Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

Κυπάρισσος - Marta Sanmamed

Κυπάρισσος - Marta Sanmamed

Από τον εκδοτικό οίκο Λιβάνη κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Κυπάρισσος, Χάνεται για πάντα ό,τι ξεχνιέται της Marta Sanmamed σε εικονογράφηση της Sonja Wimmer.

 

Σ’ αυτή την ιστορία
µια σκυλίτσα χάνεται στο πάρκο,

ένας κούνελος κοιµάται βαθιά, πολύ βαθιά,

ένα άλογο βρίσκεται στα σύννεφα

και µια καρδερίνα φεύγει για ένα µακρινό ταξίδι.

Σ’ αυτή την ιστορία

η Ειρήνη κάνει συνέχεια σκοινάκι για να γίνει δυνατή,

ο Τζορτζ περιµένει κοιτώντας ψηλά στον ουρανό,

η Μόλι µένει ξάγρυπνη

και ο Ντάνι, µε το σακίδιο στην πλάτη, ξεκινά µια αναζήτηση.

Σ’ αυτή την ιστορία
υπάρχουν τέσσερις άνεµοι και ένα δέντρο,

το ψηλότερο στην πόλη,
ένα δέντρο που δακρύζει...

 

Η Marta Sanmamed είναι πολυτάλαντη καλλιτέχνιδα, που έχει παρουσιάσει το έργο της τόσο στην Ισπανία όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Εκτός από συγγραφέας, είναι και σχεδιάστρια γραφικών και επικεφαλής blogs και δηµιουργικών εκποµπών για την τηλεόραση .

Πιστεύει ότι για να γνωρίσει κανείς µια πόλη πρέπει να επισκεφθεί την αγορά της, το παλαιότερο βιβλιοπωλείο της, αλλά και το νεκροταφείο της. Οργανώνει επισκέψεις σε νεκροταφεία και προσπαθεί να µάθει στα παιδιά να αντιµετωπίζουν το θέµα χωρίς προκατάληψη. Σε ένα από τα ταξίδια αυτά ανακάλυψε το µεγαλοπρεπές δέντρο που την ενέπνευσε γι’ αυτό το παραµύθι, το οποίο µιλά για την απώλεια χωρίς περιστροφές.

 

 

Η Sonja Wimmer σπούδασε και εργάστηκε ως σχεδιάστρια στη γενέτειρά της, το Μόναχο, και στις Βρυξέλλες για αρκετά χρόνια. Κατόπιν αποφάσισε να αφοσιωθεί στην εικονογράφηση και ταξίδεψε στη Βαρκελώνη για να συνεχίσει την εκπαίδευσή της στο Llotja School of Design Art. Έκτοτε ζει ανάµεσα σε πινέλα και ιστορίες και εργάζεται ως εικονογράφος σε διάφορους εκδοτικούς οίκους σε όλο τον κόσµο. Εικονογραφήσεις της έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία στις ΗΠΑ.

Πιστεύει ότι η εικονογράφηση της δίνει την ευκαιρία να φέρει λίγο φως στη ζωή των ανθρώπων, να τους κάνει να γελάσουν, να δραστηριοποιηθούν, να ονειρευτούν.

Σχετικές ειδήσεις
Ο Jordi Bertran στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης στο εργαστήρι Μαιρηβή
23.12.2015 13:22
Για 3η συνεχή χρονιά το "Εργαστήρι Μαιρηβή" διοργανώνει το Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου & Αφήγησης στην Αθήνα. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ καλεσμένος είναι ο εξαιρετικός μαριονετίστας Jordi Bertran από την Ισπανία, στις 9 & 10 Ιανουαρίου 2016 με την παράσταση θεάτρου κούκλας "Ανθολογία".
Conte Pagalini με τον Παντελή Πάγκαλο στο Θέατρο ΠΚ
23.12.2015 10:22
Η παιδική θεαμάτων παρουσιάζει την παράσταση "CONTE PAGALINI" στο Θέατρο ΠΚ κάθε Κυριακή στις 12.00.
Νιφάδες παραμυθιού: Χριστουγεννιάτικη έκθεση παιδικής εικονογράφησης στο Ίδρυμα Μ. Κακογιάννης
18.12.2015 15:36
Έκθεση με τίτλο «Νιφάδες παραμυθιού», με εικονογραφήσεις παιδικών, κλασικών, -ή και όχι τόσο- παραμυθιών, από οκτώ εικονογράφους που, με τα έργα τους, στρώνουν, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης έως τις 7 Ιανουαρίου 2016, πολύχρωμο χαλί για να υποδεχθούμε, μικροί και μεγάλοι, την πιο συναρπαστική ιστορία αγάπης και ελπίδας: τα Χριστούγεννα!
Η Σερενάτα για το Κανταδοχώρι στο Kidom
09.12.2015 12:18
Η μουσική παιδική παράσταση «Η Σερενάτα για το Κανταδοχώρι» στο Kidom το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015
Τα δάκρυα της ζωής - Στέλλα Αρβανίτη
09.12.2015 11:09
Από τις εκδόσεις Οσελότος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Τα δάκρυα της ζωής της Στέλλας Αρβανίτη