Στο πλαίσιο της επερχόμενής του διοργάνωσης στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, στις 15-17 Μαΐου 2015, το Design Lab φιλοξενεί τη σημαντικότερη έκθεση αρχιτεκτονικής στην Ευρώπη. Μετά τη Βαρκελώνη και το Δουβλίνο, οι 420 συμμετοχές στον διαγωνισμό EU Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2015 θα παρουσιαστούν στην Αθήνα, κατά τις ημέρες διεξαγωγής του Design Lab Athens 2015.

Το βραβείο Mies van der Rohe είναι το σημαντικότερο βραβείο σύγχρονης αρχιτεκτονικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απονέμεται κάθε δύο χρόνια σε ένα κορυφαίο έργο Ευρωπαίων αρχιτεκτόνων. Κύριοι στόχοι του βραβείου είναι η αναγνώριση και η επιβράβευση της αριστείας στην αρχιτεκτονική, καθώς και η ανάδειξη της σημαντικής συνεισφοράς των Ευρωπαίων αρχιτεκτόνων στην παραγωγή νέων ιδεών και τεχνολογιών. Το βραβείο βοηθά σημαντικά στην προβολή του αρχιτεκτονικού έργου το οποίο παράγεται μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και επιπλέον, υποστηρίζει ενεργά τους νέους αρχιτέκτονες στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης στην Αθήνα θα πραγματοποιηθούν μόλις μία εβδομάδα μετά την επίσημη ανακοίνωση των φετινών αποτελεσμάτων στη Βαρκελώνη. Στην έκθεση θα προβάλλονται σε πινακίδες όλα τα έργα που προτάθηκαν από θεσμικούς και ανεξάρτητους αξιολογητές στην Ευρώπη, ένα εκ των οποίων θα είναι και ο φετινός μεγάλος νικητής! 

Κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας της έκθεσης στο Design Lab Athens 2015, θα οργανωθεί ανοιχτή συζήτηση ανάμεσα σε φετινούς αξιολογητές από την Ελλάδα και την Κύπρο, ενώ θα είναι προσκεκλημένοι όλοι οι αρχιτέκτονες των οποίων τα έργα διαγωνίστηκαν φέτος για το βραβείο. Η έκθεση στην Αθήνα γίνεται με την επιμέλεια του ηλεκτρονικού περιοδικού Archisearch.gr (διεθνής πλατφόρμα Αρχιτεκτονικής του επιχειρηματία Βασίλη Μπαρτζώκα).