Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Nice! Ιστορίες από τη δυτική πλευρά: Workshop στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Νίκαιας

Nice! Ιστορίες από τη δυτική πλευρά: Workshop στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Νίκαιας

Την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 θα πραγματοποιηθεί workshop στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Νίκαιας με καλλιτέχνες , θεωρητικούς και αρχιτέκτονες που θα αποτελέσει το ξεκίνημα των εργασιών για την υλοποίηση της έκθεσης Nice! Ιστορίες από τη δυτική πλευρά σε επιμέλεια των Γιάννη Γρηγοριάδη και Γιάννη Ισιδώρου και παραγωγή της Lo and Behold.

 

Μια έρευνα για τις ιδιαίτερες ποιότητες των προαστίων, την έννοια της Μητρόπολης και τον συσχετισμό της με την ιδέα της επιστροφής, την Πατρίδα. Η περιπλάνηση, η ερμηνεία του προαστιακού δικτύου και η ανάδειξη των μικροπολιτισμικών ιδιαιτεροτήτων, οι παραστάσεις και οι αναπεριγραφές τους, η  ψυχογεωγραφία και οι διαφοροποιήσεις της μέσα στο χωροχρόνο θα αποτελέσουν τα κύρια μεθοδολογικά εργαλεία και τις καλλιτεχνικές πρακτικές του εγχειρήματος. Οι συμμετέχοντες εικαστικοί, θεωρητικοί και λογοτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από τους επιμελητές στους χώρους του πολιτιστικού κέντρου και να ενημερωθούν για το ερευνητικό/διαλεκτικό πεδίο του έργου (μητρόπολη-μνήμη-πατρίδα-επιστροφή) μέσα από αφηγηματικές, προσωπικές προσεγγίσεις με την βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού.

 

Οι προγραμματισμένες και οι έκτακτες δράσεις που πλαισιώνουν το ευρύτερο εγχείρημα, με αποκορύφωμα την μεγάλη ομαδική έκθεση, (16 Μαρτίου-4 Απριλίου 2016), θα αποτελέσουν το υλικό του καταλόγου ο οποίος θα εκδοθεί με την ολοκλήρωση των εργασιών.

 

Οι δράσεις και η έκθεση πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και τη συνεργασία του δήμου Νίκαιας- Αγ.Ιωάννη Ρέντη

 

Ταυτότητα της Lo and Behold

 

Η ‘Lo and Behold’ είναι μια αστική, μη κερδοσκοπική εταιρεία, με έδρα την Αθήνα και δραστηριότητα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, που έχει ως άξονα την πολιτιστική δράση με επίκεντρο τη σύγχρονη τέχνη.

 

Σκοπός της Lo and Behold είναι να στρέψει την προσοχή στο έργο τέχνης και να το προβάλει ως αποτέλεσμα καλλιτεχνικής διερεύνησης και όχι ως εμπορικό προϊόν.

 

Επιμέλεια       

Γιάννης Γρηγοριάδης, Γιάννης Ισιδώρου (Salon de Vortex)

Σχετικές ειδήσεις
Sustainable Fashion workshop: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής
16.12.2016 10:46
Μετά την επιτυχημένη διεξαγωγή του Sustainable Fashion workshop από το British Council στη Γαλλία ένα διήμερο αφιερωμένο στο Sustainability στη Μόδα θα λάβει χώρα και στην Αθήνα σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό Atopos cvc.
Έκθεση Αγγειοπλαστικής - Κεραμικής στον πολιτιστικό πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος»
17.06.2016 13:52
Έργα των μαθητών του Εργαστηρίου Αγγειοπλαστικής-Κεραμικής της Διεύθυνσης Πολιτισμού Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη θα φιλοξενήσει ο Πολιτιστικός Πολυχώρος «Μάνος Λοΐζος» από τις 19 έως τις 26 Ιουνίου 2016.
Ημιτελής Αθήνα: Έκθεση αρχιτεκτονικής στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο
15.06.2016 12:10
Η έκθεση αρχιτεκτονικής «Ημιτελής Αθήνα» (Unfinished Athens) θα πραγματοποιηθεί στο Σπυροπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Νέου Ψυχικού από 17 έως 26 Ιουνίου 2016.
r2, η αρχιτεκτονική συναντά τα εικαστικά: Workshop στα πλαίσια του Artwalk 2
12.05.2016 15:08
Η Art in Progress σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Νομού Αχαΐας (ΣΑΝΑ), διοργανώνουν ένα πρωτοποριακό workshop στο πλαίσιο του 2ου Street Art Festival Patras | Artwalk 2.
Nice!, μια έκθεση και ένα βιβλίο από τη Lo and Behold
10.03.2016 12:22
Η Lo and Behold, ο οργανισμός ΝΕΟΝ και ο Δήμος Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη παρουσιάζουν την έκθεση Nice!, σε επιμέλεια Γιάννη Γρηγοριάδη και Γιάννη Ισιδώρου.