Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

15 is not enough: Έκθεση αποφοίτων του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

15 is not enough: Έκθεση αποφοίτων του τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διοργανώνει από τη Παρασκευή 15 Μαΐου 2015 έκθεση με έργα των αποφοίτων του με αφορμή την συμπλήρωση 15 ετών λειτουργίας αυτού, με τίτλο «15 IS NOT ENOUGH». 15 χρόνια μετά την εγγραφή τους στις πρώτες λίστες του τμήματος μια νέα γενιά αρχιτεκτόνων συναντιέται και συστήνεται ξανά λίγο πριν «κατακτήσει» τον αρχιτεκτονικό κόσμο.

 

Παραγωγικοί και ευρηματικοί μέσα στην κρίση, επεκτείνουν την αρχιτεκτονική τους υπόσταση πέρα από κτιστά έργα και σε άλλα πεδία αναπτύσσοντας δείγματα μιας συνδυαστικής πρακτικής: γραφιστική, σκηνογραφία, εικαστικά , σχεδιασμός μικρής κλίμακας, ενδυματολογία, διαδικτυακές και ψηφιακές εφαρμογές, θεωρία κα.

 

Η πολυμορφική αυτή παραγωγή παρουσιάζεται σε μια ορθοκανονική εγκατάσταση από οικοδομική ξυλεία προκειμένου να χαρτογραφηθεί και να διερευνηθεί το χτίσιμο μια γλώσσας με κοινούς κώδικες μιας γενιάς που διανύει την αρχιτεκτονική της εφηβεία.

 

Συμμετέχουν: Γιάννης Αρβανίτης, Ορέστης Αργυρόπουλος, Κατερίνα Γρηγοροπούλου, Νικολέτα Γρηγορούδη, Νίκη Δημοπούλου, Νέαρχος Θεοδούλου, Χρυσαφένη Θεοδούλου, Γεωργία Καλαντζή, Απόστολος Καμπούρης, Κυριακή Καστρινάκη, Ελένη Κουινέλη, Ειρήνη Κουκά, Ματίνα Κουσίδη, Φωτεινή Κυριακίδου, Βάσια Λύρη, Μαριλίνα Μεταξογένη, Λουκάς Μπαρτατίλας, Χρύσα Νικολούτσου, Θεοδώρα Ντατσοπούλου, Αλεξάνδρα Παπαγιάννη , Ροδούλα Παπαδάκη, Στέφανος Παπαδάτος, Ευαγγελία Παπαδημητρίου , Εμμανουήλ Παραβολιάσης, Γιώργος Σαρμανιώτης, Αγγελική Σιώλη, Δήμητρα Σταματίου, Κατερίνα Στασινοπούλου , Φιλιάνα Στεφανακάκη, Μαρία Στραγαλινού, Χρυσόστομος Τσιμουρδάγκας, Στέλλα Τσιόντση, Κατερίνα Χανιώτη, Ελένη Ψυλλάκη

 

Επιμέλεια: Γιάννης Αρβανίτης

Σχεδιασμός: Ορέστης Αργυρόπουλος, Μαριλίνα Μεταξογένη, Δήμητρα Σταματίου

Σχετικές ειδήσεις
Δεκαέξι χρόνια χαρακτικής έρευνας: Έκθεση από την ΑΣΚΤ
21.11.2016 13:10
Ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών παρουσιάζουν τη μεγάλη Έκθεση Σύγχρονης Χαρακτικής των αποφοίτων του Β’ Εργαστηρίου Χαρακτικής του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, με αφορμή την συμπλήρωση δεκαέξι χρόνων διδασκαλίας και έρευνας.
Διάλογος #11: Η Μετά-Ανθρώπινη Κατάσταση: Έκθεση αποφοίτων της ΑΣΚΤ στο ΚΕΕΤ Πρώην Αποθήκες Καμπά
14.06.2016 11:30
Η ενδέκατη έκθεση με τη συμμετοχή καλλιτεχνών - αποφοίτων της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών με τίτλο “Διάλογος #11: Η Μετά-Ανθρώπινη Κατάσταση” θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 στο ΚΕΕΤ Πρώην Αποθήκες Καμπά.
Έκθεση τελειόφοιτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Μυτιλήνη
10.06.2016 13:02
Από το Σάββατο 11 έως και την Κυριακή 19 Ιουνίου 2016, στην αυλή του ιστορικού κτηρίου της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής στη Μυτιλήνη, διοργανώνεται έκθεση από τους τελειόφοιτους φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τίτλο «Ο άνθρωπος, παιδί μου, είναι σαν το νερό. Δεν τον σταματάει τίποτε».
Έκθεση αποφοίτων και μεταπτυχιακών φοιτητών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών
30.05.2016 15:59
Το Ελληνικό Φεστιβάλ και η Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών εγκαινιάζουν την τριετή συνεργασία τους με την έκθεση πτυχιακών εργασιών των φοιτητών της σχολής.
#ThisIsACo-op: η ελληνική συμμετοχή στην φετινή 15η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας
19.04.2016 11:42
Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ), επιμελητής της φετινής ελληνικής συμμετοχής, θα παρουσιάσει την έκθεση – δέσμη αρχιτεκτονικών γεγονότων –υπό τον τίτλο #ThisIsACo-op, στο Ελληνικό Περίπτερο, στην 15η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής - La Biennale di Venezia, που θα διαρκέσει από τις 28 Μαΐου μέχρι τις 27 Νοεμβρίου 2016.