Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Design Lab Athens 2015 στη Τεχνόπολη

Design Lab Athens 2015 στη Τεχνόπολη

Στο πλαίσιο της επερχόμενής του διοργάνωσης στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στις 15-17 Μαΐου 2015, το Design Lab φιλοξενεί τη σημαντικότερη έκθεση αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη. Μετά τη Βαρκελώνη και το Δουβλίνο, οι 420 συμμετοχές στον διαγωνισμό EU Prize for Contemporary Architecture - Mies van der Rohe Award 2015 θα παρουσιαστούν στην Αθήνα, κατά τις ημέρες διεξαγωγής του Design Lab Athens 2015.

 

Το βραβείο Mies van der Rohe είναι το σημαντικότερο βραβείο σύγχρονης αρχιτεκτονικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε ένα κορυφαίο έργο Ευρωπαίων αρχιτεκτόνων. Κύριοι στόχοι του βραβείου είναι η αναγνώριση και η επιβράβευση της αριστείας στην αρχιτεκτονική, καθώς και η ανάδειξη της σημαντικής συνεισφοράς των Ευρωπαίων αρχιτεκτόνων στην παραγωγή νέων ιδεών και τεχνολογιών. Το βραβείο βοηθά σημαντικά στην προβολή του αρχιτεκτονικού έργου το οποίο παράγεται μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιπλέον, υποστηρίζει ενεργά τους νέους αρχιτέκτονες στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα.

 

Τα εγκαίνια της έκθεσης στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν μόλις μία εβδομάδα μετά την επίσημη ανακοίνωση των φετινών αποτελεσμάτων στη Βαρκελώνη. Στην έκθεση θα προβάλλονται σε πινακίδες όλα τα έργα που προτάθηκαν από θεσμικούς και ανεξάρτητους αξιολογητές στην Ευρώπη, ένα εκ των οποίων θα είναι και ο φετινός μεγάλος νικητής! 

 

Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας της έκθεσης στο Design Lab Athens 2015, θα οργανωθεί ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα σε φετινούς αξιολογητές από την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ θα είναι προσκεκλημένοι όλοι οι αρχιτέκτονες των οποίων τα έργα διαγωνίστηκαν φέτος για το βραβείο. Η έκθεση στην Αθήνα γίνεται με την επιμέλεια του ηλεκτρονικού περιοδικού Archisearch.gr (διεθνής πλατφόρμα Αρχιτεκτονικής του επιχειρηματία Βασίλη Μπαρτζώκα).

Σχετικές ειδήσεις
Europe 40under40, έκθεση στο Contemporary Space Athens
09.02.2017 17:33
Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσει τα πιο ελπιδοφόρα ανερχόμενα ταλέντα της αρχιτεκτονικής και του βιομηχανικού σχεδιασμού της Ευρώπης για το 2016 σε μια αρχιτεκτονική έκθεση που δεν πρέπει να χάσετε.
Energy Athens 2017: Έκθεση στο Contemporary Space Athens
27.12.2016 17:12
Το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies σε συνεργασία με το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design θα παρουσιάσουν για 7η συνεχή χρονιά την καλλιτεχνική έκθεση Energy Athens.
Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής 2016
19.07.2016 13:30
Το Chicago Athenaeum: Museum of Architecture and Design και το European Centre for Architecture Art Design and Urban Studies βράβευσαν πάνω από 130 νέα κτίρια από 43 χώρες για τα Διεθνή Βραβεία Αρχιτεκτονικής για το 2016.
Réinventer Paris: Έκθεση αρχιτεκτονικής στο Contemporary Space Athens
05.05.2016 15:27
Το Chicago Athenaeum Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει και σας προσκαλεί στην έκθεση αρχιτεκτονικής με τίτλο “Réinventer Paris".
Go fly a kite!: έκθεση χαρταετών στο Contemporary Space Athens
03.03.2016 16:39
Το Chicago Athenaeum, Μuseum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies παρουσιάζει με αφορμή την ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ, την έκθεση από χειροποίητους χαρταετούς από την Κίνα, το Μπαλί, την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, με τίτλο «GO FLY A KITE!» και σας προσκαλεί στα εγκαίνια την Κυριακή 19 Μαρτίου 2016, στις 7.00 μ.μ. στο Contemporary Space Athens.