Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Κυπάρισσος - Marta Sanmamed

Κυπάρισσος - Marta Sanmamed

Από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Κυπάρισσος, Χάνεται για πάντα ό,τι ξεχνιέται της Marta Sanmamed σε εικονογράφηση της Sonja Wimmer.

 

Σ’ αυτή την ιστορία
µια σκυλίτσα χάνεται στο πάρκο,

ένας κούνελος κοιµάται βαθιά, πολύ βαθιά,

ένα άλογο βρίσκεται στα σύννεφα

και µια καρδερίνα φεύγει για ένα µακρινό ταξίδι.

Σ’ αυτή την ιστορία

η Ειρήνη κάνει συνέχεια σκοινάκι για να γίνει δυνατή,

ο Τζορτζ περιµένει κοιτώντας ψηλά στον ουρανό,

η Μόλι µένει ξάγρυπνη

και ο Ντάνι, µε το σακίδιο στην πλάτη, ξεκινά µια αναζήτηση.

Σ’ αυτή την ιστορία
υπάρχουν τέσσερις άνεµοι και ένα δέντρο,

το ψηλότερο στην πόλη,
ένα δέντρο που δακρύζει...

 

Η Marta Sanmamed είναι πολυτάλαντη καλλιτέχνιδα, που έχει παρουσιάσει το έργο της τόσο στην Ισπανία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Εκτός από συγγραφέας, είναι και σχεδιάστρια γραφικών και επικεφαλής blogs και δηµιουργικών εκποµπών για την τηλεόραση .

Πιστεύει ότι για να γνωρίσει κανείς µια πόλη πρέπει να επισκεφθεί την αγορά της, το παλαιότερο βιβλιοπωλείο της, αλλά και το νεκροταφείο της. Οργανώνει επισκέψεις σε νεκροταφεία και προσπαθεί να µάθει στα παιδιά να αντιµετωπίζουν το θέµα χωρίς προκατάληψη. Σε ένα από τα ταξίδια αυτά ανακάλυψε το µεγαλοπρεπές δέντρο που την ενέπνευσε γι’ αυτό το παραµύθι, το οποίο µιλά για την απώλεια χωρίς περιστροφές.

 

 

Η Sonja Wimmer σπούδασε και εργάστηκε ως σχεδιάστρια στη γενέτειρά της, το Μόναχο, και στις Βρυξέλλες για αρκετά χρόνια. Κατόπιν αποφάσισε να αφοσιωθεί στην εικονογράφηση και ταξίδεψε στη Βαρκελώνη για να συνεχίσει την εκπαίδευσή της στο Llotja School of Design Art. Έκτοτε ζει ανάµεσα σε πινέλα και ιστορίες και εργάζεται ως εικονογράφος σε διάφορους εκδοτικούς οίκους σε όλο τον κόσµο. Εικονογραφήσεις της έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία στις ΗΠΑ.

Πιστεύει ότι η εικονογράφηση της δίνει την ευκαιρία να φέρει λίγο φως στη ζωή των ανθρώπων, να τους κάνει να γελάσουν, να δραστηριοποιηθούν, να ονειρευτούν.

Σχετικές ειδήσεις
Η Μαγική Κατασκήνωση του Γιώργου Λαμπάτου στο θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος
25.02.2016 13:09
O θίασος «Θεατρική Παιδεία» παρουσιάζει την παιδική παράσταση Η Μαγική Κατασκήνωση του Γιώργου Λαμπάτου στο θέατρο Τέσσερις Εποχές – Γιάννης Μόρτζος από την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016.
Οι συνωμότες της τσουγκράνας - Ελένη Σβορώνου
25.02.2016 11:12
Από τις εκδόσεις Καλειδοσκόπιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Οι συνωμότες της τσουγκράνας της Ελένης Σβορώνου σε εικονογράφηση της Μαρίνας Δημοπούλου.
Ζωούπολη, στους κινηματογράφους!
24.02.2016 15:33
Η Feelgood παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τις 3 Μαρτίου 2016 και σε 3D την ταινία κινουμένων σχεδίων Ζωούπολη (Zootropolis).
Αποκριάτικη παιδική παράσταση με τους encardia στο Άλικο
24.02.2016 13:46
Την Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 και ώρα περίπου 12.00 το μεσημέρι στο Άλικο στου Ψυρρή, οι encardia θα μας παρουσιάσουν την παιδική παράστασή τους με τραγούδια, μουσικές, και παραμύθια.
Παιδιά σε δράση! Η ώρα να σώσουμε τη Γη έχει φτάσει - Βαγγέλης Ηλιόπουλος
24.02.2016 12:14
Από τις εκδόσεις Πατάκη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Παιδιά σε δράση! Η ώρα να σώσουμε τη Γη έχει φτάσει του Βαγγέλη Ηλιόπουλου.