Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016

Lemonostifel: Μία εξομολόγηση

Lemonostifel: Μία εξομολόγηση

Η πρώτη μας συναυλία ήτανε πριν οχτώ περίπου χρόνια στο Βόλο στη διοργάνωση της ευρωπαϊκής μέρας της μουσικής. Θυμόμαστε εκείνο το απόγευμα του Ιουνίου που τα Λεμόνια πρωτοπαίξαν τα κομμάτια τους με τη συγκίνηση ερωτικής επετείου.

Από τότε έχει περάσει πολύς καιρός και πολλές ευρωπαϊκές μέρες μουσικής στήσανε σκηνές για να παίξουμε. Οι ηχογραφήσεις του τρίτου μας δίσκου στην Ολλανδία και οι προσωπικες δουλειές του καθενός (είμαστε εννιά άτομα) δεν μας επέτρεψαν να σκεφτούμε παίξιμο στην Αθήνα μέσα στην Άνοιξη. Και να όμως που ήρθε πάλι αυτό το ραντεβού του Ιουνίου να μας αναστατώσει. Μια εμφάνιση σχεδόν πάνω στην εθνική Αθηνών - Λαμίας.

Έχουμε παίξει σε πολύ περίεργα μέρη, ειδικά όταν ζούσαμε στο λεμονόσπιτο στην Άνω Πόλη αλλά πάνω στο δρόμο έτσι ποτέ. Ο Γαβρίλος, ο Νέστορας και ο Μπόμπος παίζουνε τα καλοκαίρια στα νησιά και όλο λέμε ότι θα πάμε όλοι αλλά δεν τα καταφέρνουμε ποτέ. Αυτή η ευκαιρία δεν μπορούσε να πάει χαμένη. Μέχρι και αντικαταστάτη κανονίσαμε για τον Βαγγελάκη τον τρομπετίστα μας που έχει εξεταστική στην Ολλανδία και ο Στέλιος μαθαίνει πυρετωδώς τους τρεις μας δίσκους. Θα είναι ο πρώτος μουσικός στην ιστορία που θα διαβάζει Λεμονοστιφέλ σε νότες . Απίστευτο.

Όλοι κατεβαίνουν στις 19 του μήνα για να δούμε που θα κρεμάσουμε τα πανιά για τα βίντεο μας και τι θα κάνουμε με τα γύρω φώτα και πόσες φορές θα προλάβουμε να μεθύσουμε από τη χαρά μας που οι RED SNAPPER στείλανε το remix που κάνανε στο δικό μας Γλυκό του κουταλιού. Τα βίντεο θα παίζει ο κοντός σε ολική επαναφορά ενώ θα κινηματογραφεί και θα επεμβαίνει ο Sairous ο μικρός βούδας που αφήνει τα κεράσια στην Κατερίνη για να περάσει μια βραδιά ψυχολογικής υποστήριξης με βαθειά κατανόησηs. Λες να ναι η πρώτη μας συναυλία; Το σκάω! ΔΕΥΤΕΡΟΣ!

Οι Lemonostifel θα εμφανιστούν στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκης Ημέρας της Μουσικής στο Βοτανικό. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στο Βοτανικό μπορείτε να δείτε εδώ: Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2015 στον Βοτανικό

Σχετικές ειδήσεις
Αρης Γραικούσης: Στην δίνη της μουσικής με τους «Μουσικούς Συσχετισμούς»
05.05.2016 11:39
Στη μουσική μου πορεία, «συναντήθηκα» με όλους τους μεγάλους δασκάλους της μουσικής. Τρέχοντας με τα δάχτυλά μου στα πλήκτρα του πιάνου, συνομίλησα με όλους αυτούς τους εμπνευσμένους δημιουργούς, από τους Bach, Mozart και Beethoven, μέχρι τους Chopin, Ravel, Prokofiev. Οι «συναντήσεις» μου όμως με τους δημιουργούς συνεχίστηκαν και με τους νεότερους. Οι «Μουσικοί συσχετισμοί» απορρέουν μέσα απ’ αυτές τις συναντήσεις.
Βαγγέλης Στεφανόπουλος: Πρώτα το μαθαίνεις και ύστερα το ξεχνάς
11.03.2016 16:55
Από όλα τα είδη μουσικής η τζαζ ίσως είναι το πιο ελεύθερο και αφηρημένο. Ο ερμηνευτής ή συνθέτης μπορεί να παίξει ή να γράψει ό, τι θέλει την στιγμή της έμπνευσης του χωρίς να δεσμεύεται από αυστηρούς κανόνες όπως στην κλασσική μουσική ή την ποπ (πολλοί δεν γνωρίζουν ότι και η ποπ μουσική έχει κανόνες και ίσως τους πιο αυστηρούς).
Monsieur Minimal (Χρήστος Τσιτρούδης): Ποιοι είναι αυτοί που θα κρίνουν τηv μουσική και τους δημιουργούς της?
24.12.2015 15:03
Κατά καιρούς διαβάζω βαρύγδουπες κριτικές διαφόρων δισκοκριτικών οι οποίοι στην προσπάθεια τους να εντυπωσιάσουν χάνουν το πραγματικό νόημα της μουσικής και αναλώνονται άλλοτε σε καλές άλλα τις περισσότερες φορές σε κακόγουστες φαντεζί φρασεολογίες. Αυτό φαντάζομαι ότι γίνεται γιατί με κάποιο τρόπο και αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα δικό τους έργο τέχνης με τις λέξεις τους με αποτέλεσμα να ξεχνάν το πραγματικό έργο, τη μουσική.
Μιχάλης Καταχανάς: Η τζαζ στην Ελλάδα
27.11.2015 13:51
Προσπαθώντας να γράψω αυτό το μικρό άρθρο για την Τζαζ στην Ελλάδα και φέρνοντας στο μυαλό μου εικόνες και συναισθήματα από την μικρή καθημερινότητα της μουσικής αυτής, δεν μπορώ να μην μιλήσω για τους ανθρώπους της, όλους αυτούς τους δημιουργούς αυτοσχεδιαστές που μοιράζονται λίγο-πολύ τις ίδιες αγωνίες και τις ίδιες χαρές, άλλοτε με σιγουριά και άλλοτε με ανασφάλεια, αλλά με κοινό χαρακτηριστικό όλων, την αγάπη τους για αυτή την μουσική, τον αγώνα τους να κρατηθεί η φλόγα ζωντανή παρά το κρύο και τους ανέμους, για να μιλήσω και λίγο ποιητικά βρε αδελφέ.
Λήδα Ρουμάνη: Δεν έγινε ο κόσμος για να ’μαστε μόνοι...
04.11.2015 16:23
Το όνομα της Ελευθερίας Αρβανιτάκη είναι συνώνυμο της σύγχρονης πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Με ρεπερτόριο τεράστιο και τραγούδια γνωστά σε όλους - ακόμα και σε εκείνους που δεν είναι συνεπείς της ακροατές – κι αυτό κάνει τον καλλιτέχνη «μεγάλο». Αν το συνδυάσεις και με την αντοχή του ρεπερτορίου στα χρόνια, τότε περνάς σε χαρακτηρισμούς τύπου «τεράστιος», «διαχρονικός» και η σίγουρα η Αρβανιτάκη είναι όλα αυτά.