Στο πλαίσιο της έκθεσης MAN RAY – Τα πρόσωπα της Γυναίκας που παρουσιάζει το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Ιδρύματος Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή στην Άνδρο, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά ηλικίας 6 – 9 και 10 – 13 ετών με τίτλο «Ποιος κρύβεται πίσω από τη μάσκα;;!».

 

Σκοπός των φετινών μουσειοπαιδαγωγικών προγραμμάτων είναι η εξοικείωση των παιδιών με τις πτυχές έμπνευσης και δημιουργίας του αμερικανού καλλιτέχνη Man Ray. Προσεγγίζοντας βιωματικά τα έργα του, οι συμμετέχοντες θα έλθουν σε επαφή με τα πρωτοποριακά καλλιτεχνικά κινήματα του ντανταϊσμού και σουρεαλισμού καλλιεργώντας το «βλέμμα» τους αναφορικά με τα readymades και την εικαστική φωτογραφία, τις τεχνικές της αλλά και τη χρήση της στα άλλα είδη τέχνης.

 

Στα 90 λεπτά διάρκειας του προγράμματος μέσα από διαδραστικές πρακτικές και παιχνίδια οι μικροί επισκέπτες θα ανακαλύψουν τη δύναμη της αποτύπωσης συναισθημάτων αλλά και την ευφυΐα με την οποία ο Man Ray τα απαθανατίζει με το φακό του. Θα προχωρήσουν στη σύνθεση ομαδοσυνεργατικά και θα πειραματιστούν δημιουργώντας το δικό τους ντανταϊστικό έργο και οργανώνοντας μια σύγχρονη σουρεαλιστική έκθεση!

 

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση μπορείτε να βρείτε εδώ: Τα πρόσωπα της γυναίκας: αφιέρωμα στον Man Ray στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Άνδρου