Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

+Χωροχρόνος από τους Unsample, Bέρα Λύνν και Χρήστο Τσάμη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

+Χωροχρόνος από τους Unsample, Bέρα Λύνν και Χρήστο Τσάμη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Οι Unsample, η Bέρα Λύνν και ο Χρήστος Τσάμης παρουσιάζουν στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων τον +Χωροχρόνο, ένα ταξίδι πολυμορφικής πληροφορίας μέσω ήχου και εικόνας.

Συγχωροχρόνος: ένας χρόνος για συν-χώρεση, ένας χώρος για συν-χρονισμό

Ο +Χωροχρόνος αποτελεί ένα ηχητικό και οπτικό κολάζ δράσεων σε πραγματικό χρόνο. Τέσσερις καλλιτέχνες , με γέφυρα την ηλεκτρονική μουσική και τα visuals, επεξεργάζονται τους κώδικες της οπτικής και της ηχητικής επικοινωνίας σε ένα έργο πολυμορφικής πληροφορίας, στο οποίο όλα συμβαίνουν ταυτόχρονα. O χώρος του ΚΕΤ μετατρέπεται για τέσσερις ώρες σε μια προσομοίωση της σύγχρονης αστικής πραγματικότητας: διαστρωματώσεις ηχοτοπιών και κινούμενης εικόνας προκαλούν τις αισθήσεις και τα ένστικτα και ανασύρουν αναμνήσεις αναμέτρησης ανάμεσα στο νοσταλγικό πριν, στο φευγαλέο τώρα και στο φρενώδες κυνηγητό του μετά.

Ο +Χωροχρόνος αποπειράται να επαναπροσδιορίσει τα όρια του συλλογικού και του ατομικού έργου και αποτελεί ένα πείραμα συν-χρονισμού και συν-χώρεσης των ξεχωριστών δημιουργιών του κάθε συντελεστή μέσα σε μια κοινή καλλιτεχνική δράση. Στο πλαίσιο της απειλής της ταυτότητας από την απρόσωπη μάζα και της επισκίασης του ουσιαστικού από το εφήμερο, ο χώρος και ο χρόνος διαπλέκονται και αυτοαναιρούνται. Πρόκειται για ένα παιχνίδι διπόλων χωρίς κανόνες: αταξία-τάξη, βαρύτητα- ελαφρότητα, όλον-τίποτα, πλήθος-μονάδα. Η επιλογή ανήκει στο θεατή: να αφεθεί, να βυθιστεί και να χαθεί ή να βρει τον εαυτό του και την ταυτότητά του μέσα σε αυτό το σύμπαν των αντιθέσεων.

Βιογραφικά Καλλιτεχνών

Οι Unsample είναι ένα ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής, που αποτελείται από τον Λευτέρη Παπαδημητρίου , συνθέτη ακουστικής και ηλεκτροακουστικής μουσικής και τον Μάριο Τσάγκαρη, performer, συνθέτη και σεναριογράφο. Το 2013 κυκλοφορεί η πρώτη τους διαδικτυακή δουλειά με τίτλο “Cyber Klang”. Το 2015 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ “V V V” από το βρετανικό netlabel DigitalDizzy και το άλμπουμ “Ipsissima Voce”, σε συνεργασία με τη σοπράνο Χαρά Κολαϊτη, από το netlabel Etched Traumas. Στο έργο τους συνδυάζουν θραύσματα ήχων, μουσικής και εικόνας, δημιουργώντας ημι-αυτοσχεδιαστικές αφηγηματικές δομές εμπνευσμένες από τεχνικές μοντάζ. Περισσότερες πληροφορίες: https://soundcloud.com/unsample, www.lefterispapadimitriou.com

H Bέρα Λυνν ασχολείται με την κινηματογράφιση, τη φωτογραφία και το μοντάζ. Περισσότερες πληροφορίες: vimeo.com/veraclouzot/videos

Ο Χρήστος Τσάμης σπούδασε ζωγραφική (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και Πανεπιστήμιο Central Saint Martins του Λονδίνου). Εργάζεται ως εικαστικός καλλιτέχνης στην Αθήνα και το Λονδίνο. Στα έργα του χρησιμοποιεί τις τεχνικές του κολάζ, του βίντεο και της περφόρμανς. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις
Nosferatu Ιnto the darkness από τους ΕΟS στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
11.01.2017 10:38
Οι δεξιοτέχνες και άκρως πειραματικοί ΕΟS, επενδύουν με ζωντανή μουσική κλασικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου, στο πλαίσιο του θεσμού 16 sounds per second, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
Signal / No Signal από το ARTéfacts Ensemble και τους Unsample στο ΚΕΤ
23.11.2016 16:33
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί σε μια παράσταση με βίντεο και μουσική από το μουσικό σύνολο ARTéfacts Ensemble και το ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής Unsample, με τίτλο Signal / No Signal.
4 Υears Party στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
04.11.2016 10:52
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων γιορτάζει την έναρξη της πέμπτης του χρονιάς μ’ ένα μετά-απογευματινό πάρτυ!
16 sounds per second με τους EOS στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
03.11.2016 11:51
Οι δεξιοτέχνες και άκρως πειραματικοί ΕΟS, επενδύουν με ζωντανή μουσική κλασικές ταινίες του βωβού κινηματογράφου, στα πλαίσια του θεσμού 16 sounds per second, στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
Silent Move & Eρατώ Τζαβάρα live στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
09.05.2016 14:37
Συνεχίζοντας τη συνεργασία τους με την visual artist Ερατώ Τζαβάρα, οι Silent Move συμπράττουν για πρώτη φορά με τον Στέφανο Ψαραδάκη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων και παρουσιάζουν ένα αυτοσχεδιαστικό σετ με noise, electronic και post rock αναφορές. Ανασύρουν επί τόπου εικόνες και μνήμες με οπτικούς και ηχητικούς συνειρμούς.