Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

In my view: έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa

In my view: έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa

Το Booze Cooperativa εγκαινιάζει την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο In my view.

Στα έργα αυτής της έκθεσης, διακρίνουμε την προσπάθεια των φωτογράφων να εφαρμόσουν στα έργα τις γνώσεις τους, καθώς και να προσεγγίσουν το ορατό με ποικίλους τρόπους μετατρέποντας το σε φωτογραφία.

Ο φωτογράφος οφείλει να γεφυρώσει την απόσταση ανάμεσα σε αυτό που αντιλαμβάνεται το μάτι και σε αυτό που μπορεί να δημιουργήσει.

Η μέθοδος αυτή προκαλεί αντικρουόμενα συναισθήματα, ευφορίας και οδύνης, όμως εν τέλει είναι λυτρωτική και συντελείται βήμα προς βήμα.

Ο διδάσκων δεν προσπάθησε να υποδείξει μα ούτε και να συστηματοποιήσει την διδασκαλία στοχεύοντας στην επίτευξη ενός σίγουρου αισθητικού στερεότυπου, αντιθέτως προσπάθησε να βοηθήσει στην επινόηση και αποκωδικοποίηση που θα οδηγούσε κάθε φορά στην παραγωγή προσωπικού φωτογραφικού έργου.

Ανεξάρτητα από την αναπόφευκτη αξιολόγηση του θεατή, σε κάθε έργο διακρίνεται η αγωνία του δημιουργού να ορίσει την εικόνα και το ορατό και να ανακαλύψει εκ νέου τον κόσμο.

Στόχος της έκθεσης είναι να παρουσιαστεί όχι μόνο το έργο ως τελικό προϊόν, αλλά να φανεί και ολόκληρη η έρευνα που κάνει ένας φωτογράφος για να φτάσει στον στόχο του.

Η φωτογραφική διαδικασία, η μέθοδος, οι προβληματισμοί και οι ιδέες που κρύβονται πίσω από το έργο του είναι μερικά από τα ζητούμενα.

Η έκθεση αυτή είναι το αποτέλεσμα του σεμιναρίου φωτογραφίας που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2014 και ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2015. Σκοπό είχε την διερεύνηση του φωτογραφικού μέσου, την επίγνωση των δυνατοτήτων αλλά και των περιορισμών του.

Επιμέλεια: Βασίλης Γεροντάκος

Φωτογράφοι:

ΑΓΙΑΝΙΩΤΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ - ΓΑΛΑΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΓΙΩΤΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ - ΓΚΙΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ - ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ - ΔΕΛΧΑΣ ΚΩΣΤΑΣ - ΚΑΤΡΑΦΥΛΙΑΣ ΜΑΚΗΣ - ΚΟΥΒΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ  - ΚΟΥΤΣΙΑΥΤΗΣ ΤΑΣΟΣ - ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ - ΛΑΔΑ ΣΤΑΜΑΤΙΝΑ - ΛΑΖΑΡΟΥ ΔΩΡΑ - ΜΑΝΤΑΜΑΔΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ - ΜΑΡΚΟΥ ΕΛΕΝΑ - ΜΠΕΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ - ΝΤΑΜΑΝΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ - NTΟΥΣΙΚΟΣ ΕΥΘΥΜΗΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ - ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΤΕΡΗ - ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΠΑΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΦΑΝΗ - ΣΟΛΩΜΟΝΙΔΗΣ ΜΑΚΗΣ - ΣΟΥΤΖΙΔΕΛΗ ΜΑΡΙΝΑ - ΣΠΑΝΟΥ ΕΦΗ - ΣΤΙΓΚΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ - ΤΣΑΚΑΝΙΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΤΣΑΠΕΠΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  - ΧΑΤΖΙΓΝΑΝΤΙΟΥ ΤΟΛΗΣ

Σχετικές ειδήσεις
Photography Never Lies: έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
30.11.2016 12:23
Το Booze Cooperativa εγκαινιάζει το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016 την ομαδική έκθεση φωτογραφίας Photography Never Lies.
In The Moment: Ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
19.09.2016 12:04
Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016 στις 20:00, το Booze Cooperativa σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο 'In the moment''.
Ζήτημα Φωτός: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
23.06.2016 16:31
18 φωτογράφοι συστήνουν στο κοινό τη φωτογραφική ομάδα 443 Photographica την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016, στις 20.00, στο Booze Cooperativa.
Visual: έκθεση φωτογραφίας στο Booze Cooperativa
28.04.2016 11:41
Το Booze Cooperativa εγκαινιάζει το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο Visual.
Αναζητώντας τον θάνατο: έκθεση φωτογραφίας / αρθρογραφίας στο Booze
24.03.2016 17:05
Το Booze Cooperativa εγκαινιάζει το Σάββατο 2 Απριλίου 2016 την έκθεση φωτογραφίας / αρθρογραφίας, των Δημήτρη Θεοδόση και Ζαχαρία Στουφή, με τίτλο Αναζητώντας τον θάνατο.