Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2017

Τα Χρώματα της Μήλου: Έκθεση φωτογραφίας της Βασιλικής Τσούτσουβα στον χώρο τέχνης Θιβόλι

Τα Χρώματα της Μήλου: Έκθεση φωτογραφίας της Βασιλικής Τσούτσουβα στον χώρο τέχνης Θιβόλι

Ο χώρος τέχνης ''ΘΙΒΟΛΙ'' παρουσιάζει από 1 Αυγούστου 2015, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του καλοκαιριού, την Έκθεση Φωτογραφίας της Βασιλικής Τσούτσουβα με θέμα «Χρώματα της Μήλου».

 

Η Βασιλική Τσούτσουβα δραστηριοποιείται στο χώρο της φωτογραφίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μέσα από το φακό της, μας ταξιδεύει στην πανέμορφη Μήλο και τα πολύχρωμα πετρώματά της και μας παρουσιάζει τις εντυπωσιακές της φωτογραφίες .

 

Η Βασιλική Τσούτσουβα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας με καθηγητή τον κύριο Guarneri και συνέχισε τις σπουδές της στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Μπρέρα στο Μιλάνο με καθηγητή τον κύριο Diego Esposito. Έζησε και εργάστηκε στο Μιλάνο για 13 χρόνια και τώρα ζει στην Ελλάδα.

 

Το έργο της επικεντρώνεται κυρίως στη φωτογραφία, χωρίς να παραμελεί τη ζωγραφική, το κολάζ και το κόσμημα. Η κύρια πηγή έμπνευσής της είναι η φύση, σε ένα διφορούμενο παιχνίδι μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού, του φυσικού και του τεχνητού.

 

Έχει πάρει μέρος σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στη Μπολόνια, τη Ρώμη, το Μιλάνο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βενετία και το Κιότο. Έργο της θα παραμείνει στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Μπολόνια.

 

Την έκθεση πλαισιώνουν το βιβλίο της "Τα Χρώματα της Μήλου " και εικαστικές δημιουργίες της ίδιας.

 

Επιμέλεια Έκθεσης: Παγώνη Σοφία


Σχετικές ειδήσεις
Σύγχρονες Κινέζες Γυναίκες: Έκθεση φωτογραφίας στο Χώρο Τέχνης Ziller
11.01.2017 12:08
Η Ένωση Φωτογράφων Κίνας και η εταιρεία My Odyssey, μέλος του επιχειρηματικού ομίλου Hellas Group, σας προσκαλούν στη φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Σύγχρονες Κινέζες Γυναίκες» η οποία θα παρουσιαστεί στο Χώρο Τέχνης Ziller.
Déjà vu: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο cafe-bar Mob
26.09.2016 12:32
Mία κρυφή αποστολή, 65 φωτογραφίες, άπλετο φως. Το Photoglobe Seminars αναλαμβάνει αυτήν τη φορά μία σημαντική, κρυφή αποστολή: Να «φωτίσει» με φωτογραφίες του έναν όροφο στην πόλη.
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.
Signore: Έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Γκιζάρη στο Κέντρο Τέχνης –ισμός
04.02.2016 15:41
Ο Γιώργος Γκιζάρης εγκαινιάζει την έκθεση φωτογραφίας του με τίτλο Signore, την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 στο Κέντρο Τέχνης –ισμός.
Fourty Clicks: Έκθεση φωτογραφίας της Ευαγγελίας Θωμάκου στο MONK
02.02.2016 12:06
Η πρώτη μεγάλη έκθεση φωτογραφίας της Ευαγγελίας Θωμάκου, με τίτλο «Fourty Clicks» εγκαινιάζεται την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2016, στις 7 το βράδυ, στον ξεχωριστό και ιδιαίτερο χώρο του Wine Bar MONK.