Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και την σειρά Διαβάζω ιστορίες, κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Η μαμά μου η μάγισσα της Λίνας Σωτηροπούλου σε εικονογράφηση της Νίκης Λεωνίδου.

Το σχολείο ξεκινά και μαζί του αρχίζουν και τα «προβλήματα». Το σίγουρο είναι ότι το μάθημα δεν μπορείς να το αποφύγεις, αλλά τι γίνεται όταν πρέπει να διαβάζεις και στο σπίτι; O χρόνος για παιχνίδι λιγοστεύει. Πώς γίνεται η μαμά να βρίσκει όλα τα κόλπα που ανακαλύπτεις για να μη διαβάζεις; Έχουν όλες οι μαμάδες μαγικές ιδιότητες ή μόνο η δική σου; Κι υπάρχει τρόπος τελικά για να γλιτώσεις το διάβασμα ή πρόκειται για μια άνιση μάχη;

 

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 6+, η οποία περιλαμβάνει απλές, διασκεδαστικές ιστορίες μέχρι 1.000 λέξεις που οδηγούν το παιδί στον δρόμο της ανάγνωσης.

Η Λίνα Σωτηροπούλου γεννήθηκε στον Πύργο Ηλείας. Σπούδασε λογιστική στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του πανεπιστημίου Πατρών, ενώ ασχολήθηκε επίσης με τη φωτογραφία και την ψηφιακή επεξεργασία εικόνων. Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο Εγώ και η αδερφή μου.

Η Νίκη Λεωνίδου σπούδασε Οπτική Επικοινωνία σε σχολή Καλών Τεχνών στην Αγγλία και εργάζεται ως εικονογράφος από το 2001. Οι δουλειές της περιλαμβάνουν παιδικό παραμύθι, εκπαιδευτικό βιβλίο, εξώφυλλα, μυθολογία κ.ά. Περισσότεροι από εκατό τίτλοι έχουν εκδοθεί με ζωγραφιές της σε Ελλάδα και Η.Π.Α. Είναι μέλος της SCBWI, της IBBY και της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς.