Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ζητώ λευκό σε λευκό & μαύρο: Έκθεση της Φωτεινής Ρουσσίδου στον χώρο + αίσθηση

Ζητώ λευκό σε λευκό & μαύρο: Έκθεση της Φωτεινής Ρουσσίδου στον χώρο + αίσθηση

Το Σάββατο 16 Μαΐου 2015 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης '' Ζητώ λευκό σε λευκό & μαύρο '' της Φωτεινής Ρουσσίδου στο Χώρο σωματικής ευεξίας και θεατρικής έκφρασης + αίσθηση.

 

Με αφορμή το θεατρικό έργο "Crave" της Σάρα Κέιν.

Τί συμβαίνει όταν τα λόγια των τεσσάρων προσώπων ενός θεατρικού έργου αντί να ζωντανέψουν σε έναν θεατρικό χώρο γίνονται εικόνες και αποτυπώνονται με βοηθό έναν φωτογραφικό φακό?

Συναισθηματική αποτύπωση των προσώπων: Κραυγή, αγωνία, φόβος, πόνος, σαρκασμός, ουρλιαχτό, εγκλωβισμός, κατακερματισμός, λαχτάρα για αγάπη και αναγνώριση.

 

Βιογραφικό

Η Φωτεινή Ρουσσίδου γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1982. Σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο Πατρών με master στο τμήμα θεατρολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια και εργαστήρια με διακεκριμένους σκηνοθέτες και ηθοποιούς. Τα τελευταία εννιά χρόνια διδάσκει το μάθημα της θεατρικής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Έχει οργανώσει και σκηνοθετήσει μουσικοθεατρικές παραστάσεις με παιδιά, ενώ τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή τόσο θεατρικών κειμένων όσο και παιδικών παραμυθιών αλλά και με τη δραματοποίησή τους. Από το 2009 ασχολείται με τη φωτογραφία με έμφαση σε θεματολογίες που σχετίζονται με θεατρικά και λογοτεχνικά έργα. Έχει δημοσιεύσει άρθρα, θεατρικές κριτικές, αφιερώματα σε λογοτεχνικά περιοδικά. Από το 2014 συνεργάζεται με το εργαστήρι δημιουργικής έκφρασης "children's art studio".

Σχετικές ειδήσεις
Η Αίσθηση της Σκέψης: έκθεση του Δημήτρη Καλυβιώτη στη Λευκάδα
08.08.2016 13:57
Ο Δημήτρης Καλυβιώτης παρουσιάζει την έκθεσή του «Η Αίσθηση της Σκέψης», που εγκαινιάζεται στην αίθουσα τέχνης "Θεόδωρος Στάμος", στη Λευκάδα, στις 23 Αυγούστου 2016 στις 20.00.
Έκθεση ζωγραφικής της Φωτεινής Χαμηδιελή στο Hyatt Regency Thessaloniki
16.06.2016 16:43
Το Myrό Antiques House παρουσιάζει σειρά νεότερων έργων της εξαιρετικά αγαπητής στην Θεσσαλονίκη ζωγράφου από την Βέροια, Φωτεινής Χαμηδιελή, στον χώρο Hallway του Hyatt Regency Thessaloniki.
Άσπρο <=> Μαύρο: Ομαδική έκθεση στην Depôt Art Gallery
30.05.2016 12:35
Η Depôt Art Gallery σας προσκαλεί την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 στην ομαδική έκθεση των: Γιώργος Ζογγολόπουλος, Όπυ Ζούνη, Κωστής, Νίκος Τρανός, Γιώργος Τσακίρης, Πάνος Χαραλάμπους, Γιώργος Χαρβαλιάς, με τίτλο «Άσπρο <=> Μαύρο».
Renkonto: έκθεση της Φωτεινής Γουσέτη στο Beton 7
21.04.2016 13:46
Το Beton7 Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση της Φωτεινής Γουσέτη με τον τίτλο Renkonto.
Πέρα από το Λευκό: Έκθεση της Ευγενίας Κουμαντάρου στο Τελλόγλειο Ίδρυμα
30.03.2016 11:42
Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016 και ώρα 19:00, εγκαινιάζεται στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. η έκθεση φωτογραφίας της Ευγενίας Κουμαντάρου «Πέρα από το Λευκό».