Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Αναβολή - Δημήτρης Δημητριάδης: Συζήτηση με φίλους στο πλαίσιο της έκθεσης Τετράδια 1994 - 2014

Αναβολή - Δημήτρης Δημητριάδης: Συζήτηση με φίλους στο πλαίσιο της έκθεσης Τετράδια 1994 - 2014

Το Μουσείο Άλεξ Μυλωνά – Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση του Δημήτρη Δημητριάδη, Τετράδια 1994 - 2014 σε επιμέλεια Ντένη Ζαχαρόπουλου έως και το Σάββατο 4 Ιουλίου.
 
Στο πλαίσιο της έκθεσης ο Δημήτρης Δημητριάδης θα συνομιλήσει με φίλους του για το έργο του. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει εκ μέρους του Φεστιβάλ Αθηνών η Δηώ Καγγελάρη, Θεατρολόγος και Σύμβουλος Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού του Φεστιβάλ Αθηνών, λέκτορας στη Σχολή Καλών Τεχνών του ΑΠΘ. - Αναβάλλεται

Ο Ντένης Ζαχαρόπουλος, ιστορικός τέχνης, επιμελητής της έκθεσης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης θα δώσει το λόγο στον Δημήτρη Δημητριάδη και τον Ηλία Παπαγιαννόπουλο, επίκουρο Καθηγητή Σύγχρονης Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, παρουσιάζοντας τα μέτωπα που ανοίγει η έκθεση αυτή στο έργο του και γενικότερα στο χώρο της τέχνης και της γραφής, προσεγγίζοντας το λόγο και την εικόνα, τις λέξεις και τα χρώματα. Σας περιμένουμε την Πέμπτη 2 Ιουλίου στις 20:00 στο χώρο του μουσείου στο Θησείο (Πλατεία Αγίων Ασωμάτων 5). Είσοδος δωρεάν.
 
Η έκθεση και οι παράλληλες εκδηλώσεις διοργανώνονται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2015.
 
Στην έκθεση παρουσιάζονται 20 χρόνια καθημερινές εικαστικές σημειώσεις του Δημήτρη Δημητριάδη, που συμβαδίζουν με το συγγραφικό του έργο και αποτελούν μια εντυπωσιακά πλούσια ενασχόληση με το χρώμα και τις μορφές ως έκφραση και σκέψη, που αναπτύσσει μέσα από εμμονές τρόπους που προσεγγίζουν τον ορατό και αόρατο, το ρητό και τον άρρητο κόσμο του συγγραφέα. Το μουσείο μετατρέπεται σε αναγνωστήριο όπου εκατοντάδες τετράδια και χιλιάδες ιδιόχειρες σελίδες γεμάτες σχέδια, χρώματα, εικόνες, λέξεις, είναι στη διάθεση του θεατή να τις περιηγηθεί, να  πάρει στα χέρια του, να τις ξεφυλλίσει, να τις διαβάσει με τα μάτια ή με το νου.
 
Επιμελητής: Ντένης Ζαχαρόπουλος

Σχετικές ειδήσεις
Η Γιόκο Όνο με το «Ex-it» στα 51α Δημήτρια!
26.09.2016 13:39
Η Γιόκο Όνο για έναν σχεδόν μήνα θα "καταλάβει" το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, με την εγκατάσταση «Ex-it», φίλμς και διαδραστικές performances, στα πλαίσια των 51ων Δημητρίων.
Ομαδική έκθεση γλυπτικής στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας στη Τήνο
19.07.2016 15:45
Το ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΟΜΙΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ σας προσκαλεί στα εγκαίνια έκθεσης των Θεόδωρου Παπαγιάννη, Γιάννη Καγιώργη, Δημήτρη Σκαλκώτου, Πραξιτέλη Τζανουλίνου, την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας (Πύργος Τήνου).
Παιχνίδι και Αντικείμενο Θεάτρου: Έκθεση του Σωτήριου Μίχου στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
30.06.2016 15:29
Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης παρουσιάζει την έκθεση Σ. Μίχου Παιχνίδι και Αντικείμενο Θεάτρου_ΔΩΡΕΑ ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΜΙΧΟΥ (1936-2010), από τις 7 Ιουλίου έως τις 30 Οκτωβρίου 2016.
Παρουσίαση του noise:muse project 2016 στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης
08.06.2016 16:38
Το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μας προσκαλεί στην παρουσίαση του noise:muse project 2016 και στη συμμετοχική ηχητική δράση για το κοινό "Ιmagine", στο πλαίσιο της έκθεσης ENIGAMI, στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης.
Πέρα από την κοινή λογική: έκθεση με έργα ρωσικής πρωτοπορίας στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
15.01.2016 12:45
Η έκθεση «Πέρα από την κοινή λογική. Έργα ρωσικής πρωτοπορίας από τη συλλογή Κωστάκη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης» φιλοξενείται στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο φορέων.