Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Έκθεση της Χριστίνας Μόραλη στη γκαλερί Ακρόπρωρο

Έκθεση της Χριστίνας Μόραλη στη γκαλερί Ακρόπρωρο

Η καταξιωμένη κεραμίστρια Χριστίνα Μόραλη θα εκθέσει δουλειά της στην Γκαλερί Ακρόπρωρο στις Σπέτσες από 18 Ιουλίου έως 9 Αυγούστου 2015.

Η δουλειά που παρουσιάζει είναι κυρίως χρηστικά αντικείμενα κατάλληλα για τα σπίτια σε νησί. Τα χρώματα είναι ζωντανά και χαρούμενα με μεγάλη γκάμα σε σχέδια. Από απλά μπώλ πολύχρωμα και μάλιστα με «κίνηση» έως σκαμπώ για εξωτερικούς χώρους και τραπέζια. Δεν θα λείψουν όμως και έργα της εικαστικά , κυρίως επιτοίχια.

Η Χριστίνα Μόραλη σπούδασε Εσωτερική Διακόσμηση στο Αθηναικό Τεχνολoγικό Ινστιτούτο (Σχολή Δοξιάδη). Σπούδασε Κεραμική στην Αγγλία στο Hammersmith College of Art. Aπό το 1976 μέχρι σήμερα διατηρεί εργαστήριο κεραμικής στην Αθήνα.

Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις κεραμικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δουλεύει πολλές τεχνικές κυρίως με πηλό υψηλής θερμοκρασίας, (stoneware – πορσελάνη). Τα έργα της είναι λειτουργικά και εικαστικά.

Από το 1990 πειραματίστηκε με το μέταλλο (αλουμίνιο και ορείχαλκο), βγάζοντας μια σειρά από αντικείμενα εμπνευσμένα από τα προιόντα της βιομηχανίας. Γνωριμο σε πολλούς το μπισκότο Παπαδοπούλου Petit Beurre, το γάλα ΦΑΓΕ, και φυσικά η μεγάλη εμπορική της επιτυχία, η παλιά μας Δεκάρα, Εικοσάρα, και πολλά άλλα.. Αυτή η σειρά κατασκευάστηκε και από μέταλλο και από κεραμικό, ανάλογα με τις αισθητικές ανάγκες του έργου.

Στην Γκαλερί Ακρόπρωρο είναι η δεύτερη φορά που παρουσιάζει δουλειά της.

Σχετικές ειδήσεις
About felicity: έκθεση της Εριέττας Βορδώνη στη Γκαλερί Ευριπίδη
01.11.2016 15:44
Σε μια εποχή μεταβατική, όπου αξίες και αρχές βρίσκονται υπό αμφισβήτηση και όλα τείνουν να επαναπροσδιοριστούν, η καταξιωμένη ζωγράφος και γλύπτρια Εριέττα Βορδώνη αντιδρώντας στην έλλειψη συναισθήματος και αρχών μας υπενθυμίζει την έννοια του ευδαίμονα βίου κατά τον Επίκουρο, μέσα από τη νέα της έκθεση με τίτλο «About felicity» (Περί ευδαιμονίας), που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου στις 20:00 στη Γκαλερί Ευριπίδη.
Σπετσιωτών Έκθεσις 2016 στη γκαλερί Ακρόπρωρο
30.08.2016 14:57
Στις 3 Σεπτεμβρίου 2016, στις 8.30, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης "Σπετσιωτών Έκθεσις" στην αίθουσα τέχνης Ακρόπρωρο, στο Παλιό Λιμάνι στις Σπέτσες.
Beyond the Frame: ομαδική έκθεση στη Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου
22.08.2016 10:32
Εγκαινιάζεται την Τετάρτη 24 Αυγούστου, η ομαδική έκθεση με τίτλο «Beyond the Frame», στην Γκαλερί Σκουφά Μυκόνου, ολοκληρώνοντας το εικαστικό πρόγραμμα της Γκαλερί Σκουφά Μύκονος για το Καλοκαίρι του 2016.
Up Above & Down Under: Έκθεση της Μαρίνας Βερνίκου στην Γκαλερί Ακρόπρωρο
21.07.2016 10:52
Στην Αίθουσα Τέχνης «Ακρόπρωρο» στο παλιό λιμάνι στις Σπέτσες, φιλοξενείται έως και τις 4 Αυγούστου 2016, η έκθεση φωτογραφίας με τον τίτλο «Up Above & Down Under» της καλλιτέχνιδας και φωτογράφου, Μαρίνας Βερνίκου.
Spring Show: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Ελένη Κορωναίου
11.04.2016 16:23
Η Γκαλερί Ελένη Κορωναίου παρουσιάζει την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Spring Show” με τους καλλιτέχνες Lina Bertucci, Gregory Crewdson, Χριστίνα Δημητριάδη, Jack Pierson και Michael Schmidt.