Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Δεσποινίς Δυστυχία - Τσιμάρας Τζανάτος

Δεσποινίς Δυστυχία - Τσιμάρας Τζανάτος

Από τις εκδόσεις Σοκόλη κυκλοφορεί το βιβλίο, Δεσποινίς Δυστυχία του Τσιμάρα Τζανάτο.Ένας άντρας, κάπου στον Κόσμο. Η ζωή του χωρίς κάτι ιδιαίτερο. Σαν να μην υπάρχει. Αόρατη ζωή. Χωρίς συναισθήματα, έστω φανερά. Διαχειρίζεται πληροφορίες από όλο τον Κόσμο. Ενδιάμεσος ο ίδιος, του Κόσμου. Να τον καταγράφει και να τον φανερώνει. Ένας Κόσμος που γέρνει, καταρρέοντας - Και μια γυναίκα. Αλλόκοτη. Εισβάλλει στη ζωή του και στη ζωή των άλλων γύρω του. Σαν θάλασσα που πλημμυρίζει ό,τι σταθερό. Ανατρέποντας τα πάντα. Το όνομά της: Δυστυχία. 

"Δεσποινίς Δυστυχία". Όλα θα μπερδευτούν στο πέρασμά της, παρόν, μέλλον, παρελθόν. Άνθρωποι, ζωές, μνήμες. Ο Κόσμος και οι μικρόκοσμοι θα συντονιστούν σε ένα τέλος. Οριστικό. Κάτι έρχεται. Κανένας δεν μπορεί να το αποτρέψει...

Ένα υπέροχο κείμενο πλημμυρισμένο θάλασσα.


Ο Τσιμάρας Τζανάτος σπούδασε Σκηνοθεσία Κινηματογράφου, Θέατρο και Ιστορία της Τέχνης (Ε. Βακαλό). Δούλεψε ως ηθοποιός στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Από το 1985 εργάστηκε ως ραδιοφωνικός παραγωγός και ως δημοσιογράφος σε έντυπα και περιοδικά. Τα τελευταία χρόνια εργάστηκε στην τηλεόραση ως αρχισυντάκτης ή ως κειμενογράφος. Ως θεατρικός συγγραφέας εμφανίστηκε το 2004 με το κείμενο "Έξοδος" στο συλλογικό έργο "Ονείρου Οδύσσεια" (Κ.Θ.Β.Ε.) και το 2009 με το "Μαζί ποτέ". Το 2012 έγραψε το θεατρικό έργο "Πόσα ζώα χωράει ένας άνθρωπος?!" Το 2013 παρουσιάστηκε στο Εθνικό Θέατρο ("Αναγνώσεις 2013") το κείμενό του "Εκκρεμότητα". Την ίδια χρονιά παρουσιάστηκε το έργο του Κ, που γράφτηκε για να παιχτεί από τους ίδιους τους κρατούμενους στον χώρο των φυλακών Κορυδαλλού.

Σχετικές ειδήσεις
Η Γυναίκα της Ζάκυθος - Διονύσιος Σολωμός
17.02.2017 13:16
Από τις εκδόσεις ΜΙΕΤ κυκλοφορεί το βιβλίο, Η Γυναίκα της Ζάκυθος του Διονύσιου Σολωμού σε Εισαγωγή - Κείμενο - Γλωσσάρι Ελένης Τσαντσάνογλου και σε Επιλεγόμενα Κατερίνας Τικτοπούλου.
Red X - Πολύνα Γκιωνάκη
13.01.2017 12:43
Από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη κυκλοφορεί ο θεατρικός μονόλογος, Red X της Πολύνας Γκιωνάκη.
Κουπιά και φτερά - Μαρία Οικονόμου
02.11.2016 10:53
Από τις εκδόσεις Νεφέλη κυκλοφορεί το βιβλίο της Μαρίας Οικονόμου, Κουπιά και φτερά. Ο μύθος της Οδύσσειας στη λογοτεχνία και στον κινηματογράφο του μοντερνισμού.
Ιδομενέας -  Άγγελος Δ. Κανιούρας
30.09.2016 09:48
Από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης κυκλοφορεί το θεατρικό έργο Ιδομενέας του Άγγελου Δ. Κανιούρα.
Αλφαβητάρι της πίστης - Χρήστος Γιανναράς
26.05.2016 09:53
Από τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί σε νέα έκδοση το βιβλίο του δημοφιλούς Έλληνα στοχαστή και φιλόσοφου Χρήστου Γιανναρά, Αλφαβητάρι της πίστης• ένα φιλοσοφικό κείμενο που προσπαθεί με τρόπο προσιτό να ξεχωρίσει αυτό που είναι η χριστιανική πίστη απ' ό,τι δεν είναι.