Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Keys of Change: Μουσικές ιστορίες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Keys of Change: Μουσικές ιστορίες στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 μια συναυλία με τίτλο «Keys of Change: Μουσικές ιστορίες από τον Αμαζόνιο, τη Σιέρα Λεόνε, την Ινδία, την Ιαπωνία».

 

Η μη κερδοσκοπική οργάνωση Keys of Change ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2010. Στη Μεγάλη Βρετανία έχει καταχωρηθεί ως φιλανθρωπικό ίδρυμα . Δημιουργήθηκε από άτομα με διαφορετικές καταβολές που πιστεύουν ακράδαντα πως μέσω της μουσικής ο κόσμος μπορεί να γίνει καλύτερος. Το Keys of Change έχει στόχο να προωθήσει και να εδραιώσει τη μουσική εκπαίδευση και τα πλεονεκτήματά της σε απομακρυσμένες περιοχές ανά τον κόσμο.

 

“Πασχίζουμε να ενδυναμώσουμε παιδιά και νεαρά άτομα για να βελτιώσουν τη ζωή τους μέσω της δημιουργικότητας και της μουσικής. Δημιουργούμε και στηρίζουμε βιώσιμα προγράμματα μουσικής επικοινωνίας και εκπαίδευσης σε απομονωμένες περιοχές, με στόχο να αναπτυχθούν μουσικές και δημιουργικές δεξιότητες στα παιδιά, ενώ συγχρόνως θα διατηρούν τους δεσμούς τους με τον πολιτισμό και τις παραδόσεις τους. Παρέχουμε επίσης εμπειρίες σε ολόκληρες κοινότητες μέσω ζωντανών συναυλιών.

 

Η μουσική είναι ένας από τους πιο απλούς αλλά και πιο δυνατούς τρόπους για να ενθαρρύνουμε την επικοινωνία και τη δημιουργικότητα, να προωθήσουμε την ειρήνη και να πετύχουμε θετικές κοινωνικές αλλαγές”, λέει ο Πάνος Καράν, ιδρυτής του Keys of Change.

 

Πάνος Καράν Πιάνο

Ζαχαρίας Ταρπάγκος Φλάουτο

 

Πρόγραμμα

 

Α' Μέρος

J.S. Bach/F. Liszt: Πρελούδιο και Φούγκα σε Λα ελάσσονα, S. 462/1

A. Scriabin: Σονάτα για πιάνο Αρ. 2 σε Σολ δίεση ελάσσονα, Έργο 19 (“Σονάτα-Φαντασία”)

F. Schubert: Εισαγωγή, Θέμα και Παραλλαγές στο Τραγούδι “Die Trockne Blumen”, σε Μι ελάσσονα, D. 802, Έργο 160 (από τον Κύκλο Τραγουδιών Die Schöne Müllerin)

 

Β' Μέρος

J.S. Bach: - Πρελούδιο και Φούγκα Αρ. 1 σε Ντο Μείζονα, BWV 870

- Πρελούδιο και Φούγκα Αρ. 2 σε Ντο ελάσσονα, BWV 847

C. Franck: Σονάτα για βιολί (φλάουτο) και πιάνο σε Λα μείζονα, FWV 8

i. Allegretto ben moderato /  ii. Allegro / iii. Recitativo-Fantasia: Ben moderato / iv. Allegretto poco mosso

Σχετικές ειδήσεις
Κάθε ευχή και ένα τραγούδι, με την Χορωδία Rosarte στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
16.12.2016 12:39
Με αγαπημένα κάλαντα, γιορτινά τραγούδια και μουσικές ευχές από όλο τον κόσμο υποδέχεται τα φετινά Χριστούγεννα η Παιδική και Νεανική Χορωδία ROSARTE την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
14.12.2016 17:23
Δύο μοναδικές performers, η Ελένη και η Σουζάνα Βουγιουκλή, παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση με τίτλο “Wake up” στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στον Κύκλο “Voices”, την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016.
Μακάβριες Ιστορίες από την ορχήστρα δωματίου Contra Tempo στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
20.04.2016 13:18
Την αριστουργηματική 1η Συμφωνία (Τιτάνας) του Gustav Mahler καθώς και το έργο Mysteries of the Macabre του Görgy Ligeti παρουσιάζει η Ορχήστρα Δωματίου Contra Tempo, υπό την διεύθυνση του καταξιωμένου αρχιμουσικού Βλαδίμηρου Συμεωνίδη , τη Μ. Δευτέρα 25 Απριλίου 2016 στις 21.00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
Μνήμη: Συναυλία από τους Εx Silentio στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.04.2016 13:33
Συνεχίζοντας την παράδοση των ετήσιων εκδηλώσεών του για το Θείο Πάθος, το Μέγαρο Μουσικής εγκαινιάζει τον φετινό Κύκλο Adagio-Μουσικές για τις μέρες του Πάσχα, με το κορυφαίο σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio, το οποίο θα παρουσιάσει τη συναυλία με τίτλο «Μνήμη» το Σάββατο του Λαζάρου 23 Απριλίου (ώρα έναρξης 20:30) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.
Ο Διονύσης Σαββόπουλος και η Ελένη Βιτάλη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
02.03.2016 15:26
H συνάντηση που έγινε talk of the town το φετινό χειμώνα, που ενθουσίασε κοινό και δημοσιογράφους, όχι μόνο σαν μουσική παράσταση αλλά και σαν καινούργια καλλιτεχνική πρόταση, έρχεται για μία μοναδική εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.