Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

+Χωροχρόνος από τους Unsample, Bέρα Λύνν και Χρήστο Τσάμη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

+Χωροχρόνος από τους Unsample, Bέρα Λύνν και Χρήστο Τσάμη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Οι Unsample, η Bέρα Λύνν και ο Χρήστος Τσάμης παρουσιάζουν στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων τον +Χωροχρόνο, ένα ταξίδι πολυμορφικής πληροφορίας μέσω ήχου και εικόνας.

Συγχωροχρόνος: ένας χρόνος για συν-χώρεση, ένας χώρος για συν-χρονισμό

Ο +Χωροχρόνος αποτελεί ένα ηχητικό και οπτικό κολάζ δράσεων σε πραγματικό χρόνο. Τέσσερις καλλιτέχνες , με γέφυρα την ηλεκτρονική μουσική και τα visuals, επεξεργάζονται τους κώδικες της οπτικής και της ηχητικής επικοινωνίας σε ένα έργο πολυμορφικής πληροφορίας, στο οποίο όλα συμβαίνουν ταυτόχρονα. O χώρος του ΚΕΤ μετατρέπεται για τέσσερις ώρες σε μια προσομοίωση της σύγχρονης αστικής πραγματικότητας: διαστρωματώσεις ηχοτοπιών και κινούμενης εικόνας προκαλούν τις αισθήσεις και τα ένστικτα και ανασύρουν αναμνήσεις αναμέτρησης ανάμεσα στο νοσταλγικό πριν, στο φευγαλέο τώρα και στο φρενώδες κυνηγητό του μετά.

Ο +Χωροχρόνος αποπειράται να επαναπροσδιορίσει τα όρια του συλλογικού και του ατομικού έργου και αποτελεί ένα πείραμα συν-χρονισμού και συν-χώρεσης των ξεχωριστών δημιουργιών του κάθε συντελεστή μέσα σε μια κοινή καλλιτεχνική δράση. Στο πλαίσιο της απειλής της ταυτότητας από την απρόσωπη μάζα και της επισκίασης του ουσιαστικού από το εφήμερο, ο χώρος και ο χρόνος διαπλέκονται και αυτοαναιρούνται. Πρόκειται για ένα παιχνίδι διπόλων χωρίς κανόνες: αταξία-τάξη, βαρύτητα- ελαφρότητα, όλον-τίποτα, πλήθος-μονάδα. Η επιλογή ανήκει στο θεατή: να αφεθεί, να βυθιστεί και να χαθεί ή να βρει τον εαυτό του και την ταυτότητά του μέσα σε αυτό το σύμπαν των αντιθέσεων.

Βιογραφικά Καλλιτεχνών

Οι Unsample είναι ένα ντουέτο ηλεκτρονικής μουσικής, που αποτελείται από τον Λευτέρη Παπαδημητρίου , συνθέτη ακουστικής και ηλεκτροακουστικής μουσικής και τον Μάριο Τσάγκαρη, performer, συνθέτη και σεναριογράφο. Το 2013 κυκλοφορεί η πρώτη τους διαδικτυακή δουλειά με τίτλο “Cyber Klang”. Το 2015 κυκλοφόρησαν το άλμπουμ “V V V” από το βρετανικό netlabel DigitalDizzy και το άλμπουμ “Ipsissima Voce”, σε συνεργασία με τη σοπράνο Χαρά Κολαϊτη, από το netlabel Etched Traumas. Στο έργο τους συνδυάζουν θραύσματα ήχων, μουσικής και εικόνας, δημιουργώντας ημι-αυτοσχεδιαστικές αφηγηματικές δομές εμπνευσμένες από τεχνικές μοντάζ. Περισσότερες πληροφορίες: https://soundcloud.com/unsample, www.lefterispapadimitriou.com

H Bέρα Λυνν ασχολείται με την κινηματογράφιση, τη φωτογραφία και το μοντάζ. Περισσότερες πληροφορίες: vimeo.com/veraclouzot/videos

Ο Χρήστος Τσάμης σπούδασε ζωγραφική (Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και Πανεπιστήμιο Central Saint Martins του Λονδίνου). Εργάζεται ως εικαστικός καλλιτέχνης στην Αθήνα και το Λονδίνο. Στα έργα του χρησιμοποιεί τις τεχνικές του κολάζ, του βίντεο και της περφόρμανς. Έχει λάβει μέρος σε εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Σχετικές ειδήσεις
Silent Move & Eρατώ Τζαβάρα live στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
09.05.2016 14:37
Συνεχίζοντας τη συνεργασία τους με την visual artist Ερατώ Τζαβάρα, οι Silent Move συμπράττουν για πρώτη φορά με τον Στέφανο Ψαραδάκη στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων και παρουσιάζουν ένα αυτοσχεδιαστικό σετ με noise, electronic και post rock αναφορές. Ανασύρουν επί τόπου εικόνες και μνήμες με οπτικούς και ηχητικούς συνειρμούς.
Οι Usurum επιστρέφουν στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
18.02.2016 14:30
Οι Usurum, έπειτα από τις περσινές τους συναυλίες και μια επιτυχημένη βραδιά στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, επιστρέφουν στην Κυψέλη για δύο Τετάρτες, με μια μουσική παράσταση μικρής διάρκειας.
Οι Sancho 003 live στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
10.02.2016 15:25
Τις δύο τελευταίες Δευτέρες του Φλεβάρη οι SANCHO 003 καταλαμβάνουν το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, αυτοσχεδιάζουν και φέρνουν μαζί τους καινούριο αδισκογράφητο υλικό.
Οι Usurum live στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
12.01.2016 17:09
Οι Usurum, έπειτα από τις περσινές τους συναυλίες, επιστρέφουν ανανεωμένοι για ένα live στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.
Μητρόπολις, από τους Γιώργο Κατσάνο και Τάσο Φωτίου στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
28.12.2015 11:17
Το Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων μας προσκαλεί σε μια μουσική αυτοσχεδιαστική κατάδυση σε ένα αγωνιώδες τοπίο γεμάτο αντιφάσεις, με βατήρα την ταινία – σταθμό Metropolis του Fritz Lang και με μόνο συνοδοιπόρο το συναίσθημα.