Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Τοπία του Αιγαίου: έκθεση του Γιάννη Παράσχου στην S.G. Art Gallery

Τοπία του Αιγαίου: έκθεση του Γιάννη Παράσχου στην S.G. Art Gallery

H S.G. Art Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Παράσχου με τίτλο: “Τοπία του Αιγαίου”, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Μπίας Παπαδοπούλου.
 
Πρόκειται για την έκτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη, όπου θα παρουσιάσει μια σειρά υδατογραφιών εμπνευσμένη από τα τοπία του Αιγαίου.
 
Η επιμελήτρια της έκθεσης, Μπία Παπαδοπούλου, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Γιάννης Παράσχος απαθανατίζει τις εικόνες του αιγαιοπελαγίτικου τοπίου όπως ένας συγγραφέας καταγράφει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του σε προσωπικό βιωματικό ημερολόγιο. Συνθέτει ένα πορτρέτο της Ελλάδας, καταγράφοντας την αρχιτεκτονική των νησιών και την ατίθαση φύση. Στην έννοια του εφήμερου, ο Παράσχος αντιτάσσει την διαχρονικότητα. Η ανθρώπινη παρουσία υποδηλώνεται μεν, αλλά σπάνια διεισδύει στις συνθέσεις του.  Οι ζωγραφιές του, εμποτισμένες με τη λυρικότητα του χρώματος και τα ποικίλα, ρευστά παιχνιδίσματα της ύλης, συχνά λειτουργούν ως εικαστικά και αρχιτεκτονικά τεκμήρια.»

Βιογραφικό σημείωμα καλλιτέχνη
 
O Γιάννης Παράσχος γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Τήνο. Ξεκίνησε μαθήματα ελεύθερου σχεδίου από μικρή ηλικία παράλληλα με το σχολείο. Παρακολούθησε για δύο χρόνια μαθήματα  μικτής τεχνικής και ζωγραφικής σε ξύλο με την Τασούλα Σαρακατσάνου, στην Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών και Γραμμάτων. Πραγματοποίησε ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής με τη ζωγράφο Εύα Μελά και συνέχισε με πενταετή κύκλο σπουδών ζωγραφικής με τον Νικόλα Κληρονόμο και την Γιούλη Γκικοπούλου. Παράλληλα σπούδασε βυζαντινή αγιογραφία στο εργαστήριο της  Αδαμαντίας Μπίλια - Γιαννοπούλου. Ο Γιάννης Παράσχος ασχολείται κυρίως με  την υδατογραφία και την ελαιογραφία, ενώ φιλοτεχνεί, επίσης, έργα με αυγοτέμπερα και παστέλ. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε 5 ατομικές, καθώς και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις

Η S.G. Art Gallery και ο Γιάννης Παράσχος στηρίζουν τις δράσεις του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Δεσμός» και μέρος των εσόδων της έκθεσης θα διατεθεί για τους σκοπούς του. - http://desmos.org

Σχετικές ειδήσεις
Τοπία μνήμης: έκθεση του Στρατή Γαβριήλ στην S. G. art gallery
02.06.2016 14:56
Η S. G. art gallery εγκαινιάζει την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 την έκθεση του Στρατή Γαβριήλ, με τίτλο Τοπία μνήμης.
Aroma of the East: έκθεση του Δρ. Bhaskar Das στη Blank Wall Gallery
19.05.2016 16:48
Ο Δόκτωρ Bhaskar Das, που ζει και εργάζεται στην Ινδία θα παρουσιάσει φωτογραφίες του στη Blank Wall Gallery, σε μία ατομική έκθεση, που θα διαρκέσει από το Σάββατο 28 Μαΐου έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου.
Ανάσα Αιγαίου: Έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Αργυροπούλου στο Παρίσι
06.05.2016 14:54
Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 εγκαινιάζεται στην MELKART GALLERY στο Παρίσι, η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Αργυροπούλου σε επιμέλεια Ντόρας Ηλιοπούλου Ρογκάν με τίτλο ΑΝΑΣΑ ΑΙΓΑΙΟΥ / SOUFFLE D’ EGÉE.
Εκ Φωτός: Ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ορέστη Διαμάντη στην Myrό Gallery
31.12.2015 11:28
Η Myrό Gallery παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Θεσσαλονίκη τον ανερχόμενο ζωγράφο Ορέστη Διαμάντη και σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης του που θα λάβουν χώρα την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 στις 20.00 στην Κεντρική Αίθουσα της.
5: Ομαδική έκθεση ζωγραφικής στην Eleftheria Tseliou gallery
17.12.2015 14:47
Η Eleftheria Tseliou gallery παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής με τίτλο 5. Η έκθεση που ξεκίνησε τη Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015, θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2016.