Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

«Χορεύω, άρα επικοινωνώ»: H Στέγη φέρνει το σύγχρονο χορό στα Παιδικά Χωριά SOS

«Χορεύω, άρα επικοινωνώ»: H Στέγη φέρνει το σύγχρονο χορό στα Παιδικά Χωριά SOS

H Στέγη φέρνει το σύγχρονο χορό στα Παιδικά Χωριά SOS, με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Χορεύω, άρα επικοινωνώ», στόχος του οποίου είναι να ενισχύσει τη δημιουργικότητα, την αυτοπεποίθηση, τη συνεργασία και την επικοινωνία των συμμετεχόντων μέσα από την τέχνη του χορού. Τα παιδιά με τη δράση τους αυτή βοηθούν άλλα παιδιά.

 

Οι πρωτότυπες χορογραφίες, οι οποίες θα δημιουργηθούν από τις ίδιες τις ομάδες των παιδιών, των εφήβων και των οικογενειών που φιλοξενούνται ή υποστηρίζονται από τα Παιδικά Χωριά SOS, θα παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015, στις 19:00. Κάθε χορογραφία έχει διάρκεια 10-15 λεπτά. H εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή ντοκιμαντέρ για τη διαδικασία του προγράμματος, καθώς και για την καθημερινότητα στα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη, στη Στέγη Νέων στο Παλαιό Φάληρο και στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Κυψέλη. Τα έσοδα θα διατεθούν για τις ενέργειες των Παιδικών Χωριών SOS.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα


Το «Χορεύω, άρα επικοινωνώ» βασίζεται στο πρόγραμμα Dancing to Connect, το οποίο έχει φιλοξενηθεί σε περισσότερες από 30 χώρες όλου του κόσμου. Η Στέγη, σε συνεργασία με την Battery Dance Company της Νέας Υόρκης (που εμπνεύστηκε το πρόγραμμα) και με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, έχει εκπαιδεύσει τα τελευταία τρία χρόνια Έλληνες χορευτές ώστε να υλοποιούν οι ίδιοι το πρόγραμμα.

 

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποσκοπεί στη δημιουργία τριών (3) χορογραφιών με τη συμμετοχή παιδιών, εφήβων και οικογενειών που φιλοξενούνται ή υποστηρίζονται από τα Παιδικά Χωριά SOS, από τρεις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Τα εργαστήρια χορού πραγματοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, για τρεις ώρες ανά συνάντηση, από το Σαββατοκύριακο 26-27 Σεπτεμβρίου έως και τις 12-13 Δεκεμβρίου 2015.

 

Οι χορευτές Κάντυ Καρρά, Γιάννης Νικολαΐδης, Έλενα Σταυροπούλου, Αντώνης Στρούζας, Μαρία Φουντούλη και Ηλίας Χατζηγεωργίου συνεργάζονται με τις τρεις διαφορετικές ομάδες και πραγματοποιούν τα εβδομαδιαία εργαστήρια μαζί τους, από τα τέλη Σεπτεμβρίου 2015. Συγκεκριμένα, η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει παιδιά 8-12 ετών από το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη, η δεύτερη ομάδα εφήβους 13-17 ετών από το Παιδικό Χωριό SOS στη Βάρη, καθώς και από τη Στέγη Νέων στο Παλαιό Φάληρο, ενώ η τρίτη ομάδα περιλαμβάνει οικογένειες, μητέρες με τα παιδιά τους (βρέφη μέχρι και παιδιά έξι ετών) από το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην Κυψέλη.

 

Τα έξοδα της προετοιμασίας και της παράστασης καλύφθηκαν από την Trafigura Maritime Logistics, εταιρία που δραστηριοποιείται στο ναυτιλιακό τομέα, οι εργαζόμενοι της οποίας συγκέντρωσαν τις γενναιόδωρες χορηγίες συνεργαζόμενων ναυτιλιακών επιχειρήσεων για το σκοπό αυτόν.

 

Καθώς οι δωρεές ξεπέρασαν κατά πολύ το κόστος της παραγωγής, η Τrafigura, σε συνεργασία με το Trafigura Foundation που εδρεύει στη Γενεύη, διπλασίασε το ποσό της χορηγίας, ώστε τα επιπλέον χρήματα να διατεθούν για να καλυφθούν οι ανάγκες του προγράμματος «Προσφέρω γιατί Νοιάζομαι» της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί» που έχει ως στόχο τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και τον εφοδιασμό ιδρυμάτων που εξυπηρετούν παιδιά και οικογένειες σε ανάγκη. Διαβάστε περισσότερα:  http://mazigiatopaidi.gr/el/categories/static-pages/contents/i-give-because-i-care

 

Σχετικές ειδήσεις
Τα παιδικά βιβλία του ΠΙΟΠ ζωντανεύουν στη Βιβλιοθήκη του
02.02.2017 16:29
Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) προσκαλεί τους μικρούς φίλους στη δραματοποιημένη αφήγηση των παιδικών βιβλίων των εκδόσεων του Ιδρύματος.
Θεσσαλονίκη, η πολυπόθητη πόλη: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
04.01.2017 14:10
To νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου.
Οι Άθλιοι: εκπαιδευτικό πρόγραμμα από το ΚΘΒΕ
13.10.2016 15:47
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζοντας την εκπαιδευτική του πολιτική παρουσιάζει θεατροποιημένα το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Οι Άθλιοι», του Βίκτορα Ουγκώ σε διασκευή και σκηνοθεσία Νίκου Βουδούρη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται στα σχολεία με την υποστήριξη των Δήμων.
8ο Παιδικό Φεστιβάλ Τέχνης του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου στο Θέατρο Σοφούλη
17.06.2016 12:21
Το Θέατρο Σοφούλη έχει πρωταρχικό στόχο τα παιδικά χαμόγελα. Για το λόγο αυτό με μεγάλη χαρά και συγκίνηση θα φιλοξενήσει το 8ο Παιδικό Φεστιβάλ Τέχνης του Παιδικού Χωριού SOS Πλαγιαρίου την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016.
«Χορεύω, άρα επικοινωνώ»: H Στέγη φέρνει το σύγχρονο χορό στα σχολεία
02.03.2016 10:30
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση παρουσιάζει το πρόγραμμα χορού για σχολεία Dancing to Connect - Χορεύω, άρα επικοινωνώ.