Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση έργων του Πάνου Φειδάκη στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου στο Αίγιο

Έκθεση έργων του Πάνου Φειδάκη στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου στο Αίγιο

Η ΔΗΚΕΠΑ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έκθεση που διοργανώνεται προς τιμήν του σπουδαίου Πάνου Φειδάκη που καταγόταν από το Αίγιο.

Ο ζωγράφος Πάνος Φειδάκης γεννήθηκε στο Αίγιο (1956-2003). Σπούδασε στην Ανώτατη σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας με καθηγητές τον Γιώργο Μαυροΐδη, τον Γιάννη Μόραλη και τον Δημήτρη Μυταρά. Η θεματολογία του περιλάμβανε κυρίως πορτραίτα, τοπία, νεκρές φύσεις και συνθέσεις με πουλιά. Τα έργα του ταξίδεψαν σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στον διαγωνισμό του «Αττικό Μετρό ΑΕ» κέρδισε το πρώτο βραβείο και το έργο του κοσμεί από το 2003 το Σταθμό του Μεγάρου Μουσικής στην Αθήνα. Ατομικές εκθέσεις σε γκαλερί όπως: La Hune-Brenner (Παρίσι), Γκαλερί Ζουμπουλάκη , Αίθουσα Τέχνης Κρεωνίδης, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Αθήνα), Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου (Αίγιο) και συμμετοχή σε πάρα πολλές ομαδικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Γαλλία, Κύπρο.

Στην αναδρομική αυτή έκθεση, με επιλογή έργων από όλο το φάσμα της δημιουργικής του πορείας, θα περιλαμβάνονται πίνακες που απεικονίζουν τόσο την ανθρωπογεωγραφία όσο και την τοπιογραφία με την οποία ήρθε σε επαφή. Για την περιοχή της Αιγιάλειας έχει αφήσει πίσω του ένα τεράστιο υλικό απεικόνισης τόσο των ανθρώπων όσο και των τοπίων της περιοχής μας το οποίο εντυπωσιάζει και συγκινεί.

Επιμέλεια έκθεσης: Νάνσυ Χαριτωνίδου.

Σχετικές ειδήσεις
Το ναυάγιο των Αντικυθήρων - Οι νέες αρχαιολογικές ανακαλύψεις: έκθεση στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη
22.11.2016 10:39
Το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την παρουσίαση για πρώτη φορά στο κοινό των νέων ευρημάτων από το περίφημο Ναυάγιο των Αντικυθήρων.
Time: έκθεση του Πάνου Τσαγκάρη στις Kalfayan Galleries
29.09.2016 13:43
Οι Kalfayan Galleries παρουσιάζουν την ατομική έκθεση του Έλληνα εικαστικού με έδρα τη Νέα Υόρκη, Πάνου Τσαγκάρη με τίτλο ‘TIME’. Την έκθεση επιμελείται η Μαρία Νικολακοπούλου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2016, 19.00 – 21.00.
Ένα τρυφερό βλέμμα: Έκθεση του Πάνου Φειδάκη στην Σύρο
04.08.2016 12:48
Στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης «Σύρος – Πολιτισμός 2016», ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Πάνου Φειδάκη, «Ένα τρυφερό βλέμμα», το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 και ώρα 20:30, στην Αίθουσα Τέχνης «Γ. & Ε. Βάτη».
A World Not Ours: Οι καλλιτέχνες της έκθεσης
22.07.2016 13:53
Το Art Space Pythagorion της Σάμου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έκθεσή του για το φετινό καλοκαίρι, με τίτλο A World Not Ours, τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν στις 4 Αυγούστου 2016, ενώ την επιμέλειά της έχει αναλάβει η Κατερίνα Γρέγου.
A World not Ours: ομαδική έκθεση στο Art Space Pythagorion στη Σάμο
07.06.2016 14:29
Το Art Space Pythagorion της Σάμου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έκθεσή του για το φετινό καλοκαίρι: A World Not Ours, σε επιμέλεια της Κατερίνας Γρέγου.