Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ο Μάνος Μυλωνάκης live στα 50α Δημήτρια

Ο Μάνος Μυλωνάκης live στα 50α Δημήτρια

Στα πλαίσια των 50ών Δημητρίων, ο Μάνος Μυλωνάκης θα βρεθεί τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 στην Αίθουσα δοκιμών Κ.Ο.Θ.

 

Πολυοργανίστας του οποίου η ερμηνευτική ευχέρεια συμπεριλαμβάνει μπάσο , κιθάρες, ακορντεόν, κρουστά, βιολόφωνο, γιουκαλίλι, μεταλλόφωνο, μελόντικα, μουσικά κουτιά, πιάνο Wurlizer, και συνθέτης με σημαντική δισκογραφική πορεία, της οποίας κυριότερο απόσταγμα υπήρξε το ορχηστρικό δίδυμο των Your Hand In Mine, ο Μάνος Μυλωνάκης δοκιμάζεται πλέον σε προσωπικές μουσικές επιδιώξεις.

 

Έχοντας ήδη κυκλοφορήσει το «Zyklon», πρωτότυπο σάουντρακ για την ομώνυμη θεατρική παράσταση του Θανάση Τριαρίδη , σε σκηνοθεσία Γιάννη Παρασκευόπουλου, ο Μυλωνάκης επανέρχεται με την πλέον ολοκληρωμένη δουλειά του «Sólfar».

 

Ηχογραφημένο στο Ρέικιαβικ της Ισλανδίας, με τη συμμετοχή των Viktor Orri Arnasson (βιολί), Kristin Mariella Fridjonsdottir (βιόλα) και Hallgrimur Jonas Jensson (τσέλο), το «Solfar» αποτελεί το νέο κεφάλαιο των αναζητήσεων του Μυλωνάκη στον ωκεανό του ήχου. Τα τύμπανα ηχογραφήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, από τον Δημήτρη Τασούδη των Prefabricated Quartet και Magnanimus Trio, όπου ολοκληρώθηκε η παραγωγή και η μείξη. Αναμένοντας το ελληνο-ισλανδικό προϊόν του συνθέτη, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τον απολαύσει ζωντανά στην 50η διοργάνωση των Δημητρίων. 

 

Επί σκηνής θα τον συνοδέψουν οι μουσικοί:

Θοδωρής Παπαδημητρίου (τσέλο)  Ελισώ Παπαστρατή (βιολί)  Δημήτρης Τασούδης (drums)  May Roosevelt (theremin) 

Φωτισμοί: Κέλλυ Εφραιμίδου  

Σχετικές ειδήσεις
Ο Θοδωρής Βουτσικάκης σε ύλη Δημήτρη Μαραμή στο Beton 7
03.02.2017 16:27
Ο συνθέτης Δημήτρης Μαραμής και ο ερμηνευτής Θοδωρής Βουτσικάκης συναντιούνται στο θεατρικό χώρο του Beton7 για ένα ρεσιτάλ ερμηνειών πάνω σε μουσικές του συνθέτη.
Ο Μάνος Πυροβολάκης live στο Σταυρό του Νότου Plus
06.12.2016 12:17
Ο Μάνος Πυροβολάκης ξεχώρισε ως ένας ιδιαίτερος τραγουδοποιός και ως ο «σύγχρονος λυράρης», που κατάφερε μέσα από τις σύγχρονες pop – rock συνθέσεις του, να ενσωματώσει στοιχεία της κρητικής παράδοσης.
Η Hildur Gudnadóttir με τον …Ómar στα 51α Δημήτρια!
04.10.2016 10:00
Η τσελίστρια, συνθέτης και ερμηνεύτρια Hildur Gudnadóttir, με τον αχώριστο συνεργό της …Ómar – μία εξάχορδη ηλεκτρική παραλλαγή του τσέλου- θα μας ταξιδέψει μουσικά για μία μόνο βραδιά (8/10) στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, στα πλαίσια των 51ων Δημητρίων.
Expanded Piano: Ο Σταύρος Γασπαράτος στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
26.09.2016 13:16
Ο Σταύρος Γασπαράτος με το «Expanded Piano», θα βρίσκεται στις 3 Οκτωβρίου 2016 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στα πλαίσια του φεστιβάλ 51α Δημήτρια.
Του έρωτα όλα τα φίλτρα: Αναστασία Έδεν, Άρης Βλάχος & Μάνος Ελευθερίου στον Ιανό
05.09.2016 15:29
Η Αναστασία Έδεν και ο συνθέτης Άρης Βλάχος παρουσιάζουν στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016, τη μουσική παράσταση «Του Έρωτα όλα τα Φίλτρα».