Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ορφέας - Του Νικόλα Ντάβα

Ορφέας - Του Νικόλα Ντάβα
Στο Booz Cooperativa κάνει σήμερα πρεμιέρα το έργο Ορφέας σε κείμενο και σκηνοθεσία του Νικόλα Ντάβα ,ενώ στην ερμηνεία συναντάμε την Ρούλα Καραφέρη.

Σπουδή στην τρέλα και στα ιδρύματα που υποθετικά την καταπολεμούν. Όσο θυμούμαι τον εαυτό μου τον θυμούμαι εθισμένο σε πρόσωπα και πράγματα που μου υπόσχονταν χαρά αλλά μ οδηγούσαν πάντα στη δυστυχία. Δεν απομακρύνθηκα ποτέ μου από αυτά όχι γιατί θέλω να είμαι δυστυχισμένος αλλά γιατί δεν ξέρω άλλο τρόπο να ζω παρά μόνο μέσα από αυτόν τον εθισμό.

Ο Ορφέας είμαι εγώ. Στο θεατρικό ο Ορφέας ξυπνά στον τύμβο του. Ο τύμβος είναι το ίδρυμα . Εκεί μέσα η ζωή κυλά αργά κι αυτό που αποκαλούν γιατρειά είναι η δολοφονία της Ευρυδίκης. Αυτό το πάθος μέσα μου για μια ζωή τελεία δίχως σκοπό, δίχως εθισμό, δίχως τίποτα. Μια ζωή που με ξεπερνά και τους φοβίζει όλους γιατί είναι ελεύθερη
.  - Νικόλας  Ντάβας

                                                                                                    

Σχετικές ειδήσεις
Aurora, του Βλαδίμηρου Νικολούζου στο Θέατρο Ροές
20.02.2017 13:33
Το Rēs Ratio Network υποδέχεται στο Θέατρο Ροές την πρώτη σκηνοθετική δουλειά του Βλαδίμηρου Νικολούζου, Αurora, με πρωταγωνίστρια την Ηλέκτρα Νικολούζου, από Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017 και για έξι μοναδικές παραστάσεις. Πρόκειται για έναν μονόλογο μιας γυναίκας που ακροβατεί στα όρια του πραγματικού, ανάμεσα στους ήχους και το σώμα.
Σκηνοθετώντας τον Ντελακρουά στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
23.11.2016 12:03
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. παρουσιάζει το θεατρικό δρώμενο «Σκηνοθετώντας τον Ντελακρουά», σε σκηνοθετική επιμέλεια του Νικόλα Μαραγκόπουλου, με αφετηρία τον πίνακα του Ντελακρουά «Η σφαγή της Χίου».
Kafka’s Freaks, του Νικόλα Βαγιονάκη για 2η χρονιά στο θέατρο Φούρνος
07.09.2016 15:11
Μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία της παράστασης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, η παράσταση «Kafka’s Freaks» σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Νικόλα Βαγιονάκη επανέρχεται από 13 Οκτώβρη 2016 στο θέατρο Φούρνος.
Η Παρεξήγηση του Albert Camus στο Θέατρο Radar: Παράταση παραστάσεων
20.04.2016 14:45
Λόγω της μεγάλης προσέλευσης, η παράσταση του έργου "Η Παρεξήγηση" του Albert Camus, σε σκηνοθεσία Αναστασίας Παπαστάθη, παρατείνεται στο Θέατρο Radar και μετά το Πάσχα από τις 6 έως τις 29 Μαΐου και μόνο για 12 παραστάσεις.
Μεσαίες προσδοκίες, του Νικόλα Ανδρουλάκη στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος
17.03.2016 10:30
Το δεύτερο θεατρικό έργο του Νικόλα Ανδρουλάκη, με τίτλο Μεσαίες προσδοκίες, κάνει πρεμιέρα στις 18 Μαρτίου 2016 στο Θέατρο Ακαδημία Πλάτωνος.