Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Πάμε Κηφισιά;

Πάμε Κηφισιά;
Από τα βασιλικά τμήματα του Τατοϊου μέχρι τις μεγάλες επαύλεις και τα ξενοδοχεία η Κηφισιά αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για ταξιδιώτες, καλλιτέχνες και πνευματικούς ανθρώπους. Η έκθεση Αναδρομή στην Κηφισιά από το Μουσείο Μπενάκη μας εξηγεί τους λόγους.

Η έκθεση Αναδρομή στην Κηφισιά παρουσιάζεται αυτή την περίοδο στο Τμήμα Ιστορικών Αρχείων του Μουσείου Μπενάκη, στην Κηφισιά.

Η Κηφισιά, είναι ίσως το μοναδικό προάστιο της Αθήνας που ενέπνευσε  διαχρονικά ταξιδιώτες, καλλιτέχνες και πνευματικούς ανθρώπους, τόσο από την πλούσια φύση της όσο και την αρχιτεκτονική της.

Η τοποθεσία της  στη διαδρομή προς τα βασιλικά κτήματα του Τατοίου αποτέλεσε  κίνητρο για τον αρχιτεκτονικό της πλούτο, με την ανοικοδόμηση επαύλεων, ξενοδοχείων και χώρων αναψυχής για τους κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Η έκθεση περιλαμβάνει βιβλία περιηγητών του 19ου και 20ού αιώνα με  περιγραφές της Κηφισιάς, φωτογραφίες, ιστορικά τεκμήρια, καθώς και διάφορα αναμνηστικά  που αναφέρονται στην καθημερινή και κοινωνική ζωή,  στα ξενοδοχεία της, στις αθλητικές δραστηριότητες, στην αρχιτεκτονική της και γενικότερα στο περιβάλλον της.

Για την  πραγματοποίησή της, χρησιμοποιήθηκε υλικό από διάφορα αρχεία του Τμήματος και παραχωρήθηκε υλικό από άλλα ιδρύματα και ιδιώτες συλλέκτες.

Σχετικές ειδήσεις
30 χρόνια ελληνικής αρχιτεκτονικής σε έκθεση στο Τελλόγλειο
08.06.2016 13:49
Μία ενδιαφέρουσα διαδρομή στη σύγχρονη ελληνική αρχιτεκτονική μέσα από αστικές και εξοχικές κατοικίες, ξενοδοχεία, συγκροτήματα γραφείων, μουσεία και άλλα δημόσια κτίρια, επιχειρείται στην έκθεση 30 χρόνια αρχιτεκτονικής στο ΚΤΙΡΙΟ, που εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 13 Ιουνίου, στις 19.00, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ.
Έκθεση της  Alina Teodorescu στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριντζή
02.06.2016 15:08
Από την Τετάρτη 8 Ιουνίου έως τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016 η MLV ART Consultancy παρουσιάζει την έκθεση της Alina Teodorescu με τίτλο “Squirrels jump on the roofs of my eyes, and the threads of early light follow” στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριντζή, στην Κηφισιά.
3η ομαδική έκθεση της Λέσχης Φωτογραφίας 2ου Γυμνασίου & 2ου Λυκείου Κηφισιάς στην Galerie Δημιουργών
28.04.2016 12:56
Η τελετή εγκαινίων της 3ης Ομαδικής Έκθεσης της Λέσχης Φωτογραφίας 2ου Γυμνασίου & 2ου Λυκείου Κηφισιάς θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016, στην «Galerie Δημιουργών».
Δεκέμβριος 2015 στη Gallerie 30!
25.11.2015 16:58
Η Gallerie 30 σας περιμένει τον μήνα Δεκέμβριο στην νέα έδρα της, Αγίου Τρύφωνος 12 & Λυκούργου - Κηφισιά παρουσιάζοντας μέρος από την ιδιωτική συλλογή της. Έργα τέχνης και χαρακτικά στις καλύτερες τιμές της αγοράς.
SWISS NOW. Σύγχρονες Ελβετικές προσεγγίσεις στην αρχιτεκτονική: Έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
25.11.2015 11:56
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και η Πρεσβεία της Ελβετίας στην Αθήνα παρουσιάζουν από τις 25 Νοεμβρίου 2015 την έκθεση “SWISS NOW. Σύγχρονες Ελβετικές προσεγγίσεις στην αρχιτεκτονική” στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.