Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Η σούπα της σοφίας - Φαίδων Κυριακού

Η σούπα της σοφίας - Φαίδων Κυριακού

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο το παιδικό βιβλίο, Η σούπα της σοφίας του Φαίδων Κυριακού σε εικονογράφηση της Σοφίας Παπαδοπούλου.

 

Το ταξίδι ξεκινά σε ένα μαγειρειό.

Πάρε έναν μάγο για μάγειρα και για βοηθό έναν γίγαντα τρανό.

Πώς όμως θα συνεργαστούν όταν δεν μπορούν ο ένας τον άλλο να ανεχτούν;

Κι όμως συμβαίνει κάτι φοβερό!

Μια μονάχα συνταγή ήταν φαίνεται αρκετή.

Ναι, η σούπα της σοφίας τούς έδειξε πως ένα έχει σημασία:

όχι πια γκρίνιες, μίση και φωνές, μόνο κατανόηση, αγάπη κι αγκαλιές.

 

Γιατί παρόλο που είμαστε διαφορετικοί, τελικά μου φαίνεται πως μοιάζουμε πολύ!

ΘΕΜΑ: ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΗΘΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ

Το βιβλίο εντάσσεται στη σειρά Διαβάζω ιστορίες 7+, η οποία περιλαμβάνει ιστορίες μέχρι 2.500 λέξεις που τροφοδοτούν τη φαντασία του παιδιού και καλλιεργούν τη γλωσσική ικανότητά του.

 

Ο Φαίδων Κυριακού γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα το 2013. Τώρα βρίσκεται στη Σκοτία και εκπονεί διδακτορικό στην Εμβιομηχανική, ενώ παράλληλα γράφει ποιήματα , παραμύθια και πεζά. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια δημιουργικής γραφής και δημοσιεύει ποιήματά του σε ηλεκτρονικά περιοδικά. Η σούπα της σοφίας είναι το πρώτο του βιβλίο.

 

Η Σοφία Παπαδοπούλου γεννήθηκε και ζει στην Αθήνα. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, από όπου αποφοίτησε το 2009. Η αγάπη της για τη ζωγραφική την ώθησε από το 2010 να ασχοληθεί επαγγελματικά και με τις εικονογραφήσεις παιδικών βιβλίων, με συνεργασίες με τις εκδόσεις Κέδρος, τις εκδόσεις Ψυχογιός και Ocelotos. Ύστερα από ένα σεμινάριο stopmotion animation, άρχισε να ασχολείται εντατικά με τα εικαστικά , με την πρώτη ατομική της έκθεση τον Γενάρη του 2013 και τη συμμετοχή της στο Φεστιβάλ Χίμερες το καλοκαίρι του ίδιου έτους. Η πορεία της συνεχίζεται με συμμετοχές σε διαγωνισμούς και σε άλλα δρώμενα που έχουν να κάνουν με τις τέχνες.

Σχετικές ειδήσεις
Το χριστουγεννιάτικο καρύδι - Ξένια Σκούρα
06.12.2016 12:43
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο, Το χριστουγεννιάτικο καρύδι της Ξένιας Σκούρα σε εικονογράφηση Σοφίας Παπαδοπούλου.
Ρόζα η ωραία θυμωμένη - Κώστας Μάγος
18.11.2016 13:31
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και την σειρά "Ιστορίες που ζεις δυνατά" κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο του Κώστα Μάγου, Ρόζα η ωραία θυμωμένη σε εικονογράφηση Σοφίας Παπαδοπούλου.
Human net - Κατερίνα Ζωντανού
08.11.2016 10:16
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και την σειρά Ιστορίες που ζεις δυνατά κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Κατερίνας Ζωντανού, Human net σε εικονογράφηση Γιώργου Δημητρίου.
Το ξωτικό και η χορεύτρια - Μαρία Νομικού
11.04.2016 12:13
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και την σειρά Μικρές καληνύχτες κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο της Μαρίας Νομικού, Το ξωτικό και η χορεύτρια σε εικονογράφηση της Σοφίας Παπαδοπούλου.
Το Μουσείο των Υποσχέσεων - Λίνα Μουσιώνη
29.03.2016 11:08
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και την σειρά Διαβάζω ιστορίες κυκλοφορεί το παιδικό βιβλίο Το Μουσείο των Υποσχέσεων της Λίνας Μουσιώνη σε εικονογράφηση της Ναταλίας Καπατσούλια.