Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016

8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools: Δηλώσεις συμμετοχής

8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools: Δηλώσεις συμμετοχής

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2015 οι δηλώσεις συμμετοχης για το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20 - 28 Φεβρουαρίου 2016.

Η Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή συμμετοχών απο δημιουργούς για το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβαλ, όσον αφορα τις Ελληνικές και Διεθνείς ταινίες, ενώ για τις μαθητικές συμμετοχές έχει οριστει η Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015.

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools διοργανώνεται κάθε χρόνο το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου στη Λάρισα, από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία artfools. Στήριζεται απο τον Δήμο Λαρισαίων, το τμήμα Erasmus του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ αποτελείται από 12 μελή τα οποία μαζί με τους εθελοντές διοργανώνουν ένα δεκαήμερο κινηματογραφικών δράσεων όπως:

Διεθνές, Ελληνικό, Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνιστικό, animation, όπου θα απονέμιθούν Α, Β & Γ, βραβεία για κάθε κατηγορία αντίστοιχα και ειδικές διακρίσεις κατά την κρίση της κριτικής επιτροπής.

Αφιερώματα, επίσημους προσκεκλημένους, εκθέσεις φωτογραφίας, εργαστήρια, master class, κινηματογραφικά forum κ.α.

Τιμώμενη χώρα: Νορβηγία. Νορβηγικός κινηματογράφος

Προσκεκλημένοι: Νίκος Κούνδουρος (Τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ), Αλέξης Αλεξίου.

Αφιερώματα: Μεταναστευτική κρίση, αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο, αφιέρωμα στις ταινίες του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ.

Παράλληλες προβολές: Κορεάτικος Κινηματογράφος,

Εναλλακτικός κινηματογράφος: Αφιέρωμα στον Τζον Γουώτερς, Ιαπωνικό gore, Νοσφεράτου του Μουρνό "βουβή" με συνοδεία ζωντανά πιάνου, Μπάτερ Κήτον, αυτός ο άγνωστος.

Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και την αίτηση συμμετοχής, στο επίσημο site του φεστιβάλ www.artfoolsvideofestival.gr

Σχετικές ειδήσεις
39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας: Πρόσκληση συμμετοχής
18.05.2016 13:12
Το 39ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, που θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 24 Σεπτεμβρίου 2016, προσκαλεί όσους δημιουργούς επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμά του να καταθέσουν έγκαιρα την αίτησή τους.
4ο Διεθνές εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας | RE-culture 4: Open call
27.04.2016 11:21
Το 4o Διεθνές Εικαστικό Φεστιβάλ Πάτρας | RE-culture 4 επιθυμεί να υποστηρίξει την ευρύτερη αναζήτηση των νέων εικαστικών που ζουν στην Ελλάδα. Στην προσπάθεια αυτή, προκηρύσσει ανοιχτό κάλεσμα/open call σε πολλές από τις θεματικές του.
1ο Γυμνάσιο Σκηνοθεσίας Θεάτρου με τον Ανέστη Αζά στο Bios: Δηλώσεις συμμετοχής
12.04.2016 15:48
Το Bios στο πλαίσιο του 1ου Γυμνασίου Σκηνοθεσίας φιλοξενεί τον Ανέστη Αζά ο οποίος θα παραδώσει ένα εντατικό εργαστήριο σκηνοθεσίας, ξεκινώντας την Παρασκευή 20 Μαΐου (ημέρα γνωριμίας με τους συμμετέχοντες).
10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo: Πρόσκληση Συμμετοχής 2016
04.04.2016 15:02
Τo Psarokokalo καλεί τους κινηματογραφιστές να στείλουν τις συμμετοχές τους για το διαγωνιστικό πρόγραμμα προβολών του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας.
12o Athens Digital Arts Festival: Κάλεσμα Συμμετοχής
17.12.2015 12:49
To 12o Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival σας προσκαλεί να υποβάλετε τις προτάσεις σας για την επόμενη διοργάνωση που θα διεξαχθεί την άνοιξη του 2016, στην Αθήνα.