Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Πολυξένη της Στέλλας Μιχαηλίδου σε εικονογράφηση της Πέρσας Ζαχαριά.

Η Πολυξένη είναι ντροπαλή. Δυσκολεύεται να μιλήσει γρήγορα όπως τα συνομήλικά της παιδιά, όταν όμως τραγουδάει αυτά που θέλει να πει, η γλώσσα της πάει ροδάνι!

Η συγγραφέας αφηγείται μία τρυφερή ιστορία για ένα ευαίσθητο και μοναχικό παιδί, που η διαταραχή λόγου που παρουσιάζει, το κάνει να κλείνεται στον εαυτό του και στον κόσμο του, που είναι γεμάτος φανταστικά πλάσματα, χρώματα και ήχους. Μέσα από το υπέροχο κείμενο μας εξηγούνται όλα όσα κάνουν την μικρή Πολυξένη να αισθάνεται παρά-ξενη και μόνη, αλλά για τους γύρω της μοιάζουν αλλόκοτα, περίεργα και εξωφρενικά. Και επειδή στην Πολυξένη αρέσει πολύ το τραγούδι, όταν είναι έτοιμη να τραγουδήσει, θα πει η ίδια τι είναι, τι νιώθει, τι ελπίζει, τι αγαπά, τι την κάνει κομμάτι του μεγάλου μας κόσμου και ταυτόχρονα ξεχωριστή και μοναδική, όπως κάθε παιδί. Η εικονογράφηση είναι αέρινη και ντελικάτη και συνοδεύει υπέροχα την ευαίσθητη παρουσία της Πολυξένης.

Ένα εικονογραφημένο βιβλίο – αριστούργημα, που με την μινιμαλιστική εκφραστική του δύναμη θα συγκινήσει μικρούς και μεγάλους αναγνώστες.

Η Στέλλα Μιχαηλίδου ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Γράφει και σκηνοθετεί, κυρίως έργα που απευθύνονται σε παιδιά και νέους, επιμελείται την κίνηση και τις χορογραφίες σε θεατρικές παραστάσεις και διδάσκει κινησιολογία και χορό στο Τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Με τις παραπάνω ιδιότητες αλλά και με αυτή της ηθοποιού, συνεργάστηκε με την Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης», το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, καθώς και με Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα. Τα έργα της ανεβαίνουν συνεχώς από επαγγελματικές και ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες σε όλη την Ελλάδα.