Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools: Δηλώσεις συμμετοχής

8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools: Δηλώσεις συμμετοχής

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2015 οι δηλώσεις συμμετοχης για το 8ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20 - 28 Φεβρουαρίου 2016.

Η Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 είναι η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή συμμετοχών απο δημιουργούς για το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβαλ, όσον αφορα τις Ελληνικές και Διεθνείς ταινίες, ενώ για τις μαθητικές συμμετοχές έχει οριστει η Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015.

Το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools διοργανώνεται κάθε χρόνο το τελευταίο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου στη Λάρισα, από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία artfools. Στήριζεται απο τον Δήμο Λαρισαίων, το τμήμα Erasmus του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Η οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ αποτελείται από 12 μελή τα οποία μαζί με τους εθελοντές διοργανώνουν ένα δεκαήμερο κινηματογραφικών δράσεων όπως:

Διεθνές, Ελληνικό, Πανελλήνιο μαθητικό διαγωνιστικό, animation, όπου θα απονέμιθούν Α, Β & Γ, βραβεία για κάθε κατηγορία αντίστοιχα και ειδικές διακρίσεις κατά την κρίση της κριτικής επιτροπής.

Αφιερώματα, επίσημους προσκεκλημένους, εκθέσεις φωτογραφίας, εργαστήρια, master class, κινηματογραφικά forum κ.α.

Τιμώμενη χώρα: Νορβηγία. Νορβηγικός κινηματογράφος

Προσκεκλημένοι: Νίκος Κούνδουρος (Τιμώμενο πρόσωπο του Φεστιβάλ), Αλέξης Αλεξίου.

Αφιερώματα: Μεταναστευτική κρίση, αφιέρωμα στον Νίκο Κούνδουρο, αφιέρωμα στις ταινίες του τμήματος Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών ΑΠΘ.

Παράλληλες προβολές: Κορεάτικος Κινηματογράφος,

Εναλλακτικός κινηματογράφος: Αφιέρωμα στον Τζον Γουώτερς, Ιαπωνικό gore, Νοσφεράτου του Μουρνό "βουβή" με συνοδεία ζωντανά πιάνου, Μπάτερ Κήτον, αυτός ο άγνωστος.

Περισσότερες πληροφορίες για τους όρους και την αίτηση συμμετοχής, στο επίσημο site του φεστιβάλ www.artfoolsvideofestival.gr

Σχετικές ειδήσεις
Πρόγραμμα ξεναγήσεων Ιανουαρίου - Μαρτίου από τον Δήμο Αθηναίων
27.12.2016 16:33
Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, το πρόγραμμα των δωρεάν ξεναγήσεων, επιστρέφει για το τρίμηνο Ιανουάριος – Μάρτιος 2017 και οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται πλέον μόνο ηλεκτρονικά.
7ο  Φεστιβάλ Φωνητικών Συνόλων Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής: Κάλεσμα συμμετοχής
27.12.2016 12:57
Το Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος ανακοινώνει την έναρξη την δηλώσεων συμμετοχής για φωνητικές ομάδες και πολιτιστικούς συλλόγους για το 7ο Φεστιβάλ Φωνητικών Συνόλων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Μαΐου 2017.
Aίτηση συμμετοχής στη 18η Biennale των Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου
15.12.2016 16:38
Η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με στόχο την υποστήριξη του διαπολιτισμικού διαλόγου μεταξύ των νέων και την ενίσχυση και ανάδειξη της νεανικής καλλιτεχνικής δημιουργίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, προσκαλεί τους νέους καλλιτέχνες της χώρας μας, ηλικίας 18 μέχρι 34 ετών (να έχουν γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 1982), να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη 18η Biennale των Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου.
1ο Γυμνάσιο Σκηνοθεσίας Θεάτρου με τον Ανέστη Αζά στο Bios: Δηλώσεις συμμετοχής
12.04.2016 15:48
Το Bios στο πλαίσιο του 1ου Γυμνασίου Σκηνοθεσίας φιλοξενεί τον Ανέστη Αζά ο οποίος θα παραδώσει ένα εντατικό εργαστήριο σκηνοθεσίας, ξεκινώντας την Παρασκευή 20 Μαΐου (ημέρα γνωριμίας με τους συμμετέχοντες).
10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Psarokokalo: Πρόσκληση Συμμετοχής 2016
04.04.2016 15:02
Τo Psarokokalo καλεί τους κινηματογραφιστές να στείλουν τις συμμετοχές τους για το διαγωνιστικό πρόγραμμα προβολών του 10ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Αθήνας.