Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Ο φωτογράφος Παύλος Παυλίδης στην ΕΔΟΘ

Ο φωτογράφος Παύλος Παυλίδης στην ΕΔΟΘ

Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στη μεγάλη του προσπάθεια να διευρυνθεί ο διάλογος γύρω από τη «Σύγχρονη Φωτογραφία», για το τι απασχολεί τη φωτογραφία του σήμερα και τι φωτογραφίζει αυτή, συνεχίζει τις προσκλήσεις σημαντικών δημιουργών στη Θεσσαλονίκη, από όλα τα μέρη της Ελλάδας και του εξωτερικού. Η άμεση επαφή με εικόνα και λόγο, με δημιουργούς που δραστηριοποιούνται εκτός Θεσσαλονίκης, είναι ο μόνος τρόπος να σπάσει το μονοδιάστατο της «κρατικοδίαιτης φωτογραφίας», της «φωτογραφίας της Αγοράς» και αυτής των «ερασιτεχνικών ομίλων». Η διατάραξη της θεωρητικής ηρεμίας, με φωνές που δύσκολα ακούει κανείς, διαταράσσει την ηρεμία του τοπίου και την ανακύκλωση των όποιων μονόχνοτων επαρχιακών απόψεων.

 

Όπως είναι φυσικό οι εκδηλώσεις αυτού του τύπου, που εντάσσονται στον ευρύτερο κύκλο δράσεων του ΦΚΘ με τίτλο «Συναντήσεις του Μήνα», είναι ανοικτές στο κοινό της πόλης, με δωρεάν είσοδο.

 

Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2015, στις 8.00' μμ, θα γίνει, η ανοικτή, μηνιαία συνάντηση των μελών και των φίλων του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στην αίθουσα της Ε.Δ.Ο.Θ.

 

Τιμώμενος δημιουργός ο Αθηναίος φωτογράφος ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ. Θα μας παρουσιάσει την δουλειά του. Όπως πάντα θα ακολουθήσει συζήτηση.

 

Η ΠΑΡΕΑ  του ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ  ΚΕΝΤΡΟΥ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ … μεγάλωσε πολύ και ο ΤΟΠΟΣ συναντήσεων των μελών και των φίλων του ΑΛΛΑΖΕΙ κατά περίπτωση….!!!

 

Οι δραστηριότητες του Φ.Κ.Θ. των τελευταίων χρόνων ποικίλλουν και πυκνώνουν, εντείνοντας την επικοινωνία με το φιλότεχνο κοινό της Θεσσαλονίκης.  Το πατάρι του μέχρι τώρα φιλόξενου Bazaar στην Παπαμάρκου- Πλ.  Άθωνος δεν μας χωρά πια.. για όλες τις τόσο διαφορετικές μεταξύ τους συναντήσεις μας!

 

Ενημερώνουμε τα μέλη και τους φίλους  του Φ.Κ.Θ. ότι τα μαθήματα, τα εργαστήρια, οι συναντήσεις και οι «παρουσιάσεις  των φωτογράφων του μήνα» στο εξής πραγματοποιούνται στον κατάλληλο κάθε φορά χώρο. Για τούτο, παρακαλούμε εκ των προτέρων, να δίνεται η δέουσα προσοχή στον τόπο της κάθε ξεχωριστής εκδήλωσης.

 

Σύντομο βιογραφικό του Παύλου Παυλίδη

 

Γραφίστας, φωτογράφος. Γεννημένος στην Αθήνα το 1962, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Σπούδασε Γραφιστική στο ΤΕΙ Αθηνών. Από το 1984 διατηρεί μικρό δημιουργικό γραφιστικό γραφείο. Παράλληλα εργάζεται σαν επαγγελματίας φωτογράφος, και διδάσκει φωτογραφία και ψηφιακή επεξεργασία φωτογραφίας. Έχει συμμετάσχει σε πολλές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Είναι μέλος του Φωτογραφικού Κύκλου. Θυμίζουμε πως ελάχιστο μέρος της εργασίας του είδαμε πρόσφατα στην έκθεση του Φωτογραφικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, με τίτλο: "Too much Photography".

 

Θα είμαστε όλοι εκεί….! 

Σχετικές ειδήσεις
Το Πέρασμα της Γέφυρας: Φωτογραφικός Περίπατος στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου
22.09.2016 12:36
Η Ανοικτή Φωτογραφική Ομάδα “ΠΟΛΥΜΟΡΦΟ” του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας, διοργανώνει Φωτογραφικό Περίπατο στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016.
Έναρξη της Σχολής Φωτογραφίας «Διαδρομές»
01.09.2016 12:46
Η Σχολή φωτογραφίας «Διαδρομές» δημιουργήθηκε μέσα από τη συνάντηση, τι άλλο, των διαδρομών 2 ανθρώπων με μεγάλη αγάπη για την Τέχνη και τη φωτογραφία ειδικότερα.
 METApolis: Μαθήματα Φωτογραφίας 2016/2017
29.08.2016 16:55
Η Φωτογραφική ομάδα του METAPolis ξεκινάει νέους δίωρους εβδομαδιαίους για την περίοδο 2016/2017, εισαγωγικούς κύκλους σεμιναρίων – μαθημάτων στην Φωτογραφία. Η Φιλοσοφία του προγράμματος περιλαμβάνει την τεχνική γνώση με την αισθητική και την πρακτική εφαρμογή αυτών. Στόχος είναι να διαμορφωθεί μια γενική γνώση για τη φωτογραφία, στα πλαίσια ενός δίωρου εβδομαδιαίου προγράμματος με τελικό σκοπό τη δημιουργία μιας φωτογραφικής έκθεσης.
You Won’t Be With Me Tomorrow: Workshop φωτογραφίας με τον Δημήτρη Μπούρα
04.01.2016 15:17
Η Φωτογραφική Ομάδα Φιλιππιάδας Κα.Δρώ διοργανώνει διήμερο workshop φωτογραφίας με τίτλο “You Won’t Be With Me Tomorrow” με το φωτογράφο Δημήτρη Μπούρα, στις 16 - 18 Ιανουαρίου 2016 στο Ξενοδοχείο ILIANA.
Open your mind/eyes: Workshop με τον Denis Darzacq στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
30.12.2015 15:35
O Denis Darzacq, ο φωτογράφος των σειρών “Casques de Thouars” (Ηelmets) και “Act” που παρουσιάζονται στην έκθεση «Faces: To πορτρέτο στην ευρωπαϊκή φωτογραφία μετά το 1990» θα πραγματοποιήσει τετραήμερο εργαστήριο στις 22, 23, 24 και 25 Ιανουαρίου 2016 με θέμα “Open your mind/eyes” στο Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.