Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Η Vodafone δημιουργεί ευκαιρίες και στηρίζει τους νέους

Η Vodafone δημιουργεί ευκαιρίες και στηρίζει τους νέους

Η Vodafone επενδύει στους νέους και δημιουργεί ευκαιρίες για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας, την είσοδο τους στην αγορά εργασίας και την εκκίνηση της επαγγελματικής τους δραστηριότητας, υλοποιώντας με επιτυχία τρία καινοτόμα και δημοφιλή στους νέους προγράμματα, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για τη βιώσιμη ανάπτυξη και συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία.

Πρόκειται για το πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης και εμπειρίας Discover Vodafone, την πρωτοβουλία CU Restart Up @Ρομάντσο, καθώς και το πρόγραμμα απασχόλησης σε κοινωφελείς οργανισμούς Vodafone World of Difference, που ενδυναμώνουν και δίνουν προοπτική στους νέους.  

Πιο συγκεκριμένα η Vodafone, μέσω του προγράμματος επαγγελματικής εκπαίδευσης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας «Discover Vodafone», παρέχει σε νέους, τελειόφοιτους και απόφοιτους μεταπτυχιακών προγραμμάτων ή πολυτεχνικών σχολών ένα δυναμικό ξεκίνημα στην επαγγελματική τους πορεία. Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει τους νέους να συνδεθούν με την πραγματική αγορά εργασίας, δίνοντας τους τη δυνατότητα να αποκτήσουν ουσιαστική εργασιακή εμπειρία εργαζόμενοι στην Vodafone για δύο χρόνια. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι συμμετέχοντες αναπτύσσουν δεξιότητες και αποκτούν εμπειρία εργαζόμενοι σε διάφορα τμήματα της εταιρείας, εναλλάσσοντας ρόλους και έργα.  Επίσης έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν και σε άλλες εταιρείες του Ομίλου εκτός Ελλάδας (πρόγραμμα Columbus). Στα πέντε συνεχή χρόνια εφαρμογής του προγράμματος 47 νέοι έχουν αποκτήσει σημαντική εμπειρία.

Επιπλέον, με την πρωτοβουλία CU Restart Up @Ρομάντσο που στοχεύει στην ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας δημιουργικών ατόμων και ομάδων, η Vodafone προσφέρει σε νέους από 18-28 ετών τη δυνατότητα να διεκδικήσουν δωρεάν επαγγελματική στέγαση, επικοινωνιακή στήριξη αλλά και συμβουλευτικές υπηρεσίες για οκτώ μήνες στη θερμοκοιτίδα του Bios Ρομάντσο. Στόχος είναι η στήριξη και η ανάπτυξη της επαγγελματικής δραστηριοποίησης των δημιουργικών αυτών ατόμων ή ομάδων ώστε μακροπρόθεσμα να κάνουν πράξη τις δημιουργικές και πρωτοποριακές τους ιδέες και να καθιερωθούν ως επαγγελματίες. Στα τρία χρόνια που λειτουργεί το πρόγραμμα, πάνω από 60 νέοι έχουν ήδη κάνει το δικό τους επαγγελματικό ξεκίνημα στο Bios Ρομάντσο.

Τέλος, με το πρόγραμμα Vodafone World of Difference, η Vodafone δίνει τη δυνατότητα σε 10 άτομα με όραμα και πάθος να εργαστούν για έξι μήνες στον κοινωφελή μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους, ενώ η εταιρία καλύπτει το μισθό τους. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, το οποίο βρίσκεται στον έκτο χρόνο λειτουργίας του, οι νέοι έχουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσουν δεξιότητες και να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία, πολύτιμα εφόδια για τη μελλοντική τους σταδιοδρομία, καλύπτοντας παράλληλα ουσιαστικές ανάγκες της κοινωνίας. Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα έχει βοηθήσει 34 άτομα να εργαστούν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό της επιλογής τους, σε διαφορετικές πόλεις και περιοχές ανά την Ελλάδα, όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Κομοτηνή, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πάρος και Πρέσπες, προσφέροντας σημαντικό έργο στην τοπική κοινωνία ενώ στο προσεχές διάστημα θα προστεθούν άλλα 10 άτομα φτάνοντας συνολικά τα 44 από το 2010.

Η Vodafone παρουσίασε τα προγράμματα για τη στήριξη των νέων στο 13ο Συνέδριο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου που πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2015, στο οποίο ήταν και Μεγάλος Χορηγός.  

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε vodafone.gr & vodafonecu.gr

Σχετικές ειδήσεις
Εγγραφές έως 29/10 στο IEK ΑΛΦΑ: Το Νέο Σύμβολο Επαγγελματικής Επιτυχία
24.10.2016 11:26
Έχεις ακόμη χρόνο να κάνεις την ΑΛΦΑ επιλογή για σπουδές! Διαθέτοντας τεχνογνωσία και πείρα ετών στο χώρο της επαγγελματικής κατάρτισης, το ΙΕΚ ΑΛΦΑ αποτελεί το Νέο Σύμβολο Επαγγελματικής Επιτυχίας!
Η Henkel Hellas στηρίζει το νέο κύκλο ψυχο-εκπαιδευτικού προγράμματος της WIN Hellas
18.10.2016 13:39
Η W.I.N. HELLAS, ανακοινώνει νέο κύκλο ψυχο-εκπαιδευτικού προγράμματος για την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας Schwarzkopf.
Ανοιξιάτικες προσφορές από τη Vodafone
26.04.2016 16:43
Η Vodafone, συνεχίζει τις ανοιξιάτικες εκπλήξεις με μοναδικές προσφορές σε 4G Smartphones από 78€ και 3G με δυνατότητα WiFi Tablets από 69,90€, ώστε όλοι να απολαμβάνουν μοναδική εμπειρία mobile internet, μέσα από το γρήγορο και αξιόπιστο 4G δίκτυό της.
Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης από το Δίκτυο Στήριξης παιδιών της Vodafone
14.04.2016 14:28
H Vodafone σε συνεργασία με τους Γιατρούς του Κόσμου, ενισχύει το Δίκτυο Στήριξης που έχει δημιουργήσει για παιδιά που έχουν ανάγκη και κινητοποιεί εργαζόμενους, πελάτες και συνεργάτες της, να συμμετέχουν.
Η Vodafone διευρύνει το Δίκτυο Στήριξης για Παιδιά που έχουν Ανάγκη
07.04.2016 13:19
Η Vodafone διευρύνει το δίκτυο κοινωνικής στήριξης, που έχει δημιουργήσει τα τελευταία 23 χρόνια στην Ελλάδα, σε συνεργασία με έγκριτους φορείς όπως οι Γιατροί του Κόσμου, τα Παιδικά Χωριά SOS, το Χαμόγελο του Παιδιού κ.α. συνεισφέροντας σε παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη. Τα τελευταία έξι χρόνια, η Vodafone Ελλάδας από κοινού με το Ίδρυμα Vodafone έχουν επενδύσει περισσότερα από €4.200.000 με στόχο τη στήριξη προγραμμάτων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας.