Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Κυπάρισσος - Marta Sanmamed

Κυπάρισσος - Marta Sanmamed

Από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Κυπάρισσος, Χάνεται για πάντα ό,τι ξεχνιέται της Marta Sanmamed σε εικονογράφηση της Sonja Wimmer.

 

Σ’ αυτή την ιστορία
µια σκυλίτσα χάνεται στο πάρκο,

ένας κούνελος κοιµάται βαθιά, πολύ βαθιά,

ένα άλογο βρίσκεται στα σύννεφα

και µια καρδερίνα φεύγει για ένα µακρινό ταξίδι.

Σ’ αυτή την ιστορία

η Ειρήνη κάνει συνέχεια σκοινάκι για να γίνει δυνατή,

ο Τζορτζ περιµένει κοιτώντας ψηλά στον ουρανό,

η Μόλι µένει ξάγρυπνη

και ο Ντάνι, µε το σακίδιο στην πλάτη, ξεκινά µια αναζήτηση.

Σ’ αυτή την ιστορία
υπάρχουν τέσσερις άνεµοι και ένα δέντρο,

το ψηλότερο στην πόλη,
ένα δέντρο που δακρύζει...

 

Η Marta Sanmamed είναι πολυτάλαντη καλλιτέχνιδα, που έχει παρουσιάσει το έργο της τόσο στην Ισπανία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Εκτός από συγγραφέας, είναι και σχεδιάστρια γραφικών και επικεφαλής blogs και δηµιουργικών εκποµπών για την τηλεόραση .

Πιστεύει ότι για να γνωρίσει κανείς µια πόλη πρέπει να επισκεφθεί την αγορά της, το παλαιότερο βιβλιοπωλείο της, αλλά και το νεκροταφείο της. Οργανώνει επισκέψεις σε νεκροταφεία και προσπαθεί να µάθει στα παιδιά να αντιµετωπίζουν το θέµα χωρίς προκατάληψη. Σε ένα από τα ταξίδια αυτά ανακάλυψε το µεγαλοπρεπές δέντρο που την ενέπνευσε γι’ αυτό το παραµύθι, το οποίο µιλά για την απώλεια χωρίς περιστροφές.

 

 

Η Sonja Wimmer σπούδασε και εργάστηκε ως σχεδιάστρια στη γενέτειρά της, το Μόναχο, και στις Βρυξέλλες για αρκετά χρόνια. Κατόπιν αποφάσισε να αφοσιωθεί στην εικονογράφηση και ταξίδεψε στη Βαρκελώνη για να συνεχίσει την εκπαίδευσή της στο Llotja School of Design Art. Έκτοτε ζει ανάµεσα σε πινέλα και ιστορίες και εργάζεται ως εικονογράφος σε διάφορους εκδοτικούς οίκους σε όλο τον κόσµο. Εικονογραφήσεις της έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία στις ΗΠΑ.

Πιστεύει ότι η εικονογράφηση της δίνει την ευκαιρία να φέρει λίγο φως στη ζωή των ανθρώπων, να τους κάνει να γελάσουν, να δραστηριοποιηθούν, να ονειρευτούν.

Σχετικές ειδήσεις
Νιφάδες παραμυθιού: Χριστουγεννιάτικη έκθεση παιδικής εικονογράφησης στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
18.12.2015 15:36
Έκθεση με τίτλο «Νιφάδες παραμυθιού», με εικονογραφήσεις παιδικών, κλασικών, -ή και όχι τόσο- παραμυθιών, από οκτώ εικονογράφους που, με τα έργα τους, στρώνουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης έως τις 7 Ιανουαρίου 2016, πολύχρωμο χαλί για να υποδεχθούμε, μικροί και μεγάλοι, την πιο συναρπαστική ιστορία αγάπης και ελπίδας: τα Χριστούγεννα!
Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος, του Λέοντα Τολστόι στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
26.11.2015 12:16
Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος; Ποια είναι η σχέση του με την απληστία; Κι η εξουσία, ποιο ρόλο παίζει στη καθημερινή μας ζωή; Οι απαντήσεις στο έργο του Λέοντα Τολστόι «Πόση Γη χρειάζεται ο Άνθρωπος», με το οποίο θα ανοίξει η Παιδική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά στις 19 Δεκεμβρίου 2015.
...μήπως ονειρεύομαι;, της Μαρίας Παυλοπούλου για 2η χρονιά στο Θέατρο Radar
29.10.2015 15:02
Το Θέατρο Radar παρουσιάζει για δεύτερη χρονιά το έργο της Μαρίας Παυλοπούλου, ... μήπως ονειρεύομαι;, για ανθρώπους από 1 έτους.
Ο Άθως Δανέλλης με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών στο Ίλιον Cinema & Stage
29.10.2015 13:14
Κάθε Δευτέρα, από 2 Νοεμβρίου 2015 στις 21.15 στο Ίλιον Cinema & Stage στο κέντρο της Αθήνας, ο Άθως Δανέλλης με τον Αθηναϊκό Θίασο Σκιών του, θα παρουσιάζει σπάνια παλιά αλλά και νεότερα έργα από το ρεπερτόριο του Θεάτρου Σκιών.
Αισώπου μύθοι - Γιάννης  Ζουγανέλης & Χρήστος Προμοίρας
29.10.2015 10:32
Από τον εκδοτικό οργανισμό Λιβάνη κυκλοφορεί το βιβλίο-CD με τίτλο Αισώπου μύθοι - μια ζωή στο ίδιο παραμύθι, των Γιάννη Ζουγανέλη & Χρήστο Προμοίρα με δεκαεννέα τραγούδια εμπνευσμένα από τους μύθους του Αισώπου