Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Lemonostifel: Μία εξομολόγηση

Lemonostifel: Μία εξομολόγηση

Η πρώτη μας συναυλία ήτανε πριν οχτώ περίπου χρόνια στο Βόλο στη διοργάνωση της ευρωπαϊκής μέρας της μουσικής. Θυμόμαστε εκείνο το απόγευμα του Ιουνίου που τα Λεμόνια πρωτοπαίξαν τα κομμάτια τους με τη συγκίνηση ερωτικής επετείου.

Από τότε έχει περάσει πολύς καιρός και πολλές ευρωπαϊκές μέρες μουσικής στήσανε σκηνές για να παίξουμε. Οι ηχογραφήσεις του τρίτου μας δίσκου στην Ολλανδία και οι προσωπικες δουλειές του καθενός (είμαστε εννιά άτομα) δεν μας επέτρεψαν να σκεφτούμε παίξιμο στην Αθήνα μέσα στην Άνοιξη. Και να όμως που ήρθε πάλι αυτό το ραντεβού του Ιουνίου να μας αναστατώσει. Μια εμφάνιση σχεδόν πάνω στην εθνική Αθηνών - Λαμίας.

Έχουμε παίξει σε πολύ περίεργα μέρη, ειδικά όταν ζούσαμε στο λεμονόσπιτο στην Άνω Πόλη αλλά πάνω στο δρόμο έτσι ποτέ. Ο Γαβρίλος, ο Νέστορας και ο Μπόμπος παίζουνε τα καλοκαίρια στα νησιά και όλο λέμε ότι θα πάμε όλοι αλλά δεν τα καταφέρνουμε ποτέ. Αυτή η ευκαιρία δεν μπορούσε να πάει χαμένη. Μέχρι και αντικαταστάτη κανονίσαμε για τον Βαγγελάκη τον τρομπετίστα μας που έχει εξεταστική στην Ολλανδία και ο Στέλιος μαθαίνει πυρετωδώς τους τρεις μας δίσκους. Θα είναι ο πρώτος μουσικός στην ιστορία που θα διαβάζει Λεμονοστιφέλ σε νότες . Απίστευτο.

Όλοι κατεβαίνουν στις 19 του μήνα για να δούμε που θα κρεμάσουμε τα πανιά για τα βίντεο μας και τι θα κάνουμε με τα γύρω φώτα και πόσες φορές θα προλάβουμε να μεθύσουμε από τη χαρά μας που οι RED SNAPPER στείλανε το remix που κάνανε στο δικό μας Γλυκό του κουταλιού. Τα βίντεο θα παίζει ο κοντός σε ολική επαναφορά ενώ θα κινηματογραφεί και θα επεμβαίνει ο Sairous ο μικρός βούδας που αφήνει τα κεράσια στην Κατερίνη για να περάσει μια βραδιά ψυχολογικής υποστήριξης με βαθειά κατανόησηs. Λες να ναι η πρώτη μας συναυλία; Το σκάω! ΔΕΥΤΕΡΟΣ!

Οι Lemonostifel θα εμφανιστούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκης Ημέρας της Μουσικής στο Βοτανικό. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στο Βοτανικό μπορείτε να δείτε εδώ: Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2015 στον Βοτανικό

Σχετικές ειδήσεις
Γιώργος Κοντραφούρης: 10 χρόνια συνεργασία με την Puzzlemusik
11.11.2016 12:36
Η Puzzlemusik είναι για μένα η αποτύπωση της τιμιότητας της, πολυσυλλεκτικότητας και μουσικής δεοντολογίας του Χρήστου Αλεξόπουλου, εμπνευστή και ιδρυτή της.
Αρης Γραικούσης: Στην δίνη της μουσικής με τους «Μουσικούς Συσχετισμούς»
05.05.2016 11:39
Στη μουσική μου πορεία, «συναντήθηκα» με όλους τους μεγάλους δασκάλους της μουσικής. Τρέχοντας με τα δάχτυλά μου στα πλήκτρα του πιάνου, συνομίλησα με όλους αυτούς τους εμπνευσμένους δημιουργούς, από τους Bach, Mozart και Beethoven, μέχρι τους Chopin, Ravel, Prokofiev. Οι «συναντήσεις» μου όμως με τους δημιουργούς συνεχίστηκαν και με τους νεότερους. Οι «Μουσικοί συσχετισμοί» απορρέουν μέσα απ’ αυτές τις συναντήσεις.
Ημισκούμπρια: Όταν οι σοβαροφανείς ταράζονται
05.04.2016 14:38
Μια σκοτεινή βραδιά στα early 90’s και ένα λεωφορείο που κουνάει και τρίζει σαν πειραματική industrial. Ένα μικρό Walkman με μπαταρίες στο τελείωμα τους και Public Enemy “Don’t believe the hype” στα ακουστικά «ψείρες». Όνειρα και αναζητήσεις στην μουσική που γνωρίζεις ότι την λένε Rap αλλά δεν φαίνεται να σκοτίζει τον διπλανό σου που ακούει την τελευταία συλλογή από λαϊκά τραγούδια ,ούτε τον παραδιπλανό σου που ακούει ροκ του 60.Σε κοιτούν γιατί φοράς ένα καπελάκι μέσα στην νύχτα.
Βαγγέλης Στεφανόπουλος: Πρώτα το μαθαίνεις και ύστερα το ξεχνάς
11.03.2016 16:55
Από όλα τα είδη μουσικής η τζαζ ίσως είναι το πιο ελεύθερο και αφηρημένο. Ο ερμηνευτής ή συνθέτης μπορεί να παίξει ή να γράψει ό, τι θέλει την στιγμή της έμπνευσης του χωρίς να δεσμεύεται από αυστηρούς κανόνες όπως στην κλασσική μουσική ή την ποπ (πολλοί δεν γνωρίζουν ότι και η ποπ μουσική έχει κανόνες και ίσως τους πιο αυστηρούς).
Θοδωρής Κότσυφας: Ελληνική jazz σκηνή...
24.02.2016 11:13
Ακούω ολοένα και συχνότερα αυτές τις λέξεις τα τελευταία χρόνια. "Ελληνική", "Τζαζ", "σκηνή".