περιλαμβάνει έξι σχέδια από την κάθε καλλιτέχνη και ένα κοινό. Αποτελεί το προϊόν της μεταξύ τους συνεργασίας και των σχεδίων που αντάλλασσαν αλληλογραφώντας για ένα χρόνο, έχοντας ως βάσεις τους το Λονδίνο και το Ρότερνταμ αντίστοιχα.

 

syn[chrono]sides

syn = μαζί

chrono = χρόνος

sides = πλευρές

 

Σε αυτά τα σχέδια παρουσιάζεται μια συστηματική επανάληψη ιδιομόρφων μοτίβων, γεωμετρικών και μη, κάνοντας εμφανή τη διαδικασία της γραφής. Ελαχιστοποιώντας τα μέσα τους, η Μηνά και η Οικονομοπούλου πραγματεύονται τις έννοιες της επανάληψης, του ίχνους, της γραφής, του χώρου και του χρόνου.

 

Στο διπλής όψεως βιβλίο όπου το οπισθόφυλλο λειτουργεί και ως εξώφυλλο και αντίστροφα, η κάθε καλλιτέχνης δούλεψε σε μια πλευρά του βιβλίου μέχρι να συναντηθούν στη μέση και να δημιουργήσουν στο μεσαίο αυτό φύλλο ένα συνεργατικό σχέδιο. Τα 45 αντίτυπα είναι όλα σχεδιασμένα στο χέρι και παραπέμπουν σε χειρόγραφα βιβλία της αρχαιότητας και στην αναπαραγωγή τους από μοναχούς το μεσαίωνα.

 

Η έκθεση στην Elika αποτελεί την δεύτερη παρουσίαση του βιβλίου που παρουσιάστηκε πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2014 στο Ρότερνταμ, στο Walgenbach Art & Books, ενώ είναι προγραμματισμένη και η παρουσίασή του στο Λονδίνο τον Οκτώβριο του 2016.

 

Το syn[chrono]sides θα εκτεθεί στο χώρο της γκαλερί από τις 22 Δεκεμβρίου 2015 έως τις 9 Ιανουαρίου 2016 μαζί με σχέδια των δυο καλλιτεχνών τα οποία προέκυψαν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής του βιβλίου.

 

Αντί εγκαινίων, την Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016 στις 18:00 ο εικαστικός και επιμελητής Βασίλης Ζωγράφος θα συνομιλήσει με τις δυο δημιουργούς του βιβλίου θέτοντας ερωτήματα πάνω σε ζητήματα όπως η επανάληψη, η πειθαρχία, ο χρόνος, η ελευθερία και o περιορισμός, η τελειότητα και η ατέλεια.

Σχετικές ειδήσεις
Ιερός Άνεμος: έκθεση του Γιάννη Θεοδωρόπουλου στη γκαλερί Elika
01.02.2017 15:31
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 8 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 18 Μαρτίου τη νέα ατομική έκθεση του Γιάννη Θεοδωρόπουλου, Ιερός Άνεμος. 
Little Man, έκθεση του Νίκου Παπαδημητρίου στη γκαλερί Elika
21.12.2016 11:12
Μετά το Gallery Trophy και το glorious days o Νίκος Παπαδημητρίου επιστρέφει στην Αθήνα με την νέα του ατομική έκθεση Little man στην γκαλερί Elika.
Kαι που πάει όλος αυτός ο ιδρώτας: έκθεση της Ζωής Γιαμπουλντάκηστη γκαλερί Elika
09.09.2016 10:33
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 22 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 29 Οκτωβρίου τη δεύτερη ατομική έκθεση της Ζωής Γιαμπουλντάκη στην Αθήνα, με τίτλο Kαι πού πάει όλος αυτός ο ιδρώτας.
Revengefuck: έκθεση της Μαρίας Καραντζή στη γκαλερί Elika
26.05.2016 17:07
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 10 Ιουνίου έως τις 16 Ιουλίου την ατομική έκθεση της Μαρίας Καραντζή, με τίτλο Revengefuck.
Somebody had to do it: έκθεση του Βασίλη Παπαγεωργίου στη γκαλερί Elika
11.04.2016 14:48
Η γκαλερί Elika παρουσιάζει από τις 22 Aπριλίου έως τις 4 Ιουνίου την πρώτη ατομική έκθεση του Βασίλη Παπαγεωργίου με τίτλο 'Somebody had to do it'.