Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

CHEAPART Cyprus 2015 στη Λευκωσία και στη Λεμεσό

CHEAPART Cyprus 2015 στη Λευκωσία και στη Λεμεσό

Το Ευρωπαϊκό δίκτυο προβολής της σύγχρονης τέχνης CHEAPART ανανεώνει για 5η χρονιά το ραντεβού της στην Κύπρο, με μια μεγάλη διοργάνωση CHEAPART.CYPRUS σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Για πρώτη χρονιά φέτος η CHEAPART.CYPRUS θα πραγματοποιηθεί ταυτόχρονα στη πόλη της Λευκωσίας, στο Φυτώριο Εικαστικής Καλλιέργειας, Σωματείο Εικαστικών Καλλιτεχνών (Κύπρου) – ΕΙ.ΚΑ και της Λεμεσού στο The Trade Event Venue τον Ιούνιο του 2015. Εκατοντάδες έργα σύγχρονης τέχνης θα εκτεθούν από τις 11 μέχρι τις 20 Ιουνίου δημιουργώντας τις ιδανικές συνθήκες για την δικτύωση καλλιτεχνών, ειδικών του χώρου και του φιλότεχνου κοινού καθώς και μια πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών, συνεύρεσης ανθρώπων και ζύμωσης μελλοντικών συνεργασιών.

Η CHEAPART αποτελεί ένα σπάνιο δείγμα σύγχρονου ελληνικού πολιτιστικού σχεδιασμού, βασισμένου σε ένα μοντέλο που εξάγεται με επιτυχία σε χώρες του εξωτερικού, κρατώντας πάντα τα χαρακτηριστικά της στοιχεία (το Ευρωπαϊκό δίκτυο της CHEAPART περιλαμβάνει την Αθήνα, Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ-Helexpo), Λεμεσό, Λευκωσία, Βιέννη (Kuenstlerhaus) και το Άμστερνταμ (Loods6).

Στόχος του Ευρωπαϊκού δικτύου της CHEAPART είναι να προβάλλει την εικαστική σκηνή , να τη συνδέσει με αυτήν άλλων χωρών και πόλεων, αλλά και να δώσει την ευκαιρία γνωριμίας και συνεύρεσης ανάμεσα στους καλλιτέχνες και το κοινό.

Η CHEAPART απευθύνεται στους καλλιτέχνες που δρουν στον χώρο της σύγχρονης εικαστικής έκφρασης με στόχο την προβολή και επικοινωνία του έργου τέχνης και του καλλιτέχνη.

Πρόκειται για ενότητες έργων μικρών διαστάσεων, όπου το κάθε έργο έχει μία ενιαία, επικοινωνιακή τιμή που ορίζεται από το διεθνές δίκτυο της CHEAPART.

Από 1995 έως σήμερα η CHEAPART έχει κατακτήσει χιλιάδες φίλους του θεσμού, ενώ έχει δώσει την ευκαιρία σε εκατοντάδες νέους αλλά και καταξιωμένους καλλιτέχνες να προβάλουν το εικαστικό τους έργο σε έναν από τους πλέον προβεβλημένους, μακροχρόνιους (1995 – 2015) και καταξιωμένους θεσμούς σύγχρονης τέχνης.

Συμμετέχουν

Μαρία Αβραάμ, Cemal Akyüz, Χρήστος Αλατσάκης, Στέφανος Αλαφούζος, Μικαέλλα Αλεξάντρου, Μάρια Αναστασίου, Μαρία Ανδρονίκου, Γιώτα Αποστολοπούλου, Νίκος Βαβάτσης, Anthia Mega Chavre, Anca Clivet, Δήμητρα Γρηγορίου, Άντρη Δρουσιότου, Δόμνα Δέλλιου, Μιλένα Δημητροκάλλη, Αγγελίνα Δημοσθένους , Άντρεα Ευαγγέλου, Josephine Heich, Τούλα Ζαβού, Γιάννη Ήβη, Kate Theodosiou, Νικόλας Καραθανάσης, Γιάννης Καρπούζης, Ελένη Καστρινογιάννη, Άντρη Καψάλη, Ισμήνη Κινγκ, Πάνος Κουφός, Πετρούλα Κρίγκου, Ελπίδα Κυριάκου, Alexandra May, Ντορίνα Μάλλιου, Ντία Μάνεση, Ηλίας Μαυρόβας, Simone Medici, Λούλα Μελά, Άννα Μιλτιάδου, David Michael, Χρίστος Μίχλης, Λένα Μύος, Yolanda Naranjo, Λάουρα Νικολάου , Ιωάννης Νομικός, Κατερίνα Όρρου, Stefano Paci, Νίκη Παγιάση, Μαρία Παπαχαραλάμπους , Χριστίνα Παρακεντέ, Μαριάννα Πέγκα, Χριστίνα Πισσιάρα, Μολυβία Πορπόδα, Γεωργία Μιχαηλίδου Σάαντ, Helen Savva, Κατερίνα Σαββίδες, Irene Shamma, Τσιμίνη Σοφία, Λήδα Σπερελάκη, Θάνος Στόκας, Γιώργος Στριφτάρης, Ανίτα Σωκράτους, Μάρθα Τσιάρα, Μαρία Τσιμπουρλά, Βούλα Φερεντίνου, Yolanda Sanchez Vavik, Φωτεινή Χρηστοδούλου.

Σχετικές ειδήσεις
Things and Wonders, έκθεση της Anna Vasof στην CHEAPART
27.01.2017 11:39
Η media artist Anna Vasof, παρουσιάζει την πρώτη ατομική της έκθεση στην Ελλάδα με τίτλο Things and Wonders, την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου στις 19:00 στην CHEAPART.
CHEAPART 2016: Παρελθόν και μέλλον, τα δύο πρόσωπα της CHEAPART
06.12.2016 12:13
Στο ίδιο ιστορικό κτίριο της Οδού Θεμιστοκλέους και Α. Μεταξά 25 στα Εξάρχεια που γεννήθηκε η CHEAPART και όλα αυτά τα χρόνια έχουν εκθέσει πάνω από 500 καλλιτέχνες, εγκαινιάζεται φέτος στις 9 Δεκεμβρίου στις 7:30 μμ. η CHEAPART 2016 με 80 επιλεγμένους εικαστικούς που θα σας ξεναγήσουν στο έργο τους.
Nothing special: Just not Opium - Κονκορδάτο*: ομαδική έκθεση στην Cheapart
26.10.2016 16:43
Η Cheapart εγκαινιάζει στις 2 Νοεμβρίου 2016 την ομαδική έκθεση Nothing special: Just not Opium - Κονκορδάτο*.
Ασημαντότητες: ομαδική έκθεση στην Cheapart
30.09.2016 16:57
Η Cheapart εγκαινιάζει τη νέα σεζόν με την ομαδική έκθεση με τίτλο Ασημαντότητες.
Portrait Cabinet: ομαδική έκθεση στην Cheapart
24.03.2016 11:22
Η Cheapart εγκαινιάζει την Παρασκευή 1η Απριλίου 2016 την ομαδική έκθεση Portrait Cabinet, στην οποία 57 καλλιτέχνες δημιουργούν πάνω από 100 έργα σε έναν διάλογο με το πάντα επίκαιρο “πορτρέτο”.