Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Sssh! Silent Movies: Darling, του John Schlesinger στο Bios

Sssh! Silent Movies: Darling, του John Schlesinger στο Bios

Το BIOS και ο Γιώργος Δημητρακόπουλος παρουσιάζουν για 5η συνεχόμενη χρονιά, το μοναδικό πρότζεκτ των Sssh! Silent Movies, μια σειρά από προβολές και μουσική στην ταράτσα του bios με την πλατφόρμα των ακουστικών Sssh! Silent Show.

Την Πέμπτη 28 Μαΐου ξεκινά η ενότητα Swinging London, μία σειρά ταινιών που τοποθετούνται στο Λονδίνο της δεκαετίας του 60. Πρεμιέρα με το αριστουργηματικό Darling του John Schlesinger, με 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ και τη Julie Christie να κερδίζει το Όσκαρ α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της ως Diana Scott.

Από τον Ιούνιο οι προβολές αλλάζουν μέρα και θα γίνονται κάθε Τετάρτη.

Πέμπτη 28 Μαΐου – Darling, John Schlesinger, 1965


H όμορφη, νέα και φιλόδοξη Diana Scott είναι μοντέλο και αποφασισμένη να γίνει πλούσια και διάσημη. Για να επιτύχει δε διστάζει να κάνει τολμηρές κινήσεις . Όταν γνωρίζει τον Robert Gold, ένα γνωστό τηλεοπτικό δημοσιογράφο, γίνονται το αγαπημένο ζευγάρι των media, μιας και αυτός τη συστήνει σε όλους τους καλλιτεχνικούς κύκλους του και εγκαταλείπει την οικογένειά του για να ζήσει μαζί της. Παρόλα αυτά, στα εκρηκτικά 60s, υπάρχουν πολλοί άλλοι έτοιμοι να προσφέρουν στη Diana δόξα, χρήμα και διασκέδαση.

Οι θεατές που θα βρεθούν στην ταράτσα του bios, μπορούν να προμηθευτούν τα ειδικά ασύρματα ακουστικά από τους ανθρώπους του Sssh! Silent Show, επιλέγοντας κάθε φορά ανάμεσα στον ήχο της ταινίας ή το live DJ set που παίζει ζωντανά στο δεύτερο κανάλι των ακουστικών στη διάρκεια της ταινίας. 


Μια σινεφίλ συμμετοχική εμπειρία πρόσληψης αγαπημένων ταινιών από το 1927 μέχρι το 1997 που επικεντρώνεται στη διαφορετικότητα της συνθήκης προβολής της. Τις ταινίες και τη μουσική επιμελείται ο Γιώργος Δημητρακόπουλος.

Σχετικές ειδήσεις
Sssh! Silent Movies: Fish Tank της Andrea Arnold στο Bios
01.08.2016 17:22
Η ταινία Fish Tank που θα προβληθεί στις 3 Αυγούστου 2016 στη Ταράτσα Μπάιος, ανήκει στην ενότητα Teenage Angst.
Sssh! Silent Movies: Victoria του Sebastian Schipper στο Bios
01.07.2016 13:00
Η ενότητα των Sssh! Silent Movies, Teenage Angst ολοκληρώνεται την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2016 με την ταινία Victoria του Sebastian Schipper.
Sssh! Silent Movies: Trainspotting του Danny Boyle στο Bios
17.06.2016 13:22
Η ενότητα Teenage Angst των φετινών Sssh! Silent Movies, φιλοξενεί την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 τη βρετανική μαύρη κωμωδία, Trainspotting, λίγους μήνες πριν βγει στις αίθουσες το πολυαναμενόμενο sequel, Trainspotting 2.
Sssh! Silent Movies: Μίσος του Ματιέ Κασσοβίτς στο Bios
10.06.2016 13:20
Η ενότητα Teenage Angst, η πρώτη ενότητα των φετινών Sssh! Silent Movies ξεκινά την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016 με το Μίσος, τη γαλλική, βραβευμένη ασπρόμαυρη ταινία σε σκηνοθεσία και σενάριο του Ματιέ Κασσοβίτς.
Τα Sssh! Silent Movies επιστρέφουν με τη Γλυκιά Συμμορία στο Bios
30.05.2016 16:22
Το Sssh! Silent Movies, το αγαπημένο οπτικοακουστικό πρότζεκτ της ταράτσας κάνει πρεμιέρα φέτος την Τετάρτη 8 Ιουνίου με μία ειδική προβολή της εμβληματικής και πολυβραβευμένης ταινίας του Νίκου Νικολαΐδη, Γλυκιά Συμμορία στη νέα της έκδοση από τη Restless Wind με ελεύθερη είσοδο.