Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Εκδόσεις Νεφέλη: Διαγωνισμός εικονογράφησης παιδικού βιβλίου

Εκδόσεις Νεφέλη: Διαγωνισμός εικονογράφησης παιδικού βιβλίου

Η παιδική σειρά «Τσαλαπετεινός» των Εκδόσεων Νεφέλη προκηρύσσει διαγωνισμό εικονογράφησης για το νέο παιδικό βιβλίο του ποιητή Σταύρου Ζαφειρίου με τίτλο Ο μικρός πιλότος.

 

Για να λάβετε μέρος στην πρώτη φάση του διαγωνισμού θα πρέπει να υποβάλετε ηλεκτρονικά έναν φάκελο με 5 έγχρωμα σχέδια μικρού μεγέθους (Α5), σκαναρισμένα ή φωτογραφημένα με υψηλή ευκρίνεια και σε καλή ανάλυση (τουλάχιστον 600 dpi σε φυσικό μέγεθος). Τα σχέδια αυτά θα πρέπει να γίνουν ειδικά για τον διαγωνισμό και να εικονογραφούν σημεία του κειμένου τα οποία μπορείτε να επιλέξετε ελεύθερα από το απόσπασμα που βρίσκεται στη διάθεσή σας εδώ: 

http://www.tsalapeteinos.com/files/diagonismos2015/apospasma-diagonismos-Zafeiriou.pdf

Αν η συμμετοχή σας επιλεγεί για να προχωρήσει στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού, τότε θα σας ζητηθεί επιπλέον να φτιάξετε 5 έγχρωμα σχέδια μικρού μεγέθους και 2 μεγάλου μεγέθους (Α3), πάνω σε θέματα που θα σας δοθούν από τους διοργανωτές.

Το έπαθλο για τον νικητή του διαγωνισμού είναι μια σύμβαση έκδοσης με τις Εκδόσεις Νεφέλη, η οποία περιλαμβάνει προκαταβολή επί των πνευματικών δικαιωμάτων ύψους 1.000 ευρώ.

 

Προθεσμία υποβολής: 14 Αυγούστου 2015, στο

email: diagonismos@tsalapeteinos.com

Η ενημέρωση για τη συμμετοχή στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού θα γίνει με προσωπική επικοινωνία, μέχρι το τέλος Αυγούστου.

Σχετικές ειδήσεις
Προκήρυξη 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολιού
10.01.2017 15:36
Το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» προκηρύσσει τον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολιού για τη χορήγηση μίας (1) υποτροφίας για διετείς σπουδές βιολιού στο εξωτερικό για την απόκτηση Bachelor ή Master.
Στον Κωνσταντίνο Πατσαρό το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου
16.12.2016 17:38
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου 2015, που αφορούν στις εκδόσεις έτους 2014, στα οποία κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου από τις βραχείες λίστες των υποψήφιων προς βράβευση έργων, μετά από επανειλημμένες συνεδρίες και πολύωρες συζητήσεις.
Ανακοινώθηκαν οι βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Βιβλίου
01.12.2016 13:56
Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού ανακοινώνει τις βραχείες λίστες για τα Κρατικά Βραβεία Παιδικού Λογοτεχνικού Βιβλίου, Εικονογραφημένου Παιδικού Βιβλίου, Εφηβικού -Νεανικού Βιβλίου και Βιβλίου Γνώσεων για παιδιά, στις οποίες κατέληξε η Επιτροπή Κρατικών Βραβείων Παιδικού Βιβλίου.
Παιδικός-Εφηβικός Διαγωνισμός Σκίτσου & Κόμικ από το 1ο Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών
08.07.2016 15:40
Το Φεστιβάλ Εφαρμοσμένων Τεχνών που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο 2016, προκηρύσσει παιδικό-εφηβικό διαγωνισμό σκίτσου & κόμικ με θέμα: “Σκυλίσια ζωή”, δίνοντας την ευκαιρία στους λιλιπούτειους φίλους μας να κερδίσουν υποτροφίες στο Τμήμα Ανηλίκων-Εφήβων σκίτσου του κέντρου Ορνεράκη, για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.
Εργαστήρια Βιβλίου στον Iανό
11.03.2016 11:46
Τα Εργαστήρια Βιβλίου στον IANO, τα οποία δημιουργήθηκαν την άνοιξη του 2013, εφέτος ήδη συμπλήρωσαν έξι επιτυχημένους κύκλους εργαστηρίων-σεμιναρίων δημιουργικής γραφής, διόρθωσης-επιμέλειας κειμένων και εικονογράφησης.