Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Τοπία του Αιγαίου: έκθεση του Γιάννη Παράσχου στην S.G. Art Gallery

Τοπία του Αιγαίου: έκθεση του Γιάννη Παράσχου στην S.G. Art Gallery

H S.G. Art Gallery παρουσιάζει την ατομική έκθεση ζωγραφικής του Γιάννη Παράσχου με τίτλο: “Τοπία του Αιγαίου”, σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Μπίας Παπαδοπούλου.
 
Πρόκειται για την έκτη ατομική έκθεση του καλλιτέχνη, όπου θα παρουσιάσει μια σειρά υδατογραφιών εμπνευσμένη από τα τοπία του Αιγαίου.
 
Η επιμελήτρια της έκθεσης, Μπία Παπαδοπούλου, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο Γιάννης Παράσχος απαθανατίζει τις εικόνες του αιγαιοπελαγίτικου τοπίου όπως ένας συγγραφέας καταγράφει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του σε προσωπικό βιωματικό ημερολόγιο. Συνθέτει ένα πορτρέτο της Ελλάδας, καταγράφοντας την αρχιτεκτονική των νησιών και την ατίθαση φύση. Στην έννοια του εφήμερου, ο Παράσχος αντιτάσσει την διαχρονικότητα. Η ανθρώπινη παρουσία υποδηλώνεται μεν, αλλά σπάνια διεισδύει στις συνθέσεις του.  Οι ζωγραφιές του, εμποτισμένες με τη λυρικότητα του χρώματος και τα ποικίλα, ρευστά παιχνιδίσματα της ύλης, συχνά λειτουργούν ως εικαστικά και αρχιτεκτονικά τεκμήρια.»

Βιογραφικό σημείωμα καλλιτέχνη
 
O Γιάννης Παράσχος γεννήθηκε στην Αθήνα, με καταγωγή από την Τήνο. Ξεκίνησε μαθήματα ελεύθερου σχεδίου από μικρή ηλικία παράλληλα με το σχολείο. Παρακολούθησε για δύο χρόνια μαθήματα  μικτής τεχνικής και ζωγραφικής σε ξύλο με την Τασούλα Σαρακατσάνου, στην Εταιρεία Εικαστικών Τεχνών και Γραμμάτων. Πραγματοποίησε ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής με τη ζωγράφο Εύα Μελά και συνέχισε με πενταετή κύκλο σπουδών ζωγραφικής με τον Νικόλα Κληρονόμο και την Γιούλη Γκικοπούλου. Παράλληλα σπούδασε βυζαντινή αγιογραφία στο εργαστήριο της  Αδαμαντίας Μπίλια - Γιαννοπούλου. Ο Γιάννης Παράσχος ασχολείται κυρίως με  την υδατογραφία και την ελαιογραφία, ενώ φιλοτεχνεί, επίσης, έργα με αυγοτέμπερα και παστέλ. Έχει παρουσιάσει το έργο του σε 5 ατομικές, καθώς και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις

Η S.G. Art Gallery και ο Γιάννης Παράσχος στηρίζουν τις δράσεις του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Δεσμός» και μέρος των εσόδων της έκθεσης θα διατεθεί για τους σκοπούς του. - http://desmos.org

Σχετικές ειδήσεις
C-Thru-GEOMETRY: Έκθεση της Στέλλας Πυλαρινού στην Chili Art Gallery
27.12.2016 12:06
Μια ματιά μέσα από γραμμές και σχήματα παρουσιάζει η Στέλλα Πυλαρινού στην ατομική έκθεση Ζωγραφικής «C-Thru-GEOMETRY» ‘See through lines and shapes’, που φιλοξενείται στην Chili Art Gallery στο Θησείο.
Παραλογές 2016, ΞΕΝΙΩ: Ατομική έκθεση στην Chili Art Gallery
07.12.2016 14:36
Η Chili Art Gallery εγκανιάζει την πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Πόλυς Γεωργακοπούλου ΞΕΝΙΩ την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016.
Watercolours: Έκθεση ζωγραφικής του James Foot στην Image Gallery
23.11.2016 13:27
Ο άγγλος καλλιτέχνης James Foot πραγματοποιεί τη δεύτερη ατομική έκθεση ζωγραφικής, με τίτλο “Watercolours” στην Image Gallery στην Αθήνα.
Τοπία μνήμης: έκθεση του Στρατή Γαβριήλ στην S. G. art gallery
02.06.2016 14:56
Η S. G. art gallery εγκαινιάζει την Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016 την έκθεση του Στρατή Γαβριήλ, με τίτλο Τοπία μνήμης.
Ανάσα Αιγαίου: Έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Αργυροπούλου στο Παρίσι
06.05.2016 14:54
Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016 εγκαινιάζεται στην MELKART GALLERY στο Παρίσι, η ατομική έκθεση ζωγραφικής της Σοφίας Αργυροπούλου σε επιμέλεια Ντόρας Ηλιοπούλου Ρογκάν με τίτλο ΑΝΑΣΑ ΑΙΓΑΙΟΥ / SOUFFLE D’ EGÉE.