Στις 22 Μαΐου 2015 και ώρα 20:00 το Βοοze Cooperativa και ο Βασίλης Γεροντάκος θα παρουσιάσουν στο Booze :BaseGALLERY την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο PRIVATE.

Αν μεταφράσει κάποιος στα ελληνικά τη λέξη private, βρίσκει τις έννοιες  μυστικός, ιδιωτικός, ιδιαίτερος, απομονωμένος, απόμερος ακόμη και απλός στρατιώτης. Όποια μετάφραση και αν επιλέξετε, οδηγείστε σε μια περιοριστική ερμηνεία που έχει ισχύ νόμου είτε συμβαίνει ηθελημένα ή αθέλητα.

Μοιραία λοιπόν διαμορφώνεται μία αντίληψη καθοριστικής σημασίας και συγχρόνως αντικρουόμενη.

Φτάνουμε στου ενός το «πάντα» που είναι του άλλου το «ποτέ».

Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι οι συμμετέχοντες απέφυγαν τους σκοπέλους των «προσωπικών δεδομένων» και άλλων τρεχουσών αντιλήψεων περί ιδιωτικού και στράφηκαν σε μια ουσιαστικότερη αντίληψη περί «ιδιωτεύειν», χωρίς να καταγγέλλουν το επίκαιρο αλλά τα φθηνά μέσα για την διάσωσή του.

Προτίμησαν να αφηγηθούν μια οικεία κατάσταση, πολλές φορές  ανερμήνευτη ακόμη και για τους ίδιους. Γνωστά αλλά και άγνωστα πρόσωπα, προσφιλείς αλλά και ξένοι χώροι, η φθορά, η αποξένωση ακόμη και ο ίδιος τους ο εαυτός έγιναν το περιεχόμενο αυτής της θεματικής.

Στην τέχνη της φωτογραφίας, ένα τέχνασμα μπορεί κάποιες φορές να φορτίσει το βλέμμα με τόσο διαφορετικές εικόνες που ούτε καν ο ίδιος ο φωτογράφος δεν το υποψιαζόταν.

Έτσι κάπως ξεκίνησε αυτό το εγχείρημα με τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο «Φωτογραφία και άλλες Τέχνες». Το σεμινάριο αυτό ξεκίνησε στις αρχές του Οκτώβρη, και η ιδέα έπεσε κάπου τον Γενάρη.

Συμμετέχουν:

ΔΡΕΜΕΤΣΙΚΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

ΚΑΡΑΤΕΛΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΑΡΑΤΖΑΣ ΘΑΝΑΣΗΣ

ΚΑΨΗ ΜΑΡΙΑ

ΚΟΝΤΟΥ ΕΥΗ

ΚΟΥΤΣΟΥΓΕΡΑ ΤΑΤΙΑΝΑ

ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑ

ΜΠΕΛΕΓΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΜΑΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ ΤΖΙΝΑ

ΜΠΕΡΤΣΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΜΥΛΩΝΑ ΣΤΕΛΛΑ

ΠΛΑΤΑΚΟΥ ΒΑΛΕΝΗ

ΣΙΔΕΡΙΚΟΥΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΠΑΓΓΟΥΡΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΛΙΤΣΑ

ΤΣΙΚΝΙΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ

ΤΣΟΥΚΙΑ ΙΩΑΝΝΑ

ΦΕΛΟΥΚΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ