Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ με τον Ηλία Βελλή στο μπουζούκι και λαούτο, Νίκο Ταλέα στο ακορντεόν, Αντώνη Κουμανδράκη στην κιθάρα  για μια εμφάνιση την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015 στο live bar ΞΑΡΧΑΚΟΣ.

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΡΑΤΣΙΝΑΚΗΣ μας ταξιδεύει  με γνωστές μελωδίες, ήχους και τραγούδια που σιγοτραγουδήσαμε, που μεγαλώσαμε μαζί τους, που γελάσαμε, που κλάψαμε, που πονέσαμε, σ ένα εντεχνολαϊκό πρόγραμμα.

Στο ρεπερτόριο του φροντίζει να περιλάβει μερικά από τα πιο ωραία τραγούδια της σύγχρονης λαϊκής ανθολογίας, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τα είδη και τις εποχές, προτείνοντας μια αρμονική συνεύρεση και μια ισορροπημένη ακρόαση. Ανιχνεύοντας παλιούς και νέους μουσικούς δρόμους, στο πρόγραμμα συναντά και πάλι συνθέτες και στιχουργούς που αγάπησε και τραγούδησε στο παρελθόν. Έτσι, παρουσιάζοντας με φρέσκο τρόπο τραγούδια της προσωπικής του επιλογής, προτείνει παραστάσεις όπου συναντιούνται ο Σαββόπουλος με τον Τσιτσάνη και ο Μάλαμας με τον Ξυλούρη, ο «ηλεκτρισμός» με το λαούτο και το βιολί, οι παλιές με τις καινούργιες μελωδίες, οι μουσικοί με το κοινό τους. Στο πρόγραμμα του δεν λείπουν και κάποια παραδοσιακά τραγούδια αλλά και τραγούδια από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη.

Από τους Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Ορφέα Περίδη, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Νίκο Ξυδάκη Διονύση Σαββόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Ζούδιαρη,  Θανάση Παπακωνσταντινου, Δήμο Μούτση, Γιάννη Μαρκοπούλου, Θάνο Μικρούτσικο, Νίκο Ξαρχάκο, Μάνο Λοΐζο, Σταύρο Κουγιουμτζή,  Μίκη Θεοδωράκη, Μάνο Χατζιδάκι ως τους Μάρκο Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μανώλη Χιώτη, ένα πρόγραμμα – ταξίδι στη Ελληνική μουσική