Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Μια βραδιά με Greg Dulli και Mark Lanegan

Μια βραδιά με Greg Dulli και Mark Lanegan
Τελικός σταθμός τις περιοδείας των δύο μεγάλων μουσικών του rock’n’roll, που έχουν προσφέρει τόσα όσα ελάχιστοι άλλοι, τα τελευταία είκοσι χρόνια στη σύγχρονη μουσική σκηνή ,η Αθήνα και το Gagarin 205 Live Music Space την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου.

Ηγέτες δύο εκ των κορυφαίων Αμερικανικών συγκροτημάτων των late 80’s και των 90’s – Afghan Whigs και Screaming Trees, αντίστοιχα – συνέχισαν να έχουν εντονότατη δισκογραφική παρουσία ακόμα και μετά από τη διάλυσή τους, πότε σαν solo και πότε μέσα από τη συνεργασία τους με άλλα σχήματα και καλλιτέχνες – Twilight Singers και Lo Fidelity All Stars ο Dulli / Twilight Singers, Queens Of The Stone Age, Soulsavers και Isobel Campbell ο Lanegan – αποδεικνύοντας, σε κάθε βήμα τους, πως παραμένουν δύο εξαιρετικοί συνθέτες οι οποίοι, ταυτόχρονα, διαθέτουν και δύο από τις εκπληκτικότερες φωνές στη σύγχρονη μουσική σκηνή. 

Την χρονιά που πέρασε, οι δυο τους κυκλοφόρησαν ένα από τα καλύτερα albums του 2008, το Suternalia, κάτω από το όνομα The Gutter Twins. Πρόκειται για μια σειρά από τραγούδια που κινούνται από τη folk και τα blues μέχρι το space και το hard rock, διατηρώντας πάντα τη σκοτεινή ατμόσφαιρα που χαρακτηρίζει τις προσωπικές δουλειές τους.

Η συγκεκριμένη περιοδεία , η οποία θα τους φέρει ξανά από τα μέρη μας, έχει τον γενικό τίτλο An Evening With Greg Dulli & Mark Lanegan και αυτό διότι δεν περιορίζεται στην πρόσφατη δουλειά τους, ως Gutter Twins, αλλά απλώνεται σε ολόκληρη την καριέρα τους, καθώς και σε καινούργια κομμάτια, σε ένα Stripped Down To The Gutter set διάρκειας τριών περίπου ωρών.

Πραγματικά, θα είναι η πρώτη φορά που θα δούμε τον Greg Dulli και τον Mark Lanegan να παίζουν τα τραγούδια τους με αυτόν τον τρόπο, αφού το σχήμα με το οποίο θα τα παρουσιάσουν αποτελείται, εκτός των ίδιων, από τον κιθαρίστα Dave Rosser, τον Φώτη Σιώτα (Γιάννης Αγγελάκας και οι Επισκέπτες) στο βιολί και την Σοφία Ευκλείδου (Αγγελάκας / Βελιώτης – Οι Ανάσες Των Λύκων) στο τσέλο .

Η περιοδεία περιλαμβάνει συνολικά 16 ημερομηνίες. Θα ξεκινήσει στις 15 Ιανουαρίου από τη Γλασκώβη, στη Σκωτία, και θα κλείσει στην Αθήνα και το Gagarin 205 Live Music Space, την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου.

Σχετικές ειδήσεις
Οι Wedding Singers για δύο εορταστικά live στο Ίλιον Plus
27.12.2016 11:53
Οι Wedding Singers, ετοιμάζονται να "αστράψουν" για ακόμα μια φορά μέσα στην καρδιά των Χριστουγέννων, για δυο φαντασμαγορικές εμφανίσεις στο ΙΛΙΟΝ plus, τις Πέμπτες 29/12 και 5/1.
Οι Wedding Singers live στο Passport Κεραμεικός
12.10.2016 15:13
Οι Wedding Singers, η διαγαλαξιακή cover band, τα live της οποίας είναι κάθε φορά μια έκρηξη αγάπης, χορού και αστερόσκονης με φόντο και βάση τα '90s, παρουσιάζουν ένα μοναδικό επετειακό show, για πρώτη φορά στη σκηνή του PassPort Κεραμεικός (Upstairs)!
Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Γιάννης Ζουγανέλης για ένα τελευταίο live στο Θέατρο Βράχων
14.09.2016 11:30
Η καλοκαιρινή συνεργασία του Βασίλη Παπακωνσταντίνου με τον Γιάννη Ζουγανέλη, μετά από μια σειρά συναυλιών σε όλη την Ελλάδα, «λύνει» για μια τελευταία φορά, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στο θέατρο Βράχων, σε μια πανηγυρική συναυλία φινάλε της καλοκαιρινής τους περιοδείας.
Οι Wedding Singers ξαναχτυπούν στο Gazarte!
12.04.2016 17:05
Όσες φορές έχουν ανέβει στη σκηνή του Roof Stage του GAZARTE έχουν κλέψει τις καρδιές μας! Μετά από τις άκρως επιτυχημένες εμφανίσεις τους, οι Wedding Singers ξαναχτυπούν και επιστρέφουν για να μας παρασύρουν σε ένα ξέφρενο party γεμάτο ρυθμό!
Οι Wedding Singers live στο Roof Stage του Gazarte
22.02.2016 11:39
Μετά από τις άκρως επιτυχημένες εμφανίσεις τους στη σκηνή του Roof Stage του GAZARTE, οι Wedding Singers ξαναχτυπούν και επιστρέφουν την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016 για να μας παρασύρουν σε ένα ξέφρενο party γεμάτο ρυθμό.