Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

30 ημέρες - Νίκη Ταγκάλου

30 ημέρες - Νίκη Ταγκάλου

Οι Εκδόσεις Πηγή και η συγγραφέας Νίκη Ταγκάλου, παρουσιάζουν την νουβέλα, 30 ημέρες.

 

Κάθε φορά που τον σκέφτομαι, γράφω ένα γράμμα. Έχω μαζέψει πολλά και τα φυλάω σε ένα συρτάρι. Όταν κάποια μέρα τον αντικρίσω θα του τα δώσω στα χέρια του, θα τον αφήσω να με διαβάσει και να με νιώσει. Ίσως έτσι με μάθει καλύτερα, στο χαρτί επάνω με κοιμίζω γυμνή, όταν ξυπνώ, με ντύνω. Όταν ξυπνώ, τον αποχωρίζομαι……


Η Νίκη Ταγκάλου γεννήθηκε το 1975 στον Πειραιά όπου και ζει μέχρι σήμερα. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της σε σχολή Φωτογραφίας κι εργάστηκε για έναν χρόνο στα μέσα μαζικής ενημέρωσης ως φωτογράφος. Έκτοτε, δουλεύει στον ιδιωτικό τομέα ασχολούμενη με τις Δημόσιες σχέσεις. Η “Μάχη Ερώτων” αποτελεί την πρώτη της συγγραφική προσπάθεια, (σε μορφή e-book), η οποία μεταφράστηκε στα Αγγλικά και κυκλοφόρησε σε Αμερική, Αγγλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Κίνα, Καναδά, Βραζιλία και Ινδία. H δεύτερη ποιητική συλλογή της, «Ψυχές από Μολύβι», διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο αποκλειστικά από την http://texni.org. Τον Σεπτέμβριο του 2013 κυκλοφορεί σε έντυπη μορφή η ποιητική συλλογή «Επανάσταση Σιωπής» (βραβείο Σικελιανά 2014) και τον Ιούλιο του 2014 «Το Κορμί της Λύπης» από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή. Επιπλέον, έχει δημοσιεύσει πλήθος κειμένων σε διαδικτυακά λογοτεχνικά περιοδικά, ενώ έχει συμμετάσχει σε συλλογικές ποιητικές ανθολογίες και επιμέλειες βιβλίων. To 2015 συμμετείχε στο εικαστικό λεύκωμα «Ένα Ποίημα Μια Εικόνα», με σύγχρονες ποιήτριες και χαράκτριες, μια πρωτοβουλία της Σχολής Καλών Τεχνών της Φλώρινας. Έχει τιμηθεί επίσης: – Βραβείο «Σοφοκλής» στον 1o Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης «Μανώλης Αλυγιζάκης» στο Ιnternational Art Academy. – Α’ Βραβείο Φεμινιστικής Ποίησης στα Σικελιανά 2013. – Α’ Βραβείο Ποιητικής Συλλογής στα Σικελιανά 2013. – Προκρίθηκε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ποίησης “Κ. Π. Καβάφης 2015”. 

Σχετικές ειδήσεις
Εγώ, απέναντι - Νίκη Κωνσταντοπούλου
07.02.2017 13:35
Από τις εκδόσεις Βακχικόν κυκλοφορεί Η νέα ποιητική συλλογή της Νίκης Κωνσταντοπούλου Εγώ, απέναντι.
Ατραπός - Γιώργος  Μαννούρης
05.01.2017 11:37
Οι (.poema..) εκδόσεις παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή του Γιώργου Μαννούρη, Ατραπός.
Υποψήφιοι για το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη 2017
03.01.2017 12:45
Το λογοτεχνικό περιοδικό Κλεψύδρα και το Βιβλιοκαφέ Έναστρον εδώ και τρία χρόνια έχουν θεσμοθετήσει το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη (για λογοτέχνες μέχρι 40 ετών που έχουν γράψει μέχρι τρία βιβλία πεζογραφίας) το οποίο θα απονέμεται κάθε χρόνο και θα αφορά τα βιβλία πεζογραφίας της χρονιάς (συλλογή διηγημάτων, νουβέλα ή μυθιστόρημα), έπειτα από αξιολόγηση αρμόδιας επιτροπής.
Το κουφάρι του τζίτζικα - Γιώργος Σταυρακάκης
02.11.2016 12:17
Οι (.poema..) εκδόσεις παρουσιάζουν την ποιητική συλλογή του Γιώργου Σταυρακάκη, Το κουφάρι του τζίτζικα.
Η Εταιρεία Συγγραφέων ανακοίνωσε τον βραχύ κατάλογο για το Βραβείο Γιάννης Βαρβέρης
26.05.2016 09:44
Ανακοινώθηκε ο βραχύς κατάλογος πρωτοεμφανιζόμενων ποιητών για το «Βραβείο Γιάννη Βαρβέρη» της Εταιρείας Συγγραφέων, το οποίο θεσπίστηκε το 2011 στη μνήμη του ποιητή και μέλους της Γιάννη Βαρβέρη (1955-2011), με σκοπό να αναδείξει τις σημαντικότερες νέες ποιητικές φωνές της χώρας.