Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Τα Χρώματα της Μήλου: Έκθεση φωτογραφίας της Βασιλικής Τσούτσουβα στον χώρο τέχνης Θιβόλι

Τα Χρώματα της Μήλου: Έκθεση φωτογραφίας της Βασιλικής Τσούτσουβα στον χώρο τέχνης Θιβόλι

Ο χώρος τέχνης ''ΘΙΒΟΛΙ'' παρουσιάζει από 1 Αυγούστου 2015, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του καλοκαιριού, την Έκθεση Φωτογραφίας της Βασιλικής Τσούτσουβα με θέμα «Χρώματα της Μήλου».

 

Η Βασιλική Τσούτσουβα δραστηριοποιείται στο χώρο της φωτογραφίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Μέσα από το φακό της, μας ταξιδεύει στην πανέμορφη Μήλο και τα πολύχρωμα πετρώματά της και μας παρουσιάζει τις εντυπωσιακές της φωτογραφίες .

 

Η Βασιλική Τσούτσουβα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1979. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Φλωρεντίας με καθηγητή τον κύριο Guarneri και συνέχισε τις σπουδές της στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Μπρέρα στο Μιλάνο με καθηγητή τον κύριο Diego Esposito. Έζησε και εργάστηκε στο Μιλάνο για 13 χρόνια και τώρα ζει στην Ελλάδα.

 

Το έργο της επικεντρώνεται κυρίως στη φωτογραφία, χωρίς να παραμελεί τη ζωγραφική, το κολάζ και το κόσμημα. Η κύρια πηγή έμπνευσής της είναι η φύση, σε ένα διφορούμενο παιχνίδι μεταξύ του πραγματικού και του φανταστικού, του φυσικού και του τεχνητού.

 

Έχει πάρει μέρος σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στη Μπολόνια, τη Ρώμη, το Μιλάνο, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τη Βενετία και το Κιότο. Έργο της θα παραμείνει στη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης της Μπολόνια.

 

Την έκθεση πλαισιώνουν το βιβλίο της "Τα Χρώματα της Μήλου " και εικαστικές δημιουργίες της ίδιας.

 

Επιμέλεια Έκθεσης: Παγώνη Σοφία


Σχετικές ειδήσεις
Σύγχρονες Κινέζες Γυναίκες: Έκθεση φωτογραφίας στο Χώρο Τέχνης Ziller
11.01.2017 12:08
Η Ένωση Φωτογράφων Κίνας και η εταιρεία My Odyssey, μέλος του επιχειρηματικού ομίλου Hellas Group, σας προσκαλούν στη φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Σύγχρονες Κινέζες Γυναίκες» η οποία θα παρουσιαστεί στο Χώρο Τέχνης Ziller.
ΜΑΠΑ: έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στον Πολυχώρο Area 364
09.12.2016 14:26
Ο Πολυχώρος Area 364 παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας, των Μάιπα Πέτρου και Πάλλη Γιάννη, με τίτλο ΜΑΠΑ.
Déjà vu: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στο cafe-bar Mob
26.09.2016 12:32
Mία κρυφή αποστολή, 65 φωτογραφίες, άπλετο φως. Το Photoglobe Seminars αναλαμβάνει αυτήν τη φορά μία σημαντική, κρυφή αποστολή: Να «φωτίσει» με φωτογραφίες του έναν όροφο στην πόλη.
Έκθεση φωτογραφίας του Istvan Kerekes στην Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης
09.06.2016 11:40
Η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης ΦΕΜ, παρουσιάζει από την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, στο νέο εκθεσιακό της χώρο στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης, έκθεση φωτογραφίας του πολυβραβευμένου Ούγγρου φωτογράφου Istvan Kerekes.
Creative Photography: έκθεση φωτογραφίας από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο Ρομάντσο
06.06.2016 12:51
Για μια ακόμα χρονιά, οι νέοι ταλαντούχοι καλλιτέχνες του τομέα Φωτογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, αναμένεται να κερδίσουν τις εντυπώσεις  στην έκθεση φωτογραφίας, που διοργανώνεται προς τιμήν τους στο Πολιτιστικό Κέντρο ”Romantso”.