Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Το Μεγάρο Μουσικής μόνιμη στέγη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Το Μεγάρο Μουσικής μόνιμη στέγη της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών έχουν τη χαρά να σας ανακοινώσουν ότι την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015, υπεγράφη σύμφωνο συνεργασίας μεταξύ των δύο φορέων, οι οποίοι εκπροσωπήθηκαν από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Μ.Μ.Α., κύριο Ιωάννη Μάνο, τον Διευθυντή της Κ.Ο.Α., κύριο  Στέφανο Τσιαλή καθώς και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Ειδικού Ταμείου Οργάνωσης Συναυλιών της Κ.Ο.Α., κύριο Δημήτρη Τουφεξή, αντίστοιχα.

 

Βάσει του συμφώνου, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών χρίζεται Resident Orchestra του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. Οι σχέσεις των δύο οργανισμών εισέρχονται σε νέα φάση η οποία βασίζεται στη λογική της ανταλλαγής υπηρεσιών. Οι τακτικές συναυλίες , οι δοκιμές καθώς και οι διοικητικές υπηρεσίες της Κ.Ο.Α. θα στεγάζονται στους χώρους του Μεγάρου Μουσικής. Σε αντάλλαγμα, η Ορχήστρα θα παραχωρείται κάθε χρόνο για ορισμένες παραγωγές του Μεγάρου Μουσικής. Προβλέπονται, βεβαίως, και συνέργειες (συμπαραγωγές) μεταξύ των δύο φορέων. Η Κ.Ο.Α., τέλος, θα καλύπτει τις λειτουργικές δαπάνες των ανωτέρω χώρων μέσω εκχώρησης στον Ο.Μ.Μ.Α. ποσοστού των εσόδων από τις τακτικές συναυλίες της.

 

Οι δύο φορείς επεδίωξαν τη σύναψη του συμφώνου, αναγνωρίζοντας τις επιταγές της εποχής που επιζητά τις πολιτιστικές συνέργειες και χαιρετίζουν τα νέα δεδομένα στη συνεργασία τους.      

Σχετικές ειδήσεις
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Χάλκινα ηχοχρώματα από τον Μπαχ έως τον… Ιντιάνα Τζόουνς, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
18.04.2016 13:31
Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ) και η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) συναντώνται στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, σε μία σύμπραξη που φέρει τον τίτλο «Ό,τι λάμπει… είναι χαλκός».
Εμείς κι ο κόσμος VI από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
01.04.2016 16:40
Ο φημισμένος Σλοβένος αρχιμουσικός Ούρος Λάγιοβιτς επιστρέφει στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών την Παρασκευή 8 Απριλίου (20.30, Μέγαρο Μουσικής), για να βάλει την έγκυρη μουσική του υπογραφή στην ερμηνεία της μυσταγωγικής «Κρύπτης» του Μωρίς Οχανά, καθώς και στην περίφημη Συμφωνία «του Νέου Κόσμου» του Αντονίν Ντβόρζακ.
Εμείς κι ο κόσμος ΙV από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
11.01.2016 15:27
Η «Μεγάλη» Συμφωνία του Φραντς Σούμπερτ, από τις υψηλότερες «κορυφές» του συμφωνικού ρεπερτορίου όλων των εποχών, δεσπόζει στο πρόγραμμα της πρώτης συναυλίας της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών για το νέο έτος.
Πρωτοχρονιάτικη συναυλία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στο Μέγαρο!
24.12.2015 13:55
Το χαρούμενο εορταστικό γκαλά όπερας που, ως συμπαραγωγή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί λίγες ώρες προτού αλλάξει ο χρόνος, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015 στις 20.30, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, εν είδει πρωτοχρονιάτικης ευχής.