Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

10ο Κρουστόφωνο – Camp στη Πλάκα Λιτοχώρου

10ο Κρουστόφωνο – Camp στη Πλάκα Λιτοχώρου

Το Κρουστόφωνο διοργανώνει στις 28-30 Αυγούστου 2015 τριήμερη κατασκήνωση με εργαστήρια κρουστών για μεγάλους και μικρούς, στη Πλάκα Λιτοχώρου.

 

Προσφέρονται 4 εργαστήρια:

 

· Ενηλίκων Παραδοσιακά και Αφρικάνικα με βάση τα djembe, τα τουμπελέκια και το τραγούδι για αρχάριους και μεσαίου επιπέδου, με τους Χρήστο και Μαριάννα Ερκέκογλου.

 

· Ενηλίκων Μπεντίρ και Frame Drums απευθύνεται σε όλα τα επίπεδα. Ενασχόληση κυρίως με το μπεντίρ και γνωριμία με ιρλανδικό bohran, ιταλικό tamburello, βραζιλιάνικο pandeiro, αράβικο ρεκ, κ.α. με τον Σόλη Μπαρκί.

 

· Τα παιδικά εργαστήρια απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4-7 και 8-12 ετών που θέλουν να παίξουν και να γνωρίσουν τα κρουστά και μέσω της δημιουργικής απασχόλησης να έρθουν σε επαφή με παιχνίδια και ρυθμούς της παγκόσμιας παράδοσης. Με τους Βίκυ Χουζούρη, Ναυσικά Θεοδωρίδου, Ελπίδα Τσιλογιάννογλου, Ακριβή Ερκέκογλου, Βάσω Μπαντελά.

 

· «Καλημέρα με το σώμα μας». Είναι ένα δωρεάν πρωινό πρόγραμμα κίνησης στη φύση με τη Μέλπω Βασιλικού.

 

Τα όργανα για τα εργαστήρια διατίθενται δωρεάν από το Κρουστόφωνο.

 

Οι παράλληλες καλλιτεχνικές βραδιές περιλαμβάνουν τη διαδραστική μουσική παράσταση «Ο Πέτρος και ο Λύκος, Άκου να δεις!» για τους μικρούς μας φίλους την Παρασκευή και το καθιερωμένο γλέντι του Σαββάτου με σουβλάκια, πίτσα και κρασάκι και με το συγκρότημαHeJazz Collective” σε βαλκανική και ελληνική ζωντανή μουσική.

 

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και δωρεάν μαθήματα παραδοσιακών χορών.

 

Ερασιτεχνική έκθεση φωτογραφίας

 

Καθένας από σας μπορεί να συμμετέχει με μία φωτογραφία διαστάσεων 30-40 εκ. x 40-55 εκ. με ελεύθερο θέμα, που θα εκτεθεί στον κεντρικό χώρο συνάντησης της κατασκήνωσης, καθ' όλη την διάρκειά της. Όποιος ενδιαφέρεται ας το δηλώσει στη γραμματεία.

 

Γενική επιμέλεια: Χ. Ερκέκογλου, Ν. Θεοδωρίδης, Β. Χουζούρη

 

Καλούνται οι απανταχού φίλοι και ενδιαφερόμενοι για αυτή την εκδρομή - θεσμό του Κρουστόφωνου να δηλώσουν συμμετοχή, είτε για να πάρουν μέρος στα διάφορα εργαστήρια, είτε για να προσέλθουν ως επισκέπτες ή κατασκηνωτές!

Σχετικές ειδήσεις
Κρουστοφωνο - Camp 2016 στην Πλάκα Λιτοχώρου
09.08.2016 15:26
Το Κρουστόφωνο διοργανώνει στις 26 - 28 Αυγούστου 2016, τριήμερη κατασκήνωση με εργαστήρια κρουστών για μεγάλους και μικρούς, στην Πλάκα Λιτοχώρου, στο camping Olympios Zeus.
2ο Summer Camp 2016 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών
30.06.2016 13:23
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας διοργανώνει στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών το 2ο Summer Camp με τίτλο: «Διακοπές στο Μουσείο!» προσφέροντας στους μικρούς της φίλους δυο πενθήμερα εκπαιδευτικών δράσεων οι οποίες συνδυάζουν τη μάθηση με το παιχνίδι και την εικαστική δημιουργία.
Summer Camp από το Θέατρο Λαμπιόνι
02.06.2016 13:52
Το Θέατρο Λαμπιόνι προσκαλεί τους μικρούς του φίλους σε ένα καλοκαιρινό camp στο Nodo Junior στη Θεσσαλονίκη, για παιδιά από 5-12 ετών.
Summer Camp 2016 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
20.04.2016 15:26
Μια ξεχωριστή καλοκαιρινή εμπειρία για δημιουργική απασχόληση, ψυχαγωγία, πολύ παιχνίδι και ακόμα περισσότερο κέφι περιμένει τους μικρούς μας φίλους, από τις 21 Ιουνίου έως τις 15 Ιουλίου 2016, στο Summer Camp στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.
Πάσχα με παραστάσεις και εργαστήρια στην Παραμυθοχώρα!
12.04.2016 11:58
Η αγαπημένη μας Παραμυθοχώρα έχει ετοιμάσει για τους μικρούς της φίλους ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για τις ημέρες του Πάσχα, με υπέροχες παραστάσεις και ενδιαφέροντα εργαστήρια!