Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Κυριακή... στο Μουσείο!

Κυριακή... στο Μουσείο!
Κάθε Κυριακή στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης γονείς και παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις μόνιμες συλλογές του Μουσείου ακολουθώντας μια συναρπαστική διαδρομή και συμμετέχοντας σε ένα παιχνίδι στην έκθεση με θέμα την καθημερινή ζωή στην αρχαία Ελλάδα.

Γονείς και παιδιά μαζί με την αρχαιολόγο και μουσειοπαιδαγωγό Κατερίνα Σταμίδη μαθαίνουν για τον Κυκλαδικό Πολιτισμό, την Κυπριακή Τέχνη και την αρχαία Ελληνική Τέχνη.

Λύνουν αινίγματα με λέξεις και εικόνες και θα μάθουν πως τα αρχαία αντικείμενα ίσως να μην ήταν τελικά αυτό που φαίνονται σε εμάς σήμερα. Ακόμη, θα προσπαθήσουν να μαντέψουν τη σημασία διαφόρων λέξεων που συναντά κανείς στα αρχαιολογικά μουσεία αλλά που στον έξω κόσμο έχουν εντελώς διαφορετικό νόημα. Και ίσως να φτιάξουν και δικές τους, καινούριες λέξεις.

Στην έκθεση Σκηνές από την Καθημερινή ζωή στην Αρχαιότητα, στον 4ο όροφο του Μουσείου, θα χωριστούν σε ομάδες και μέσα από μια διαδρομή θα γνωρίσουν τις καθημερινές ασχολίες του Λέοντα και της Μελίτης και τέλος θα παρακολουθήσουν τις ταινίες που προβάλλονται στην αίθουσα.

Την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στις 12:00, το κοινό που θα βρεθεί στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για την έκθεση  Δημήτρης Χορν θα ξεναγήσει ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Ενώ την Κυριακή 1 Φεβρουαρίου στη 13:00 διοργανώνεται μια συνάντηση με τον συλλέκτη Δημήτρη Μπαγέρη όπου θα πει όσα γνωρίζει για τον Χορν.

Σχετικές ειδήσεις
Robert McCabe. Αναμνήσεις & μνημεία του Αιγαίου: έκθεση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
24.11.2016 10:38
Στο πλαίσιο της έκθεσης «Κυκλαδική Κοινωνία 5000 χρόνια πριν» το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει από 8 Δεκεμβρίου μέχρι 19 Μαρτίου την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Robert McCabe. Αναμνήσεις & μνημεία του Αιγαίου».
“Αi Weiwei at Cycladic”: η έκθεση έως τέλος Οκτωβρίου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
13.10.2016 16:51
Mέχρι την Κυριακή 30 Οκτωβρίου θα διαρκέσει η έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic» που έχουν επισκεφθεί χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. Για να διευκολύνει τους επισκέπτες του, το Μουσείο, την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου, θα διευρύνει το ωράριό του μέχρι τις 20.00 (10.00-20.00) ενώ την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου θα παραμείνει ανοιχτό 10.00-17.00.
Ai Wei Wei at Cycladic: Late Night Party στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης!
13.09.2016 14:58
Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οργανώνει Late Night Party στην έκθεση «ΑΙ Weiwei at Cycladic»!
O Ai Weiwei με τη Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
19.05.2016 15:12
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανακοίνωσε την έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic». Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση έργων του καλλιτέχνη στην Ελλάδα, καθώς και για τη μοναδική έκθεσή του που φιλοξενείται σε αρχαιολογικό μουσείο παγκοσμίως μέχρι σήμερα.
Ai Weiwei at Cycladic: έκθεση του Ai Weiwei στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
06.04.2016 17:02
Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση «Ai Weiwei at Cycladic». Πρόκειται για την πρώτη παρουσίαση έργων του καλλιτέχνη στην Ελλάδα, καθώς και για τη μοναδική έκθεσή του που φιλοξενείται σε αρχαιολογικό μουσείο παγκοσμίως μέχρι σήμερα.