Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης φιλοξενεί την παράσταση Frida’ s Pornography, εμπνευσμένη από τη ζωή της Φρίντα Κάλο, σε κείμενο και σκηνοθεσία της Κυριακής Δ. Σπανού.

Η υπόθεση του έργου:  Ένα σημερινό κορίτσι, μαθητευόμενη καλλιτέχνης,  γοητεύεται εμμονικά από τη Φρίντα Κάλο.  Η θραυσματική αναπαράσταση της ζωής της Φρίντα Κάλο εκφράζει τη δική της οπτική γωνία για τη ζωή της Μεξικάνας.  Το πάσχον σώμα της Φρίντα, ο έρωτάς της για το  Ντιέγο, η ανικανοποίητη επιθυμία της να κάνει παιδί, και βέβαια η ζωγραφική είναι οι άξονες της ζωής της, που γοητεύουν το σύγχρονο κορίτσι… τόσο  που «γίνεται» η φανταστική φίλη της παιδικής ηλικίας της Φρίντα.

Η «πορνογραφία» του τίτλου είναι η πορνογραφία των σπλάχνων, και αυτό επιχειρεί και η γλώσσα του κειμένου… να είναι  σπλαχνική.

Η δομή του κειμένου είναι θραυσματική και  η ίδια η σκηνική αναπαράσταση είναι  μια performance  που διερευνά το σώμα και τη βία που του ασκείται.

Όπως λέει η Φρίντα «ήρθα σε σύγκρουση με όλες τις μηχανές του αιώνα μου».   Μια παράσταση για το σώμα, τον πόνο και τη χαρά της ζωής.

Viva la vida. «Ζήτω η ζωή» λέει η Φρίντα.

Η παράσταση τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας του Μεξικό και του Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Κυριακή Σπανού
Σκηνικός χώρος – κοστούμια: Ολυμπία Σιδερίδου
Κίνηση: Εριφύλη Δαφέρμου

Μουσική επιμέλεια: ο θίασος
Βοηθός σκηνοθέτη: Σταματία Καγκελάρη

Παίζουν: Τάσος Αντωνίου, Νάντια Καβουλάκου, Ισμήνη Κυρίτση, Δημήτρης Μαμιός