Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

Δεσποινίς Δυστυχία - Τσιμάρας Τζανάτος

Δεσποινίς Δυστυχία - Τσιμάρας Τζανάτος

Από τις εκδόσεις Σοκόλη κυκλοφορεί το βιβλίο, Δεσποινίς Δυστυχία του Τσιμάρα Τζανάτο.Ένας άντρας, κάπου στον Κόσμο. Η ζωή του χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Σαν να μην υπάρχει. Αόρατη ζωή. Χωρίς συναισθήματα, έστω φανερά. Διαχειρίζεται πληροφορίες από όλο τον Κόσμο. Ενδιάμεσος ο ίδιος, του Κόσμου. Να τον καταγράφει και να τον φανερώνει. Ένας Κόσμος που γέρνει, καταρρέοντας - Και μια γυναίκα. Αλλόκοτη. Εισβάλλει στη ζωή του και στη ζωή των άλλων γύρω του. Σαν θάλασσα που πλημμυρίζει ό,τι σταθερό. Ανατρέποντας τα πάντα. Το όνομά της: Δυστυχία. 

"Δεσποινίς Δυστυχία". Όλα θα μπερδευτούν στο πέρασμά της, παρόν, μέλλον, παρελθόν. Άνθρωποι, ζωές, μνήμες. Ο Κόσμος και οι μικρόκοσμοι θα συντονιστούν σε ένα τέλος. Οριστικό. Κάτι έρχεται. Κανένας δεν μπορεί να το αποτρέψει...

Ένα υπέροχο κείμενο πλημμυρισμένο θάλασσα.


Ο Τσιμάρας Τζανάτος σπούδασε Σκηνοθεσία Κινηματογράφου, Θέατρο και Ιστορία της Τέχνης (Ε. Βακαλό). Δούλεψε ως ηθοποιός στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Από το 1985 εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός και ως δημοσιογράφος σε έντυπα και περιοδικά. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στην τηλεόραση ως αρχισυντάκτης ή ως κειμενογράφος. Ως θεατρικός συγγραφέας εμφανίστηκε το 2004 με το κείμενο "Έξοδος" στο συλλογικό έργο "Ονείρου Οδύσσεια" (Κ.Θ.Β.Ε.) και το 2009 με το "Μαζί ποτέ". Το 2012 έγραψε το θεατρικό έργο "Πόσα ζώα χωράει ένας άνθρωπος?!" Το 2013 παρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο ("Αναγνώσεις 2013") το κείμενό του "Εκκρεμότητα". Την ίδια χρονιά παρουσιάστηκε το έργο του Κ, που γράφτηκε για να παιχτεί από τους ίδιους τους κρατούμενους στον χώρο των φυλακών Κορυδαλλού.

Σχετικές ειδήσεις
Ιδομενέας -  Άγγελος Δ. Κανιούρας
30.09.2016 09:48
Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης κυκλοφορεί το θεατρικό έργο Ιδομενέας του Άγγελου Δ. Κανιούρα.
 O Kύκλος του Έρωτα - Άρθουρ Σνίτσλερ
25.08.2016 11:10
Το κλασικό θεατρικό έργο, O Kύκλος του Έρωτα, του δημοφιλούς Αυστριακού συγγραφέα Άρθουρ Σνίτσλερτου, που ανεβαίνει συχνά στα θέατρα της χώρα​ς​ μας, κυκλοφορεί για πρώτη φορά στα ελληνικά σε μετάφραση Νότη Παρασκευόπουλου από τις εκδόσεις Vakxikon.gr.
Αλφαβητάρι της πίστης - Χρήστος Γιανναράς
26.05.2016 09:53
Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί σε νέα έκδοση το βιβλίο του δημοφιλούς Έλληνα στοχαστή και φιλόσοφου Χρήστου Γιανναρά, Αλφαβητάρι της πίστης• ένα φιλοσοφικό κείμενο που προσπαθεί με τρόπο προσιτό να ξεχωρίσει αυτό που είναι η χριστιανική πίστη απ' ό,τι δεν είναι.
Άλκηστις - Στέργια Κάββαλου
03.12.2015 11:48
Από τις εκδόσεις vakxikon.gr κυκλοφορεί το θεατρικό έργο Άλκηστις. Ο μονόλογος της εξώπορτας της Στέργιας Κάββαλου
Plan B - Ζέτη Φίτσιου
30.11.2015 12:37
Το πρώτο θεατρικό έργο της Ζέτης Φίτσιου κυκλοφορεί στα βιβλιοπωλεία από τις Εκδόσεις Δωδώνη με τίτλο Plan B