Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Υποβολή αιτήσεων για το εργαστήριο Concept Factory από τις Νύχτες Πρεμιέρας και το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου

Υποβολή αιτήσεων για το εργαστήριο Concept Factory από τις Νύχτες Πρεμιέρας και το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το CONCEPT FACTORY, το νέο εργαστήριο σεναρίου και παραγωγής που εγκαινιάζουν οι Νύχτες Πρεμιέρας και το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου!

Η τελική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η 5η Σεπτεμβρίου 2015.
 
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» και το Μεσογειακό Ινστιτούτο Κινηματογράφου διοργανώνουν – στο πλαίσιο του Athens Film Lab – στις 17, 18 και 23 Σεπτεμβρίου το πιλοτικό πρόγραμμα Concept Factory.

Με στόχο τον εντοπισμό και τη θεραπεία μειονεκτημάτων που συχνά ενυπάρχουν στα αρχικά στάδια της δημιουργίας, το Concept Factory θα εστιάσει στη διερεύνηση των καλλιτεχνικών και οικονομικών δυνατοτήτων που καθορίζουν την προοπτική ενός κινηματογραφικού project μεγάλου μήκους.

Δέκα (10) projects σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης θα συμμετέχουν, κατόπιν επιλογής, σε αυτό το εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα διάρκειας 3 ημερών, που έχει στόχο να αναλύσει τις κινηματογραφικές ιδέες υπό ένα σφαιρικό πρίσμα (script & project development, pitching, production & co-production).

Στο εργαστήριο θα συμμετέχουν καταξιωμένοι καθηγητές και έμπειροι επαγγελματίες του χώρου, σε άμεση σχέση με εκπροσώπους της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Την τελευταία ημέρα του εργαστηρίου, στις 23 Σεπτεμβρίου, οι ιδέες θα παρουσιαστούν σε σημαντικούς Έλληνες και ξένους παραγωγούς (Πάβελ Γέτς, σεναριογραφος και σκηνοθέτης από την Τσεχία - Νίκος Παναγιωτόπουλος, σεναριογράφος και συγγραφέας από την Ελλάδα - Ιζαμπέλ Φαουβέλ, παραγωγός από τη Γαλλία - Ελίζ Ζαλαντό, παραγωγός, εκπρόσωπος της Γαλλικής πρεσβείας της Αθήνας) με τη συμμετοχή να είναι δωρεάν.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει:

17/9 10:00-14:00 και 15:00-20:00: Παρουσιάσεις (pitching & feedback)
18/9 10:00-14:00 και 15:00-20:00: Κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους trainers & experts
23/9 Παρουσίαση των projects σε μια ομάδα Ευρωπαίων παραγωγών.
 
Όροι & Προϋποθέσεις συμμετοχής

Η πρόσκληση απευθύνεται σε επαγγελματίες κινηματογραφιστές που έχουν κάποια υπό ανάπτυξη ιδέα/ κινηματογραφικό σχέδιο για μεγάλου μήκους ταινία και βρίσκονται στα αρχικά στάδια επεξεργασίας.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν στο ενεργητικό τους τουλάχιστον μία ταινία μικρού μήκους που να έχει παιχτεί σε αναγνωρισμένα φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Γλώσσα εργασίας είναι η αγγλική

Προθεσμία Υποβολής των Αιτήσεων & Δικαιολογητικά

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο info@mfi.gr μέχρι και την 5η Σεπτεμβρίου. Θα πρέπει να συνοδεύονται από πλήρες βιογραφικό σημείωμα και σημείωμα του δημιουργού.
 
Η ιδέα θα πρέπει να αναπτύσσεται σε μια σύντομη περίληψη (1-2 σελίδες). Όλα τα κείμενα θα πρέπει να υποβληθούν στα αγγλικά

Σχετικές ειδήσεις
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Τα βραβεία των διαγωνιζόμενων ταινιών
03.10.2016 10:45
Το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας έφτασε στο τέλος του τιμώντας με τη Χρυσή Αθήνα την ταινία Inhebek Hedi / Η Ιστορία του Χέντι, του Μοχάμεντ Μπεν Άτια.
Νύχτες Πρεμιέρας 2016: Τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών
26.09.2016 14:54
Σε μια βραδιά αφιερωμένη στο μέλλον του ελληνικού σινεμά, το 22o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας Νύχτες Πρεμιέρας απένειμε τα βραβεία των πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών.
Ο Βυσσινόκηπος, ο Μίκι Μάους και ο Νίκος Καραθάνος στις Νύχτες Πρεμιέρας
22.09.2016 15:59
Το ντοκιμαντέρ «Ο ΒΥΣΣΙΝΟΚΗΠΟΣ, Ο ΜΙΚΙ ΜΑΟΥΣ ΚΑΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΑΘΑΝΟΣ» θα προβληθεί στις 27 Σεπτεμβρίου 2016 στην αίθουσα Odeon Όπερα 1 στο πλαίσιο του 22ου Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας.
Νύχτες Πρεμιέρας 2016 - Ταινία Έναρξης: Julieta, του Πέδρο Αλμοδόβαρ
24.08.2016 13:15
Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ, το μεγαλύτερο όνομα του σύγχρονου ισπανικού κινηματογράφου, επιστρέφει με τη νέα του ταινία «Julieta» στο γυναικείο δράμα και το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας βρίσκει την ιδανική ταινία έναρξης!
To 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας τιμά τον αισθηματία Νίκο Τριανταφυλλίδη
20.07.2016 13:56
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 Σεπτεμβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου 2016, τιμά τον αισθηματία Νίκο Τριανταφυλλίδη μέσα από ένα μεγάλο αφιέρωμα.