Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Οι ιστορίες του κυρίου Σολ: Διαδραστικό Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης στο Χαλκηδόνιο Ωδείο

Οι ιστορίες του κυρίου Σολ: Διαδραστικό Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης στο Χαλκηδόνιο Ωδείο

Δωρεάν το πρώτο δοκιμαστικό μάθημα για το Διαδραστικό Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης «Οι ιστορίες του κυρίου Σολ» την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015 στις 18:00 στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Μεταμόρφωσης και την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 στις 18:00 στο Χαλκηδόνιο Ωδείο της Ν.Φιλαδέλφειας.

 

Οι ιστορίες του κυρίου Σολ

 

Ο κύριος Σολ καλεί τα παιδιά να διαβάσουν και να εξερευνήσουν μαζί ιστορίες που διεγείρουν τη φαντασία τους, αναπτύσσουν το μυαλό και την εφευρετικότητά τους, τους ταξιδεύουν σε κόσμους μαγικούς και φυσικά τους διασκεδάζουν. Μέσα από ενεργητική ακρόαση και πρωτότυπα παιχνίδια, μουσική επένδυση της ιστορίας με αυτοσχέδια όργανα , δραματοποίηση και εικαστικά , τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά προσεγγίζοντας πολύπλευρα το παραμύθι, ενώ γίνονται οι ίδιοι ήρωες των παραμυθιών. Με τον τρόπο αυτό μαθαίνουν να κοινωνικοποιούνται, διευρύνουν το λεξιλόγιό τους και εξασκούν τη λεπτή κινητικότητα των χεριών τους, δεξιότητες που πρέπει να κατακτηθούν για την ομαλή ένταξή τους στο σχολικό περιβάλλον . Μαθαίνουν την αξία της ανακύκλωσης αξιοποιώντας, για τις κατασκευές τους, υλικά που δεν τους είναι πια χρήσιμα και μέσα από τη δραματοποίηση μπαίνουν τα ίδια στο ρόλο των αγαπημένων τους ηρώων. Τέλος, η συχνή ανάγνωση παραμυθιών βοηθά τα παιδιά προσχολικής ηλικίας να αποκτήσουν μεγαλύτερη συγκέντρωση και εξοικείωση με τα βιβλία και κατ’ επέκταση να αγαπήσουν το διάβασμα. Στο τέλος του εργαστηρίου τα παιδιά θα απλώσουν μαζί με τον κύριο Σολ μπουγάδα! Η «Μεγάλη Μπουγάδα» (la grande lessive) είναι μια καλλιτεχνική έκθεση που μας έρχεται από τη Γαλλία. Οι εικαστικές δημιουργίες των παιδιών θα κρεμαστούν σε σχοινιά με μανταλάκια και ο κάθε επισκέπτης θα μπορέσει να τα θαυμάσει από κοντά, γεγονός που θα τονώσει την αυτοπεποίθηση των μικρών μας καλλιτεχνών και θα τους γεμίσει χαρά- τη χαρά της δημιουργίας!

 

Απευθύνεται σε παιδιά από 4-6 ετών

Σχετικές ειδήσεις
Εργαστήρι Κόμικς και Δημιουργικής Γραφής από τον Soloup στο Μουσείο Μπενάκη
26.10.2016 17:11
Ένα πρωτοποριακό εργαστήρι δημιουργικής γραφής και κόμικς, και μάλιστα πάνω στην ποίηση, πρόκειται να γίνει φέτος το φθινόπωρο στο Μουσείο Μπενάκη, με υπεύθυνους τον Soloup και την Κέλη Δασκαλά.
Τα μουσικά ταξίδια του κυρίου Σολ στο Χαλκηδόνιο Ωδείο
09.09.2016 14:21
Το Χαλκηδόνιο Ωδείο προτείνει στους μικρούς του φίλους το διαδραστικό εργαστήριο Τα μουσικά ταξίδια του κυρίου Σολ.
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε το Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για παιδιά στην Επίδαυρο!
02.08.2016 12:32
Το πιλοτικό πρόγραμμα της πρώτης δημιουργικής απασχόλησης στην Επίδαυρο πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και αγκαλιάστηκε με ενθουσιασμό από τα παιδιά και τους κηδεμόνες τους. Οι θεματικές ενότητες των καλλιτεχνικών και παιδαγωγικών δράσεων εμπνεύστηκαν από την παράσταση Οιδίπους Τύραννος όπου τόσο τα θέματα του θεατρικού έργου, όσο και η σκηνοθεσία, η σκηνογραφία και η μουσική της παράστασης αποτέλεσαν τα βασικά εργαλεία της δημιουργικής έκφρασης των νεαρών μας φίλων (παιδιά από 4 έως 12 ετών).
Ιστορίες Κατασκήνωσης - Φίλη Ντόγκα
24.06.2016 13:02
Από τις εκδόσεις Πηγή κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Ιστορίες Κατασκήνωσης της Φίλης Ντόγκα.
 Ιστορίες για γέλια και για χρώματα - Παυλίνα Παμπούδη
15.04.2016 12:42
Από τις εκδόσεις Ροές, και στη νέα (υπο)σειρά μικρά microMEGA!, κυκλοφόρησαν οκτώ παιχνιδιάρικα βιβλιαράκια της Παυλίνας Παμπούδη με γενικό τίτλο «Ιστορίες για γέλια και για χρώματα»