Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Αθηναϊκά Θέατρα: Καλλιτεχνικός προγραμματισμός παραστάσεων 2015- 2016

Αθηναϊκά Θέατρα: Καλλιτεχνικός προγραμματισμός παραστάσεων 2015- 2016

Τα Αθηναϊκά Θέατρα ανακοίνωσαν τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό τους για την ερχόμενη θεατρική περίοδο 2015- 2016, για τα θέατρα: Παλλάς, Αλίκη, Μικρό Παλλάς, Λαμπέτη , Εμπορικόν, Αποθήκη και για τον χώρο της Πειραιώς 131.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ 2015-2016:

 

ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

«Ο Κύκλος με την κιμωλία» του Μπέρτολτ Μπρεχτ σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, ανοίγει και πάλι στο θέατρο Παλλάς για τη σεζόν 2015-16. Η παράσταση που χειροκροτήθηκε θερμά από χιλιάδες θεατές , προκάλεσε συζητήσεις και εισέπραξε διθυραμβικές κριτικές, συνεχίζει την θριαμβευτική της πορεία από την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου μέχρι την Κυριακή 4 Οκτωβρίου.

 

Από τις 15 Οκτωβρίου, τη σκυτάλη παίρνει το μιούζικαλ Billy Elliot του Lee Hall σε μουσική Elton John και σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη. Μια παράσταση για όλη την οικογένεια που διαδραματίζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο του 1984, όπου ένα αγόρι κυνηγάει τα όνειρά του...

 

Τον Φεβρουάριο 2016, τα Αθηναϊκά Θέατρα θα παρουσιάσουν στη σκηνή του Παλλάς τη σπουδαία παραγωγή Η Όπερα της Πεντάρας των Bertolt Brecht και Kurt Weill. Τη σκηνοθεσία αναλαμβάνει ο Γιάννης Χουβαρδάς.    

 

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΙΚΗ

Με την κωμωδία Le Prénom των Matthieu Delaporte & Alexandre de la Patellière σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη θα εγκαινιάσει το θέατρο Αλίκη την ερχόμενη θεατρική σεζόν. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Γιώργος Πυρπασόπουλος, η Βίκυ Σταυροπούλου, η Δήμητρα Ματσούκα και ο Αντώνης Λουδάρος, θα μας δείξουν ότι η επιλογή ονόματος ενός παιδιού δεν είναι, τελικά, τόσο απλή υπόθεση!

 

ΘΕΑΤΡΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΛΛΑΣ

Ο Θοδωρής Αθερίδης επανέρχεται με το ιδιαίτερο συγγραφικό στυλ του στο θέατρο Μικρό Παλλάς με νέο έργο!!!

Σύντομα περισσότερες πληροφορίες.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ

Ο Σταματης Φασουλής σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί στη γαλλική μαύρη κωμωδία του Florian Zeller Le Pere (Ο Πατέρας). Το έργο έχει αποσπάσει τρία βραβεία Moliere, συμπεριλαμβανομένο και το βραβείο καλύτερου έργου για το 2014.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΛΑΜΠΕΤΗ

Η μεγάλη θεατρική επιτυχία Άντρες έτοιμοι για όλα σε απόδοση και σκηνοθεσία Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα συνεχίζεται για 4η χρονιά στη γνώριμη θεατρική στέγη του Λαμπέτη. Με ολοκαίνουρια διανομή και πολύ κέφι οι Άντρες θα μας δείξουν για μία ακόμη χρονιά πως είναι πραγματικά έτοιμοι για όλα...

 

ΘΕΑΤΡΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΝ

Στις 23 Οκτωβρίου στο θέατρο Εμπορικόν ανεβαίνει το γνωστό έργο του Αυγούστου Στρίντμπεργκ Ο Χορός του Θανάτου. Ο Δημήτρης Καταλειφός αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία σε συνεργασία με την Ελένη Σκότη και πρωταγωνιστεί μαζί με τη Φιλαρέτη Κομνηνού και τον Βασίλη Μπισμπίκη.

Τον Μάρτιο θα επαναληφθεί, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, η επιτυχία της περυσινής χρονιάς, Ο Γυάλινος Κόσμος του Τεννεσσή Ουίλλιαμς, σε σκηνοθεσία Ελένης Σκότη.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗ

Πιο λάθος πεθαίνεις! Η τρομερή κωμωδία των Henry Lewis, Jonathan Sayer, Henry Shields που κέρδισε το βραβείο Olivier 2015 στην κατηγορία της καλύτερης σύγχρονης κωμωδίας, καταφθάνει στην Ελλάδα για να κάνει τον Οκτώβριο πρεμιέρα στο θέατρο Αποθήκη, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μυριανθόπουλου.

 

ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 131

Με μουσική παράσταση - έκπληξη θα ανοίξει τις πόρτες του το Πειραιώς 131. Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν.

 

Σύντομα θα ανακοινωθεί και το πρόγραμμα παιδικών παραστάσεων από τα Αθηναϊκά Θέατρα.

 

Σχετικές ειδήσεις
Αύγουστος, του Tracy Letts στο Θέατρο Δημήτρης Χορν
07.12.2016 16:38
Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το βραβευμένο με τα βραβεία Pulitzer και Tony, θεατρικό έργο «Αύγουστος» του Tracy Letts, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη, στο Θέατρο Δημήτρης Χορν.
Από τη σιωπή ως την άνοιξη, του Λεωνίδα Προυσαλίδη στο Θέατρο Δημήτρης Χορν
11.10.2016 15:53
Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν το νέο έργο του Λεωνίδα Προυσαλίδη «Από τη σιωπή ως την άνοιξη», από τις 19 Οκτωβρίου στο θέατρο Δημήτρης Χορν, σε σκηνοθεσία της Λίλλυς Μελεμέ.
Το θησείον, ‘ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ υποδέχεται δυναμικά τη θεατρική σεζόν 2016-2017!
05.10.2016 14:19
Το θησείον, ‘ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ, εγκαινιάζει τη νέα θεατρική του σεζόν 2016-2017 παρουσιάζοντας μια ενδιαφέρουσα θεατρική παλέτα, με νέες παραγωγές και επαναλήψεις παραστάσεων που είχαν ιδιαίτερη απήχηση στο θεατρόφιλο κοινό της Αθήνας, δίνοντας χώρο και έμφαση κυρίως σε νέες δημιουργικές δυνάμεις του θεάτρου. Παράλληλα, παρουσιάζει ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων παιδικού και εφηβικού περιεχομένου στοχεύοντας όχι μόνο σε ενήλικες, αλλά και στη θεατρική καλλιέργεια και εκπαίδευση του μικρότερου ηλικιακά θεατρόφιλου κοινού.
Αθηναϊκά Θέατρα: Θεατρικές παραστάσεις 2016-17
05.09.2016 16:25
Τα «Αθηναϊκά Θέατρα» συνεχίζουν δυναμικά την παρουσία τους τη νέα θεατρική περίοδο 2016-2017 με ένα ρεπερτόριο από κλασικά και σύγχρονα έργα συγγραφέων της ελληνικής και παγκόσμιας δραματουργίας.
Πρόγραμμα της Ομάδας Νάμα για την θεατρική περίοδο 2016-2017
26.08.2016 10:53
Η θεατρική Ομάδα Νάμα της Ελένης Σκότη και του Γιώργου Χατζηνικολάου την φετινή θεατρική περίοδο για πρώτη φορά θα δραστηριοποιηθεί ταυτόχρονα σε δύο θέατρα με τέσσερις παραστάσεις.