Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ο μετανάστης στον Ελληνικό Κινηματογράφο: Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Νάξου 2015

Ο μετανάστης στον Ελληνικό Κινηματογράφο: Αφιέρωμα στο Φεστιβάλ Νάξου 2015

Με την ταινία του Χρήστου Βούπουρα «7 θυμοί», σε πρώτη Πανελλήνια προβολή , την Κυριακή 26 Ιουλίου 2015, παρουσία του σκηνοθέτη που θα συνομιλήσει με το κοινό μετά την προβολή, συνεχίζει το πρόγραμμα του το Φεστιβάλ Νάξου 2015.


Εκτός από την ταινία του Χρήστου Βούπουρα, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του (Εκδόσεις ΕΣΤΙΑ 2014), θα προβληθούν τρεις ακόμα ταινίες στο πλαίσιο του αφιερώματος «Ο Μετανάστης στον Ελληνικό Κινηματογράφο».

 

Όπως επισημαίνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Νάξου, Στέλιος Κρασανάκης:

 

«Τα τελευταία χρόνια το ζήτημα της μετανάστευσης κυριαρχεί σε πολιτικό κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Νέοι όροι, νέες αντιλήψεις και νέοι φόβοι αναδύονται. Πολιτικός ή οικονομικός μετανάστης; Χώρες από τις οποίες φεύγουμε και χώρες στις οποίες πηγαίνουμε. Μια διαρκής μετακίνηση, μετατόπιση, μετακόμιση ιδεών, κουλτούρας και πόνου. Η τέχνη του κινηματογράφου συμμετέχει σ’ αυτόν τον συνεχιζόμενο ακήρυχτο πόλεμο με αισθητικά επιτεύγματα που μας βοηθούν να αναστοχαστούμε αυτή τη σύγχρονη μάστιγα και να αναζητήσουμε τον μετανάστη μέσα μας.

 

Το Φεστιβάλ Νάξου εκφράζει την ευαισθησία γύρω από το επίκαιρο αυτό θέμα και ανοίγει τον διάλογο με αφορμή την προβολή των συγκεκριμένων Ελληνικών ταινιών.»


Πρόγραμμα Προβολών

Κυρ.26/7 «7 θυμοί» του Χρήστου Βούπουρα με τον Μάξιμο Μουμούρη Πρώτη Πανελλήνια προβολή | Ακολουθεί συζήτηση με το σκηνοθέτη

Δευ. 27/7 «Mirupafshim: Καλή Αντάμωση» του Γιώργου Κόρρα  και Χρήστου Βούπουρα με τους: Άκη Σακελλαρίου, Δήμητρα Χατούπη, Αλέξη Δαμιανό, Αλεξάνδρα Παντελάκη (Χωρίς Αγγλικούς υπότιτλους)| Ακολουθεί συζήτηση με το σκηνοθέτη

Τρ.28/7 «Γάλα» του Γιώργου Σιούγα με τους : Όμηρο Παυλάκη, Ιωάννα Τσιριγκούλη Προμηθέα Αλειφερόπουλο

Τετ.29/7 «Tungsten» του Γιώργου Γεωργόπουλου  με τους: Βαγγέλη Μουρίκη, Προμηθέα Αλειφερόπουλο, Όμηρο Πουλάκη, Τάσο Νούσια, Κόρα Καρβούνη

 

Συν-διοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Σχετικές ειδήσεις
Εκείνοι που επέζησαν - Ιστορίες αξιοπρέπειας, του Γιώργου Αυγερόπουλου στο Τριανόν
09.12.2016 17:23
Πρώτη προβολή του ομώνυμου ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου και ανοικτή συζήτηση για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες- θύματα βασανιστηρίων. Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και το Κέντρο Ημέρας ΒΑΒΕΛ την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016, στις 19.00, στον κινηματογράφο Τριανόν.
Το «Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο» στη Μόσχα
11.10.2016 13:54
Το Σπίτι του κινηματογράφου στη Μόσχα υποδέχθηκε το «Αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο».
Φεστιβάλ Νάξου 2016
06.07.2016 10:36
Κάθε καλοκαίρι το Φεστιβάλ Νάξου, μέσα από θεματικές εκθέσεις, θέατρο, μουσική, λόγο, κινηματογράφο - οι παραστατικές τέχνες όλες παρούσες - αλλά και τη δημιουργική  συνύπαρξη, παρουσία και διάλογο διεθνών καλλιτεχνών και σύγχρονων αισθητικών τάσεων, γίνεται τόπος διαπολιτισμικής συνάντησης και πρωτότυπων παραγωγών, αναδεικνύοντας τη Νάξο σε ιδανικό νησί διακοπών, με αναζωογονητικό αέρα πολιτισμού.
Αλκυονίδες Μέρες, του Γιώργου Ζέρβα: σε πρώτη πανελλήνια προβολή στο Φουγάρο
22.06.2016 17:02
Το Σάββατο 25 Ιουνίου στις 8.30 μμ το ΦΟΥΓΑΡΟ υποδέχεται την Α' Πανελλήνια προβολή του ντοκιμαντέρ «Αλκυονίδες Μέρες» του σκηνοθέτη και παραγωγού Γιώργου Ζέρβα.
Νέο Διοικητικό Συμβούλιο για το Ελληνικό Φεστιβάλ
24.03.2016 10:24
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τον διορισμό του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της «Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ», μετά τη λήξη της θητείας του απερχόμενου Δ.Σ.